Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Itt jártak Peking hősei

Kajak-kenu - A győri Graboplast VSE telepére látogatott tegnap az olimpiai bronzérmes Kozmann György és Kiss Tamás. A világraszóló sikert aratott kenupáros a maratoni világbajnokságra készülő magyar válogatott tagjait kereste fel.

Sokak számára Kozmann György és Kiss Tamás bronzérme csillogott a legszebben a pekingi olimpia után. Egy szörnyű tragédia, a kétszeres olimpiai bajnok Kolonics György halála után állt össze ez az egység, és egy hónappal később mesébe illő módon érmet nyert a sunji evezőspályán. A két népszerű sportember a nehéz kezdetről, az olimpiai versenyről és az azóta történtekről beszélt lapunknak.

„Régóta terveztük, hogy még a világbajnokság előtt meglátogatjuk a csapattársakat, de rengeteg kötelezettségünk miatt csak most tudtunk rá sort keríteni. Jól ismerjük a válogatott tagjait, többekkel együtt készültünk, nekik is nagy részük van a sikerünkben" – ismertette a győri kirándulás hátterét Kiss Tamás.

Kozmann György így emlékszik vissza a páros megalakulására: „A tragédia után gyorsan kellett dönteni, nem volt időnk gondolkodni. Megpróbáltuk a kenuzást Tamással, és viszonylag gyorsan összeállt a mozgásunk. Az olimpia előtt nem beszéltünk célokról, a döntőbe szerettünk volna jutni."

Kiss Tamás és Kozmann György mögött Csay Renáta, Györe Attila, Korisánszky Péter, Gilányi Zsolt, Csabai Edvin és Faldum Bereniké.
Kiss Tamás és Kozmann György mögött Csay Renáta, Györe Attila, Korisánszky Péter, Gilányi Zsolt, Csabai Edvin és Faldum Bereniké.

 

A szomorú előzmény kihatott a hangulatukra, a városból pedig az égvilágon semmit sem láttak az alatt a néhány nap alatt, amit Pekingben töltöttek. A döntőről Kozmann György mesélt:

„Nem figyeltem a többieket, csak húztunk az utolsó pillanatig. Nem tudtam, hol értünk célba, óriási meglepetés és öröm volt, mikor kiderült, hogy harmadikak lettünk. Gyuri végig velünk volt, ez hatalmas pluszenergiát jelentett nekünk."
A szenzációs eredmény után támadt népszerűséget a rutinos Kozmann György jól kezeli, és a
fiatal Kiss Tamás is kezdi megszokni az ismertséget: „Sok kedves ember jön oda hozzánk, gratulálnak és megköszönik azt, amit elértünk, ami nagyon jólesik."

Az olimpia óta eltelt időben a párosnak nem volt még ideje kipihennie magát. Kozmann és Kiss hamarosan Hawaiira utazik egy különleges versenyre, és remélik, az ottani három hét kicsit kizökkenti őket a mindennapokból.

A közös jövőről Kozmann György még nem tudott biztosat mondani. „Változtatni fogok az edzés és a pihenés arányán, ez pedig formahanyatlással járhat. Ha így történik, visszahúznám a társamat, ami nem lenne fair. Amennyiben tartani tudom a formám, még az is lehet, hogy én cserélem le Tomit egy nála jobbra" – zárta a beszélgetést viccesen a kenus, aki újra tud mosolyogni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kézilabda: ETO FKC-PLER 30-39

Kézilabda - A Győrhő-ETO nem tudta megismételni a Tatabánya ellen mutatott játékot, így nagy zakót… Tovább olvasom