7próba

2019.12.12. 07:09

A csapatok megmutatták, milyen tudósok. Szavazzon a legérdekesebb kísérletre!

A Kisalföld 7próba utolsó előtti kihívásában az alternatív energiaforrásokra szerettük volna ráirányítani a versenyzők figyelmét. Kiderült, hogy valóban sok lehetőség van arra, hogy energiát termeljünk.

Sperling Krisztina

A kis tudósok várják a szavazatokat! Szerinted melyik volt a legérdekesebb kísérlet?

Forrás: Dreamstime

Az interneten számos meglepő kísérletre bukkanhatunk, de vajon tényleg működnek azok a módszerek? Valóban lehet akár egy krumpliból, vagy néhány citromból áramot lehet nyerni? Tényleg fel lehet melegíteni gyertya és egy virágcserép segítségével egy kisebb szobát? Azt kértük a Kisalföld 7próba csapataitól, hogy járjanak ennek utána.

A csapatoknak azt a feladatot adtuk, hogy keressék meg, hogy a fenti példákon túl milyen lehetőségek vannak arra, hogy energiát termeljetek, és végezzenek el egy kísérletet, amivel bizonyítják – vagy éppen megcáfolják -, hogy működhetnek-e ezek a megoldások.

A kis tudósok várják a szavazatokat! Szerinted melyik volt a legérdekesebb kísérlet?
Fotó: Dreamstime

Az eddig beérkezett videók alapján kijelenthetjük, hogy számos érdekes kísérletet végeztek el a 7próbázók.

Kiderült, hogy valóban sok lehetőség van arra, hogy energiát termeljenek, de az is, hogy bizony vannak olyan ötletek, amelyek nem alkalmasak erre.

Reméljük, minden csapat élvezte ezt a rendkívüli fizikaórát és sikerül feltöltenie a kísérletről készített videóját december 12-én tíz óráig.

A határidő lezárását követően pedig robogunk is tovább! Azonnal indul a szavazás!

A legérdekesebb, legtanulságosabb kísérletekre ma tíz órától, december 16-a tíz óráig lehet voksolni az alábbi felületen keresztül.

var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];

if (d.getElementById(id)) return;

js = d.createElement(s); js.id = id;

js.src = 'https://woobox.com/js/plugins/woo.js';

fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);

}(document, 'script', 'woobox-sdk'));

Ezt követően pedig máris elérkezünk a sorverseny előtti utolsó kihíváshoz. Ugye ti is várjátok már a januári összecsapást?

Erről a feladatról annyit árulhatunk el, hogy a karácsonyhoz kapcsolódik, és ha még a téli szünet előtt teljesítitek, akkor talán az osztályotok egy közös előkarácsonyt is tarthat.

Ízelőíő a Kisalföld 7próba 6. kihívásából
Fotó: Dreamstime

 

Címkék#7próba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!