Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Egyedül a nyolc között

A Japánban rendezett világbajnokságon bejutott a legjobb nyolc közé a dunaszegi Schreiner Alexandra.

Legközelebb a New York-i Világkupán vehet részt a fiatal sportoló.
Az első alkalommal kiírt és Japánban rendezett junior-világbajnokságra tizenhat versenyző nevezett. Köztük volt a dunaszegi Schreiner Alexandra is, aki a kyokushin szakágban a plusz ötven kilogrammosok között indult. A nyitónapon mindjárt egy 65 kg-os hazai versenyzővel került szembe a Révai-gimnázium végzős hallgatója.

Egy győzelem, egy vereség

Alexandra azonban nem ijedt meg ellenfelétől, akit sikerült egy wazarival, azaz egy félpontot érő fejberúgással legyőznie. Nem sok ideje maradt azonban a fiatal versenyzőnek a pihenésre, mert szinte azonnal folytatódott a viadal.

A következő ellenfél – szintén a hazai színeket képviselte – az első körben erőnyerő volt, így pihenten állhatott ki a tatamira. Mellette szólt az is, hogy – világbajnokság ide vagy oda – öt japán bíró kezében volt a döntés. Schreiner Alexandra hiába vitt be több célirányos rúgást is ellenfele testére, végül a japánt hozták ki győztesnek. A dunaszegi lány nyolc közé jutásával így is a legeredményesebb magyar versenyző volt.


– Óriási élményt jelentett a viadal, hiszen ezt megelőzően még sosem léptem tatamira harmincezer ember előtt – mondta a fiatal versenyző. – Bár nem vagyok egy ijedős típus, azért a sorsolás láttán aggódtam egy kicsit, hiszen nem a legszerencsésebb mindjárt egy olyan versenyzővel összekerülni, akit az egész csarnok buzdít. Szerencsére ez nem engem tett görcsössé, és sikerült győznöm. A második meccs után jókora keserűség volt bennem, mert érzésem szerint igazságtalan döntés született.

Dicsérte a kapitány is

Schreiner Alexandra
– Hogyan értékelte teljesítményét a szövetségi kapitány?
– A tízfős magyar küldöttségből rajtam kívül egy férfi versenyzőnknek sikerült az első találkozóját megnyernie, a többiek viszont vereséggel kezdtek és kiestek a további küzdelmekből. Halász Károly, a női válogatott edzője azt mondta, számít rám az őszi, New York-i Világkupa-viadalon, ahol előfordulhat, hogy a junior- helyett már a felnőtt női mezőnyben indulhatok.

A versenyek után mivel töltötték szabadidejüket?
– Egy pillanatig sem unatkoztunk, mert a szervezők jóvoltából sok színes program közül lehetett válogatni. Rengeteget kirándultunk, bejártuk Tokiót és környékét. Kár, hogy a felnőttversenyre nem jutottunk be, de egyrészt az ülőhelyek már korábban mind elfogytak, az állóhelyekre pedig átszámítva több mint tízezer forint volt egy belépő.
Alexandrára természetesen az edző-édesapa, Schreiner Lajos a legbüszkébb, aki elmondta: lánya 11 évesen ismerkedett meg a helyi klubban Bártfai László irányításával a karate alapelemeivel, s rögtön megízlelhette a sikert. Egy beledi meghívásos versenyt megnyert, majd év végén Salgótarjánban egy országos versenyen is az első helyen végzett. Tehetségét mutatja, hogy az elmúlt hét évben a saját kategóriájában és súlycsoportjában öt alkalommal nyert magyar bajnokságot és kétszer ezüstérmes lett.

Meghálálta a bizalmat

– Sajnos a szövetség anyagi helyzete csak a válogatott edzőjének utazását tette lehetővé. Mi itthonról szorítottunk Alexandráért – mondta Schreiner Lajos. – Számunkra így is komoly összegbe került a vb-indulás, mert a szövetség mindössze százezer forinttal támogatta a válogatottak utazását. A többi pénzt, azaz a közel félmillió forintot a dunaszegi önkormányzat, a képviselők és a helyi lakosság adományaiból gyűjtöttük össze, amit ezúton is szeretnénk megköszönni. Úgy gondolom, lányunk meghálálta a bizalmat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri kiütötte a Győrt

Elszenvedte második tavaszi vereségét a Győri ETO FC, az eredmény azt jelenti, hogy lecsúsztak a… Tovább olvasom