A KERÍTÉS-ről,

csak egy gondolat.

A kerítés nem a magyar-szerb vagy szerb-magyar határra épül(t), a kerítés Magyarországon áll, magyar földön. A kerítést közéd és közém húzták. Egy olyan kerítést, amely egy méter mélyről, a föld alól indul és ki tudja hol áll meg.

A történet pedig, ahogy korábban írtam, nem több, mint az idegenkedésünkre, félelmeinkre épített propaganda. Ha több lenne, akkor Lázár János heti rendszerességgel tartott tájékoztatóján nem a kerítés méreteit ismertetné, hanem arról beszélne, milyen megoldások képzelhetőek el arra, hogy a több tízezer menekülő közül néhány százat (ezret?) integráljanak a társadalomba, hogy hasznos tagjai legyenek. De integrációra ez a kormány nem is gondol..., sőt egyre inkább úgy tűnik, a kerítésen kívül semmi másra nem tud gondolni.

Ezért, és a népszerűségvesztéstől (értsd: szavazatvesztés) való félelem miatt aztán kormányunk úgy döntött - egyedüliként az uniós államok közül -, hogy az 54 ezer menedékkérőből egyet sem fogad be.

A kör bezárult, a kerítés dolgozik, az alkotó pihen...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!