Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

Audi-ETO: két héttel később lehet új elnök

Információink szerint nem az eredetileg kiírt időpontban, azaz június 9-én, hanem csak június 23-án tartja tisztújító közgyűlését az Audi-ETO.

Nagy kérdés, hogy a nyári szabadságok idején határozatképes lesz-e a testület.

A hírek szerint az eredeti tervekkel ellentétben csak két héttel később lesz az Audi-ETO közgyűlése, így június 9. helyett 23-án választhatják meg az egyesületi tagok az új elnököt és az elnökség tagjait.

Mint arról korábban már beszámoltunk, május 24-én a klub 2009-ben öt évre megválasztott elnöksége lemondott, így az évenkénti kötelező közgyűlés ezúttal egyben tisztújító is lesz.

A változás oka az lehet, hogy az alapszabály értelmében tizenöt nappal a közgyűlés előtt írásban értesíteni kell a tagokat az időpontról, s bár június 9. a tizenhatodik napra esik, az értesítők nem mentek ki időben, ezért kellett eltolni az időpontot.

Ez viszont azt a kérdést veti fel, hogy a nyári szünetben miként lesz határozatképes a közgyűlés, melyen minden 14. évét betöltött egyesületi tag szavazhat. Ha ugyanis nincs ott a szavazatra jogosultak ötven százaléka plusz egy fő, akkor döntést sem lehet hozni. Márpedig ebben az időpontban nemcsak az iskolásoknak lehet kötött programja, de a felnőttcsapat tagjai is szabadságukat töltik.

Arról nem is beszélve, hogy a hírek szerint akár komoly pozíció betöltésére is esélyes Róth Kálmán az ifjúsági válogatott szövetségi edzőjeként éppen az aznap kezdődő Európa-bajnokságon tartózkodik, s tanítványai 19.15 órakor a csehországi Brnóban Szlovákia együttesével mérkőznek.

Persze mindez a véletlen számlájára is írható, ezenfelül pedig nem jelenti azt, hogy távollétében ne lehetne bárkit is megválasztani.
A nagy kérdés az, hogy kik tudják meghozni a döntést, bár a távollévők felhatalmazást adhatnak arra, hogy más éljen szavazati jogukkal, amire valószínűleg lesz is példa a közgyűlésen.

Olvasóink írták

  • 2. zoltania2 2011. június 06. 19:29
    „" akár komoly pozíció betöltésére is esélyes Róth Kálmán " úgy legyen ámen. Legalább a kézilabdához értő nem megalkuvó ember kerülne az elnöki székbe.Ő az az ember aki a "sztárokat" is helyén tudja kezelni, ha hagyják és nem buktatják a virágszálak.”
  • 1. pokop 2011. június 06. 10:58
    „Valahogy azt érzem, hogy megy a pozícióleső "urak" részéről a sz@rkeverésés helyezkedés. Egyesek nagyon szeretnének a húsosfazék közelébe kerülni, vajon ha dolgozni kell a klubért akkor is ennyire serények lesznek?
    Remélem csak rémeket látok és minden a klub fejlődését szolgálja.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfői tipp: Börcs - Hegyeshalom

A kiesés elkerülése érdekében az utolsó esélye a Börcsnek az lehet, ha legyőzik a Hegyeshalom… Tovább olvasom