Mit akartok az autómba önteni?

Nem is a mutyi része, azon vitatkozzanak a politikusok, de szerintem semmi szükség a benzinbe színezőanyagra.

Tágra nyílt szemmel olvasom a szerdai hírt, amely szerint új jelölési rendszert vezetnének be októbertől az üzemanyagoknál.

Egészen pontosan a szinte semmiről annyit tudni egy MSZP-s sajtótájékoztató szerint, hogy "a jövőben egy speciális folyadékkal jelölik majd meg az üzemanyagokat a visszaélések csökkentése érdekében."

Természetesen megy a politikai csatározás, mutyizásról beszélnek ismét, és arról, hogy a speckó lötty miatt drágább lesz a benzin. A mutyizáshoz szép lassan (se) tudunk hozzászokni, ahogy a benzin és a gázolaj árának ide oda rángatása is napi rutin, de hogy az autónkba most adalékot tankoljak a benzinnel együtt, amiről semmit nem tudni, azt már mégse.

Egy keddi cikk szerint a motorikus tulajdonságokat nem befolyásolhatja az új szer. "Továbbra sem tudni ugyanakkor, hol, miként, mennyiből és milyen anyagot kellene keverni az üzemanyagba" – közölte a Népszabadsággal Wilde György, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára.

Nyilván, akik kicsit figyeltek a kémia órákon, azok tudják, hogy a naftába "beszerkesztett" új anyag majd mit jelent az autók motorjára nézve, de egy biztos, már most is egyre többen mondják, hogy az Ausztriában vásárolt üzemanyaggal több kilométert tesz meg az autó.

Meglátjuk, hogy a kormány "adalékanyaga" mit tud. De nyilván a július 1-ei indulást nem véletlenül tolták el október 1-ig.

És, ha nem az autómat félteném, akkor mire gondolnék?

1 Az olajszőkítés majd fordítva működhet: szerzek a speciális színezőből a haver haverjától és literszám gyártjuk a legális, színezett benzint. Ó, ismét tartálykocsik tűnhetnek el az éjszakában a vakvágányokon, amelyekt ügyes lapátos emberek 2 óra alatt ásnak el a laikus szemek elől.

2. Valakinek raktáron baromi sok jelölő löttye van, hát készült rá egy törvény, hogy mostantól ez is kell a benzinbe és a gázolajba. Tuti bevételi forrás. Tuti milliárdos bevételi forrás és legális. Újabb olajbárót/bárókat termel ki a rendszer, akinek izgulniuk sem kell.

No para, made in Hungary!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!