Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Cigizők, kávéivók nem kapnak segélyt

Nem adtak segélyt Gadácson a dohányosoknak és a kávéivóknak. Az ugyanis csak annak jár, aki "önhibáján kívül" került a "létfenntartását veszélyeztető élethelyzetbe"- mondta ki helyi rendeletében az alig 140 lelkes Somogy megyei település önkormányzata.

Az Alkotmánybíróság azonban megsemmisítette az ezt elrendelő szabályt, de az ötlet másoknak is tetszik. A helyi képviselő-testület szerint önhibának minősül, ha a kérelmező vagy családja nem művelik a házukhoz tartozó kertet, vagy rendszeresen élvezeti termékeket fogyasztanak, költekező életmódjukkal veszélybe sodorják a család megélhetését.

A polgármester a Népszabadságnak elmondta, hogy azoknak, akik dohányoznak, isznak, kávéznak vagy játékgépeznek, nem adnának segélyt. Arra a kérdésre, hogy miként ellenőriznék ezt, Szabó László elmondta, hogy mivel mindenki ismer mindenkit, így ez nem okozna gondot.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. libellula1980 2009. április 29. 11:36
  „Rendben van, hogy a dohányosoktól, alkoholistáktól, játékszenvedélyben szenvedőktől megvonják a segélyt, na de a kávét fogyasztó emberektől. Úgy hallottam, hogy koffein tartalmú italok, élelmiszerek közé tartozik a kávén kívül a fekete- és zöld tea, a kakaó, kóla, valamint az édességként nagyon kedvelt csokoládé. Akkor koffein tartalmuk miatt ezek is élvezeti termékek?”
 • 37. pityesz 2009. április 29. 10:45
  „Nagyon helyes.Be kellene keríteni a országot.Napi szelet kenyér meg két pohárvíz.Aki szökni akar le kell
  lőni.EZ A DEMOKRÁCIA ,?Nekem nem kell.Nem Iszok-nem dohányzok-nem eszek húst.Csupán az a bűnöm,hogy
  el hitem ,hogy dűbőrög a gazdaság.És várom mikor jön a végre hajtó./42 év munka után 59 évesen /Senkit nem
  hibáztatok.Én voltam a Hülye hogy ki cseréltem a harminc éves autóm ,pedig még szeretem is.”
 • 36. knifemaster 2009. április 29. 06:56
  „24.
  "Aki ezeket az embereket a pártába veszi,maga is alkoholista,dohányos,önző alak."
  És itt láttál olyat?
  Jó lenne ha nem vagdalóznánk a szavakkal csak úgy...vagy a monitor mindent elbír?”
 • 35. viperetta335 2009. április 28. 21:16
  „Aki védelmezi-emberi jogok nevében-a segélyre leső,alkoholista,dohányos,játékgépes muksót,az maga is az,vagy neki semmi se drága.Ez van.Az önkormányzatnak igaza van,nehogy már az élősködő szenvedélybetegeket kelljen támogatni,mikoözben a kölykük uzsit lop a suliban!
  Megvan a véleményem arról is,aki a buszmegállóban csikkeket szed és tapad rájuk,de az legalább ingyen van.
  Betegek vagyok,gyerekek!”
 • 34. onem 2009. április 28. 21:15
  „Ezzel kellett volna kezdeni 20 évvel ezelőtt: -nem lenne csődben az ország, - nem nőttek volna fel generációk, akik nem ismerik a munkát, csak élősködni szeretnének, amíg van kin!!!”
 • 33. pancser 2009. április 28. 20:45
  „Az m1-en láttam az apát és a fiát. A fiú bivalyerősnek látszik, tipikus munkakerülő ilyen fizikummal. Én seniknek se adnák segélyt, még annak sem akinek nincsen lába, attól még a két kezével ragszthat zacskót például! Véget kell vetni annak a módinak, hogy az igyekvőtől elveszik , hogy odaadhassák a lusta munkakerülőknek!”
 • 32. Nooormális? 2009. április 28. 20:35
  „Látom a fórumozók többsége nem érti a lényeget.
  1. Aki a szociális segélyt nem olyan dolgokra költi ami létszükséglet, annak nincsen szüksége segélyre.
  2. Aki nem is akar dolgozni, az ne is egyék.
  Aki ezt nem tudja elfogadni, maga is ingyenélő, vagy ostoba álhumánus, liberális elmebeteg...”
 • 31. soproni 2009. április 28. 18:30
  „RickCartman! A 20.hozzászólásodban említett hasonlatod nem igazán találó,viszont a 27.-ben leírtakkal tökéletesen egyetértek.
  lolita! :)))))))))ez már nem csak mosoly..”
 • 30. ASHER 2009. április 28. 16:59
  „AZ ALKOHOL FOGYASZTOK,JATEKGEPEZOK,KARTYASOK,STB. EDDIG OK HOGY NE KAPJANAK SEMMIT!!
  NO DE A "KAVEIVOK"?? AZ EGY KICSIT EROS!!!!
  -ES IGY IGAZ!!! MI VAN HA CSAK CSIKKEKET SZED OSSZE A BUSZMEGALLOKBAN???A FOLDROL FOLSZEDNI VALAMIT
  AMIT MAS ELDOBOTT, MIOTA KIZARO OK???”
 • 29. pancser 2009. április 28. 16:21
  „Van igazság ennek a kis közösségnek a véleményében. Egy kis faluban nem gond a kert, találni földet amely kertészkedésre alkalmas. Arra mindenesetre van mód ilyen helyen, hogy a család ne éhezzen, sőt a picra is jusson. Kétségtelen, hogy a cigányok és a kertművelés korántsem kapcsolódiknak szorosan össze mint a bolgárok. Azonban a fehérebb bőrű honfitársaink némelyike sem igyekszik a földet kapirgálni. Pedig 1 nm-en megterem 2-3 kiló krumpli, de bármi, csak akarni kell. Sajnos a lustaság ragadósabb minta kertművelés, ha lehet kapni, miért ne tartsuk a markunkat, Több százezer család erre építi az életét!”
 • 28. Arvisura 2009. április 28. 15:19
  „Aranyközépút. Igazad van. PL: Aki a portáját nem tartja folyamatosan rendben, az ellen szankciót vezetnek be. A "segílyes" gondolkodhat an szó jelentésén. Bár a magyar megfelelőjét sem érti, mert ellene, semmiféle büntetést nem alkalmaznak.”
 • 27. RickCartman 2009. április 28. 15:09
  „Nem én találtam ki, régi javaslat: a segélyt ne készpénzben kapják, ami persze hogy a játékgépben landol meg a kannásborral csúszik le stb...
  Hanem:kapják meg élelmiszercsomagként, pénzre át nem váltható étkezési jegyként, számlájuk befizetéseként, bárhogy, ruhában, tankönyvben, buszbérletben, csak ne kápéban, mert akkor persze hogy piára megy, értem én ezt, és nem segély ellen vagyok, csak ne igy, könyörgöm!!!”
 • 26. AranyKözépút 2009. április 28. 14:21
  „Okos kezdeményezés, buta kommunikáció. Nem szabad ezt ilyen primitíven elintézni. Tanulni kell a libsiktől, akik gyakorlatban a legkirekesztőbb népség a világon, de bezzeg a propagandájuk!! Szal, lehet ezt így csinálni a gyakorlatban, de nem rendeletileg..és pláne el sem hangozhat!
  Csak okosan!!”
 • 25. Arvisura 2009. április 28. 14:12
  „Bízony az alkotmány! Csak hát az alkotmányban nem csak a jogok vannak leírva, hanem a kötelezettségek is. Ezeket valahogy mindig elfelejtik a "segílyesek". Csak azt tudja, hogy az neki jár.”
 • 24. viperetta335 2009. április 28. 14:11
  „Nem kellene ezen ennyire felháborodni!A polgármesternek igaza van,pontosan az a lényeg,hogy pici faluról van szó,és látja,mire költik az emberek a segélyt.A gyerekeiknek meg nem jut kenyérre.Az nem emberi jog,hogy a szociális segélyből te vegyél magadnak kávét meg piát,a kölyköd meg rágja a hatnapos kenyeret.A kertjük meg műveletlen,szemetes.
  Aki ezeket az embereket a pártába veszi,maga is alkoholista,dohányos,önző alak.”
 • 23. lolita 2009. április 28. 14:04
  „Es aki csalasbol,lopsasokbol,drog beszerzeseböl el azok mit elveznek? Ja persze azok nem igenyelnek segelyt,meg nem egyszerü öket elkapni,ök ugyanis a nagy fejek!Tölük nem akarnak valamit elvenni? Rengeteg munka lenne tessek dolgoztatni öket es ha nem vallalja igen megvonni a segelyt!”
 • 22. Arvisura 2009. április 28. 14:03
  „A forumozók között valami félreértés van. Az Önkormányzat nem munkanélküli segélyt osz, hanem szociális segélyt Ennek az osztását kötik különböző feltételekhez, hozzáteszem nagyon helyesen.”
 • 21. losinj 2009. április 28. 13:56
  „Sajnos nagyon félre akarjuk érteni MIRŐL IS SZÓL A HÍR.

  A megélhetési Segélyből élők akiknek nem igazán azért adják, hogy a kocsmában eligyák játék gépezzék
  a Mi adóforintjainkat.Ipar ág ez.A kocsmák hitelt adnak és a boltok is ahol sok a segékyben részesülő.Természetesen Kamatra,Államilag támogatott betörők mert a törvény visszadobaja az Önkormánynak a szabálysértést,tehát a falusi rendőr már nem fogja le a tolvajt mert neki 5-8 oldal jelentés,és az önkormányzat fizeti a büntetést a rendőri költségeket
  Lopott autóval vagy rendszámnélkül ittassan elkapni mert ugyenez a sztori vége..ergo:
  Nem szabad a segélyből élőt a betörésért tyúklopásért elkapni
  .másnap a segélyosztásra otthon a tolvaj.
  NA EZT AKARTÁK MEGOLDANI DE MI JÓ MAGYAR SZOKÁS SZERINT félre magyarázzuk az okos kezdeményezést.”
 • 20. RickCartman 2009. április 28. 13:52
  „Valóban alkotmányellenes, kár, hogy a polg.mest.úr a Magyar Köztársaság összes törvényének, jogszabályának, rendeletének éppen az alapforrását, az Alkotmányt nem ismeri( sima középiskolában tanitják, mellesleg, jah, a tiszteletdij felnyalásához nem kell érettségi, persze...)
  Amúgy ugyanolyan hülyeség, mintha a háziorvos nem irna ki táppénzre, ha megfáztál, mert miért nem öltöztél fel rendesen, tehát önhibádból lettél beteg, huzzál innen...vagy dédapád nem kapna rokkantnyugdijat a hiányzó lába miatt, mert minek ment a Don-kanyarba a vén trottyos...és igy tovább...”
 • 19. Robusto 2009. április 28. 13:41
  „Most már akkor az se kapjon, akin nincs sapka! (Politikai változás esetén meg az nem, akin van...)”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Küszöbön a világjárvány?

Mexikó–Magyarország - Általánosságban a WHO is osztja azt a nézetet, hogy egy világjárvány… Tovább olvasom