Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Táncos, dalos találkozó Mosonmagyaróváron

Mosonmagyaróváron igazi összefogásról tett tanúbizonyságot azoknak a nyugdíjas kluboknak a közössége, akik szombaton délután 3 órakor léptek közönség elé.
A helyi Margaréta Nyugdíjasklub tagjai szervezték baráti közösségükből a dalos, táncos találkozót.Az esemény nemzetközivé is vált, ugyanis a szlovákiai Béke településről is érkeztek fellépők a Flesch Károly Művelődési Központba.

A rendezvény hangulatát megalapozta az, idén fennállásuk 60. évfordulóját ünneplő Mofém Fúvószenekar, akik az intézmény előtt szórakoztatták az érkező vendégeket.

Fotó: Gulyás Attila
Fotó: Gulyás Attila


Nyitásként mindenki egyenként vonult fel a színpadra az első személyek helyiségnév táblával tudatták, hogy honnan érkeztek. Látványos bevonulás volt, ugyanis a gyönyörű népi viseletek kiemelték a ruha viselőit, színesebb, egyénibb külsővel léptek valamennyien a műsor színpadára.

Dr. Nagy István alpolgármester
Dr. Nagy István alpolgármester

Rövid köszöntőt mondott Mosonmagyaróvár alpolgármestere, Dr. Nagy István, aki többek között arról is szólt, hogy örül annak, hogy Mosonmagyaróváron mindig zajlik az élet. Ha nem zenélnek, akkor énekelnek az emberek, és az a legjobb, hogy az őszülőkorú emberekben meg tudott maradni még mindig a vidámság.

Fotó: Gulyás Attila
Fotó: Gulyás Attila


A rendezvényen Máriakálnok, Szerecseny, Károlyháza, Gönyű és a szlováki Béke település vettek részt, ahol természetesen a Mosonmagyaróvári nyugdíjasok is szerepeltek.


A több mint két órás rendezvény fináléjaként, a közönséggel együtt énekeltek a házigazda Margaréta Nyugdíjasklub tagjai, ami felejthetetlen élmény volt minden résztvevő számára.GULYÁS ATTILA

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dohányzás a játszótéren: Mit ér a tiltás, ha nincs bírság?!

"A hétvégén több játszóteret látogattunk meg három gyermekünkkel. Már eddig is módfelett zavart,… Tovább olvasom