Giró-Szász András téveszméje a tüntető diákokról

András, ha én nem győri vagyok, akkor ETO meccsre nem is mehetek szurkolni?

Nagy-nagy butaságot beszélt Giró-Szász András kormányszóvívő szerdai sajtótájékoztatóján, amikor azt mondta: "A hallgatói önkormányzatok szintjén pedig az az érdekes helyzet állt elő, hogy azok a hallgatói önkormányzatok lépnek fel a felsőoktatási elképzelésekkel szemben, amelyeket nem is érint, hiszen a szabályozások a ma még középiskolába járókra vonatkoznak  majd" - legalábbis az MTI így fogalmazta meg Giró-Szász mondanivalóját.

Pontosabban úgy kezdte mondandóját: "Nem értem (...)"

Giró-Szásznak jobban tetszene, ha a 18 év alatti középiskolások, általános iskolások mennének az utcára? Esetleg szülői felügyelet nélkül? Hogy 12, 13, 17 éves gyerekek vonulnának a Parlement elé? Vagy jobb lenne, ha a szülő azt mondaná a 15-16 éves gyerekének, hogy mars ki a térre tüntetni, elég volt ma délutánra a facebook-ból!

Egyébként pedig T. szóvivő úr, ha figyledted volna a szerdai Műegyetemi diákgyűlést, bizony ott középiskolások is felszólaltak nagyon szeretett kormányod ellen. Szóval: a kormányod nevében ne mondd meg, ki menjen tüntetni az utcára, vagy hogy ki, mi ellen lépjen fel.

Ha free Tibetet szeretnék, ne menjek utcára, mert nem az én dolgom? Ha egyre rosszabb a húsiprai dolgozók helyzete, ne menjek utcára, mert nem vagyok hentes? Ha egy parlamenti képviselő zsidózik, nem menjek utcára, mert nem vagyok zsidó származású? Ha egy kormányszóvivő butaságot beszél a diákokról, ne emeljem fel a hangom, mert engem már nem érint?

Sétálni, hógolyózni kimehetek? Vagy ahhoz is a kormány és szóvivője engedélye kell lassan, hogy közöm legyen a hóhoz? Tiltakozhatok egyáltalán valami ellen, ami nem érint? Vagy majd TE megmondod azt is? Tudod, én például azért állok ki a középiskolások mellett, mert mivel 2012-ben még nincs szavazati joguk, TI most csak legyintetek rájuk egyet.

Ja, és vajon az általad képviselt kormányodból hány miniszert is érint az oktatásügy, mégis az egész kormányod nevében állsz ki a pulpitusra és próbálsz higgadtan olyan dolgokat mondani, amikkel szerintem te sem értesz egyet, de mondod.

Hát tudod András, már nem is érdekelsz...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!