Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Újabb civil kampány aláírásgyűjtéssel

Győr - A Civil Mozgalom is indul a parlamenti választásokon, s legújabb akciójukról tájékoztatta portálunkat Sándor Tünde képviselőjelölt, megyei vezető.

– 2008 őszén Seres Mária magánszemélyként népszavazási kezdeményezést indított annak érdekében, hogy a parlamenti képviselők a költségtérítésekkel számoljanak el. Az aláírásgyűjtés sikeres volt, de az összegyűlt 605 ezer aláírás ellenére a népszavazás mégis meghiúsult. A történetet mindnyájan ismerjük, soha nem tapasztalt egyetértésben a képviselők átkeresztelték a juttatásaikat, ezzel a cinikus hozzáállásukkal tették lehetetlenné a népszavazás kiírását, egyben ismételten bebizonyították, hogy a képviselők nem kívánják figyelembe venni a választópolgárok akaratát, saját érdekeiket 605 ezer ember akaratával szemben cinikus módon újból érvényesítették. A Civil Mozgalom ezt követően szerveződött Seres Mária köré.

– Mi nem az állam pénzéből kampányolunk, és azt szeretnénk, ha a pártok is a tagdíjaikból oldanák meg a fennmaradásukat. A hét végén, szombaton és vasárnap délután három órától aláírásgyűjtést szervezünk Győrött a Belvárosban, a Baross úton, valamint az Arany János utcában. A járókelők ahhoz adhatják egyetértésüket, hogy a parlamenti pártok ne kapjanak a költségvetésből semmilyen támogatást.

Az aláírásokat Szenftner Lászlónak, Sándor Tünde Gyöngyvérnek és Rugyainé Major Évának, a Győr 1. sz., 2. sz., valamint 3. sz. választókerületek képviselőjelöltjeinek adhatják és kérdezhetnek is tőlük.

Olvasóink írták

42 hozzászólás
 • 42. Jerry 2010. március 11. 06:27
  „adalfold, utána néztem,és bizony nem vagyok benn biztos, hogy a jobbik lenne a jobbik választás, sőt a lehető legrosszabb.Nem hiszem,hogy jót tenne nekünk, ha megint "testvéri" barátságba kerülnénk Oroszországgal, Törökországgal. Nem örülnék egy kínai szomszédságnaksem,pedig a jobbik külügyminizsterjelölje ezt tervezi. Aztán sem lenne jó, ha pl a magyar gárda aminek tagjait csak politikai szimpátia alapján szedték össze, tényleges hatalmat, fegyvert kapjon,amit vona tervez.Aztán az se lenne jó, ha vissza hoznák a sorkatonaságot, fegyverkezésre kényszerítenék az országot,mert az ország gazdasága erre nem képes, de vona ezt tervezi.Megadóztatnák, vagy elküldenék az országból a multikat, ami ugye nagy munkanélküliséghez vezetne.A multik átmennek majd Romániába, Szlovákiába stb és az ottani gazdaságot erősítenék,aminek során kis hazánk még jobban lemarad.Ráadásul ezek a cégek uniósak, az uniós támogatástól is elesnénk.Tessék egy kicsit elgondolkodni a nagy magyar jobbik programján Lehet nagy Magyarországról álmodni, mesélni, de a mesék ideje lejárt,és ideje felébredni is. Azért mert őket jobbiknak hívják, még ők a rosszabb választás.”
 • 41. stunde2 2010. március 10. 21:01
  „primax! Csak nem azt akarod mondani, hogy a Jobbik országában katonai hatalom lesz???!!!???
  Diktatúrát akarsz? És hogyan? Lelövöd, vagy lelöveted a civileket? (Vagy azt se tudod, hogy értetted, amit írtál?)”
 • 40. jánosi 2010. március 10. 16:49
  „39.
  A szocik nagy rajongója Moldova is megírta : nem szabad kirúgni az erdészt, aki egy autóra
  negyven gumit, húsz akkumulátort, stb. vételezett, MERT Ő MÁR TALÁN ELEGET LOPOTT ! ?
  Új pártok = új tolvajok ????????? ez is lehetőség .........”
 • 39. barcog 2010. március 10. 15:42
  „Kedves Primax!

  Nem értem ezt a kifejezést, hogy a "Jobbik országában nem lesznek civilek". A Civil Mozgalonm programja elég sok helyen azonos a Jobbik programjával, TEHÁT NEM ELLENFELE A JOBBIKNAK. Vona elnök úr sem katonai parancsnokként nyilatkozik. AZ JOGOS ELVÁRÁS, HOGY A KÉPVISELŐK ellenőrzését HÁZSZABÁLYÁT, FELLELŐSÉGÜKET RENDEZNI KELL. Ezt meg lehet tenni alkotmány módosítással, törvények szigorításával, NEM KELL HOZZÁ KATONAI DIKTATÚRA VAGY PUCCS!
  Elég ha a szavazók új pártokat jutatnak a parlamentbe, a régieket, akik 20 éve fosztogatják, herdálják az ország vagyonát pedig ki kell szorítani demokratikusan.

  Üdv:
  barcog”
 • 38. akinemfél 2010. március 09. 22:28
  „csigas !
  Igen. Félelmetes,hogy kik,hogyan,milyen torvények vagy ontorvények alapján akarnak minden magyar állampolgárt "keményen elszámoltatni" a Jobbik gyozelme után.
  Jojjon a Jobbik ! Jojjon a kotelezo sorkatonai szolgálat -www.jobbik.hu - hivatalos program 70-72.oldala !
  Jojjon a Radikális változás ! Gyozzon az a párt,melynek vezetoi nem nyújtanak kezet fényképezogép elott a határon túli magyarság vezetoinek !”
 • 37. csigas 2010. március 09. 18:44
  „Bűnözök mellett még elmebetegek is vannak a csapatban.
  Kötél, patakvér

  A Jobbik alelnöke szerint Magyarországon a béke letéteményese a Jobbik. Szegedi kijelentette, az elmúlt 20-22 év bűneiért példát kell statuálni. ,,Az én meggyőződésem, nem a Jobbik meggyőződése, hanem az én meggyőződésem, ha itt a Jobbik most nem tesz normális keretek között békét Magyarországon, akkor itt patakokban fog folyni a vér, és a Duna mellett ezrek lesznek felakasztva".

  Mindennek egyszerű a magyarázata: ,,a magyar népnek elege van". Ám hogy elkerüljük a folyamatok ilyeténképpeni véres kimenetelét, Szegedi megígérte: ,,A Jobbik még egy utolsó kísérletet tesz arra, hogy ezt a békés mederben tartsuk. Ezeket a próbálkozásokat."

  Ki maradhat, ki mehet?

  Nemrégiben egyébként Michl Miklós jobbikos képviselőjelölt is polgárháborút vizionált arra az esetre, ha a politikai elit ismét cserben hagyná a népet, ám Michl szerint egy polgárháború leegyszerűsíti a dolgokat, a vér pedig megtisztít.

  Szegedi a választási fórumon programot is hirdetett: Aki 2010 április után itt akar maradni Magyarországon, annak tisztelnie kell a magyar kultúrát, a magyar szokásokat, törvényeket, akinek ez nem tetszik, az mehet, ahová akar.”
 • 36. akinemfél 2010. március 09. 00:53
  „35.Primax
  Miért,te ismersz onzetlen magyar politikust ? Például,ha Orbán lemondott volna és Kosa Lajos vezetné a Fideszt,akkor az mennyivel jobb lenne a Fidesznek és az országnak is ! De neki kell a hatalom,és így van esély,hogy elbukik a Fidesz.
  Miért baj,ha sokan a Jobbikot is onzo érdekbol támogatják ?
  Hajrá Jobbik !”
 • 35. Primax 2010. március 08. 22:32
  „"Civilek ? A Jobbik országában nem lesznek civilek.
  Szavazz a Jobbikra ! Jojjon a Jobbik ! En tábornok szeretnék lenni a Gigantikus Magyar Hadseregben. " ( akinemfél #25 )
  Vannak ilyen emberek.
  Van, aki Napoleonnak, van, aki jedi-lovagnak képzeli magát.
  Néha kavicsokkal meg-megdobálják a repülőket is...
  Üde színfoltjai ök az ilyen fórumoknak is :)”
 • 34. Abrafax 2010. március 08. 21:36
  „Ballik”
 • 33. jánosi 2010. március 08. 20:25
  „Mindig van legeslegjobbik is ! ez a jobbik csak szimplán jobbik ...........”
 • 32. adalfold 2010. március 08. 17:46
  „a legjobbik a JOBBIK. ennyi. tessék olvasni, neten, viedókon utána nézni.:P:)”
 • 31. jánosi 2010. március 08. 15:02
  „Inkább a legjobbikot !”
 • 30. akinemfél 2010. március 08. 13:45
  „Konkrét problémákra - konkrét válaszok. Válaszd a Jobbikot !”
 • 29. akinemfél 2010. március 08. 13:43
  „A Balatonring terulete jo lesz az Europai Unioval és a NATOval valo szakításunk után a Jobbik Gigantikus Katonai Hadseregének katonai parádéjára. Semmi gond !”
 • 28. Sagittarius 2010. március 08. 08:37
  „"A meddő viták ideje lejárt! "
  A választások után újra jelentkezek itt köztetek! Addig Ti csak nyomjátok a sok süket dumát, én meg röhögök! -weheheheeee....”
 • 27. AranyKözépút 2010. március 08. 08:32
  „Nevetségesek a hipotetikus hozzászólások. Majd így lesz, meg úgy. Itt van egy elég bitránszagú ügy, amit már említettem (Balatonring) és nem tűnik fel , hogy SENKI nem reklamál? Úgy értem egyik párt sem??
  vajn miért? 35 milliárd forintunk bánná az ügyet. A szememben aza párt lesz egyedül hiteles, aki szót emel az ügyben. A többi csak demagóg.”
 • 26. Jerry 2010. március 08. 07:47
  „A jobbiknak sikerült eddig is kialakítani haragos viszonyt a szomszédainkkal.Szlovákia, Románia már így is rosszul néz Magyar országra.A jobbik terveit látva a többi ország is igencsak magyar ellenes lesz, így tényleg szükség lesz egy nagy magyar gigantikus hadseregre.Már csak az a nagy kérdés, hogy miből, és kikből.Persze, az orosz és kínai, vagy a török "testvérek" segítségével? Mindegyikkel nem fog menni, vagy ez vagy az.A gond az, hogy a térkép szerint Kína messze van, és nem igazán akar háborúzni.Az oroszokat 40 év alatt megismertük, a törököket 150 évig marasztaltuk itt.Szóval, egyik sem igazán jó ötlet.Nem tudom,a jobbik vezetői hol tanultak történelmet, de nagyon hiányosak az ismereteik.Gondolom a magyar gárda fogja alkotni a magyar hadsereg "alapját".Na, hát én láttam ezt az alapot, bizony elég ingatag.Fekete mellényes bohócok,akik messze elfutnak,ha parlagfűnél keményebb ellenféllel találkoznak.Persze nagy bátorság 200-an végig masírozni egy falun, ahol él vagy 2 roma család.A vona sosem volt katona, és a gárda tagok sem igazán.Talán ezért volt az, hogy az olajbogyó mátyás lehetett az országos parancsnokuk.Így már érthető a katonai tervek.Nem furcsa, hogy csupa orosz eszközt akar újra üzembe helyezni?A Grippenről tudni kel, hogy tengerpart védelmére kifejlesztett harci gép, ezért a Balaton feletti repkedésre nagyon alkalmas.Viszont lakni nem lehet benne, ahogy a tankokba sem.Én voltam katona, elég sokáig, most már sok társammal együtt szeretnék civilek leni, és békében élni,és sokat járni Erdélybe,Szlovákiába,mert nekünk ott vannak rokonaink, barátaink,és remélem meg is maradhatnak.”
 • 25. akinemfél 2010. március 07. 23:25
  „Csak a Gripen vadászgépek szigorúan hazai karbantartással nagyjábol 50.000 panellakás árába kerulnek.
  Ilyenekkel 5 percig nem lehet egyenesen repulni Magyarország légterében,mert túllépik a határt. Akkor meg mire kellenek surgosen ? Ki ellen ? Világos,hogy nem csak az Europai Uniobol lépunk ki,hanem a NATO-bol is !
  Civilek ? A Jobbik országában nem lesznek civilek.
  Szavazz a Jobbikra ! Jojjon a Jobbik ! En tábornok szeretnék lenni a Gigantikus Magyar Hadseregben.”
 • 24. akinemfél 2010. március 07. 23:21
  „Civilek ?! A Jobbik Gigantikus Magyar Hadserege jon - www.jobbik.hu - hivatalos választási program,idézet a 71.oldalrol :
  "Újra hadrendbe állítjuk a nem katonai indokok miatt kivont T-72-es harckocsikat, BMP-ket, önjáró és más tüzérségi eszközöket. A mobilitás és a műszaki lehetőségek növelésére, továbbá a katasztrófa-elhárítási képesség biztosítására az út-, híd-, állásépítő, valamint úszó deszant eszközök egy részének újbóli
  hadrendbe állítását tervezzük. Fontosnak tartjuk a légierő hazai kiképzési lehetőségeinek kialakítását és a légierő eszközei hazai karbantartásának és javításának megoldását. Más gazdasági ágakkal egyeztetve meg kell teremteni a Magyarországon is lehetséges hadiipart. A fejlesztés lehetséges változatainak figyelembevételével elérhető lenne, hogy a légierő 3-5 éven belül rendelkezzen mintegy 30 db harci repülőgéppel (Gripen, MIG-29) és 24-24 harci-,illetve szállító helikopterrel (MI-8, MI-24D)."
  Szavazz a Jobbikra !”
 • 23. akinemfél 2010. március 07. 23:18
  „Ertheto,hogy a Civilek felizgatják a Jobbikosokat. Itt a Jobbik Gigantikus Magyar Hadserege készul. -www.jobbik.hu - lásd a hivatalos program 70-72.oldalát. Itt minden hatalom el lesz véve a Civilektol. Itt csak egyenruhásoknak lesz szavuk : Gárda állami támogatással,tobb százezer taggal,tobb ezer elegáns irodával és szolgálati jármuvel. Lesz itt hétszer annyi hivatásos katona mint Rákosinak volt az otvenes években,persze magas keresettel,irodákkal,szolgálati telefonokkal,szolgálati jármuvekkel. Lesz itt kotelezo sorkatonai szolgálat - olvasd a Jobbik hivatalos programját a megjelolt helyen !
  Civilek ?! Semmi szukség rájuk ! Ha csak a fenti dolgok árát osszeadjuk,kiderul,hogy majdnem két évi teljes koltségvetésunk erre fog menni. Civilek ? Iskolák ? Korházak ? Ovodák ? Bolcsodék ? Nyugdíjak ? Mibol,ha két évig a katonai kiadások mindent elvisznek majd ? Civilek ? Itt nem lesz számotokra hely !
  Szavazz a Jobbikra ! De elobb olvasd el a hivatalos választási programjukat - www.jobbik.hu,kezd a 70-72.oldalon !”
42 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnai: csontvázakról nem tudok

A korrupciós ügyek feltárása tisztulási folyamatot jelez – állítja Bajnai Gordon… Tovább olvasom