Kisalföld logö

2018. 09. 24. hétfő - Gellért, Mercédesz 10°C | 18°C Még több cikk.

Öröm a Postásnál, szomorúság a Vasútnál

A soproni városi rangadón a hajrában a Postás volt erősebb és ezzel legyőzte a GySEV-et. Eördögh Editet a férje nem engedte játszani. A GySEV vasárnap a Pécs ellen javíthat, a Postás Szekszárdon lép pályára.
Túláradó örömujjongások, kicsorduló jókedv, boldog, felszabadult kacagás az egyik, értetlenül, üres, réveteg tekintetekkel szomorúan maguk elé meredő játékosok, a végletekig lehangolt, falfehér arcukat szomorúan a kezükbe temető vezetők, üresség, nihil a másik oldalon!
Tájkép csata után a soproni városi női kosárlabda-rangadó, a Soproni Postás–GySEV-Orsi mérkőzést követően. És ez nagyon jól mutatta, milyen hatalmas volt a tét. Azt pedig nem nagyon kell fejtegetni, melyik lelkiállapot melyik együttest jellemezte.

A mérkőzés statisztikájából tisztán kiviláglott, melyik társulat mire játszott, mivel próbált riválisa fölé kerekedni. A Postásnál négy kosaras is 15 pont körül dobott, a pályaválasztó – ahogy Meszlényi Róbert ígérte – a csapategységre apellált. A GySEV magassági fölényét próbálta kihasználni, Alessandra és Zakaluzsnaja ezúttal fel is nőttek a feladathoz, így aztán gyakorlatilag végig nyílt volt az összecsapás.

A meccs végén, amikor talán a legjobban kellett, a Postás játékosai voltak erősebbek. Nem is annyira fizikálisan, inkább mentálisan. Ezért tudták megszerezni és bedobni a végjátékban a kulcsfontosságú labdákat. Ment, akart, hajtott, küzdött a GySEV is, de összességében úgy tűnt: a vasutasok sztárjai azt gondolták, a végén valahogy majd csak meglesz a meccs, megnyerik, vannak ők annyira jó játékosok. Nem sikerült nekik! Pontosabban: nem nekik sikerült, a győzelemhez szükséges pluszt a Postás kaparta elő. Az a Postás, amelynek szinte minden periódusban volt egy-egy vezéregyénisége, aki ugyan mindig más és más volt, míg a vasutasoknál nem, illetve ritkábban akadt olyan játékos, aki magával tudta ragadni a többieket. A zöld-fehérek két, a meccsen csupán egy-egy kosarat szerző játékosa, Fodor és Barnes is az utolsó negyedre „tartogatta" találatát.

Maga az összecsapás is fordulatokkal teli, drámai volt, ám a Postásnál volt egy igazi dráma a drámában, Eördögh Edit esete. Feltehetően sokan kíváncsiak rá, mi történt a háttérben!
A bedobót, a Postás legponterősebb játékosát, aki nem lépett pályára ezen az összecsapáson, a körülötte kialakult helyzetről, lelkiállapotáról kérdeztük a meccs után: – Bár bő egy hete fáj a lábam, de szerettem volna, sőt, nagyon is akartam játszani – vágott bele mondandójába némi gondolkodás és egy mély levegővétel után a válogatott kosaras. – Ezt a meccs napjának délelőttjén jeleztem is, aztán már bemelegítéskor a férjem nézeteltérésbe keveredett az edzővel a szerepeltetésem kapcsán, Meszlényi Róbert pedig ezek után úgy döntött: nem küld pályára. Nagyon örülök, hogy nyertünk, hihetetlenül nagyot küzdöttek a lányok.
A Postás vasárnap Szekszárdon lép pályára és minden bizonnyal újabb pontokkal lesz gazdagabb.

Ami a GySEV-et illeti, érthető a lehangoltság a bajnoknál, hiszen ezzel a vereséggel visszaesett a 4. helyre. A dolgok jelen állása szerint és csak a papírforma jelentős mérvű felborulására – nevezetesen, hogy a BSE nyerjen Miskolcon – lenne szükség ahhoz, hogy megelőzze a 3. helyen álló Diósgyőrt, akár nyer a régi nagy rivális PVSK ellen, akár kikap tőle a vasárnapi rangadón. A vasutasoknál maradt még valami utóhatása annak, hogy a városi rangadót megelőző nem egész két hétben, március 11. és 23. között a csapat öt igen kemény meccset játszott, és utazott is eleget. Persze ugyanez igaz a MiZo-Pécsi VSK-ra is, amely ellen vasárnap este a két Euroliga-csapat presztízscsatáján túl a GySEV saját becsületéért, az utóbbi hetekben igencsak megtépázott tekintélyének visszaállításáért száll majd harcba. Balogh Juditékra igencsak ráférne már egy nagy siker. Ehhez a városi rangadó után borzasztóan elkeseredett Dirk Bevilaquának előbb saját magát, majd lányait kell felrázni vasárnapig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Műhelytámogatás a kézilabdának

Az Országgyűlés Ifjúsági és Sportbizottsága Győrött tartott kihelyezett ülést, melyen Bakonyi Tibor… Tovább olvasom