Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Sorozatos bordatörés - gyalogos okozott bajt a kerékpárúton

Sopron - A gyalogos hibájából szenvedett sorozatos bordatörést tegnap délután egy kerékpáros a Deák téren. A Táncsics utcában egy terepjáró vezetője hajtott tovább megállás nélkül, miután balesetet okozott.
Súlyos balesetről és koccanásos karambolról egyaránt kaptunk hírt a Soproni Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályától. Reggel nyolc órakor az Uszoda és a Patak utca kereszteződésében ütközött egy kisteherautó személygépkocsival. Személyi sérülés szerencsére nem történt, a két járműben azonban legalább egymillió forint kár keletkezett.

Nem sokkal dél előtt a Táncsics utca és a Szarvkői utca kereszteződésében egy terepjáró balra kanyarodás közben nem adta meg az elsőbbséget a neki jobbról, védett úton közlekedő személygépkocsinak. A két autó összeütközött, a terepjáró a vétlen járművet fellökte a járdára is, ahol az nem sokkal kerülte el, hogy fának és egy tűzcsapnak is nekiütközzön. A balesetet okozó autós megállás nélkül továbbhajtott...

Kora délután a Deák téren történt súlyos baleset. A vétlen kerékpáros a bicikliúton gurult, vele szemben pedig egyetemista csoport haladt – szabálytalanul a kerékpárosok számára kijelölt útszakaszon. Ahogy elhaladtak egymás mellett, az egyik gyalogos kilépett, az emiatt egyensúlyát vesztett biciklis férfi pedig elesett. A diákok rögtön segítséget hívtak, megvárták a mentők kiérkezését is. A kórházban kiderült, a középkorú férfi az esés következtében sorozatos bordatörést szenvedett.

Olvasóink írták

 • 19. juves 2009. március 17. 15:30
  „a gyalogost is meg kene büntetni ha a kerekpär uton setälgat.kurva veszelyes...miert van az,hogy ebben az orszägban egyszerüen nem tudjäk az emberek a legprimitivebb szabälyokat sem betartani?
  annäl a tetü zebränäl sem bir senki megällni,meg ha egy fel ovoda äll az ut szelen akkor sem...van meg mit tanulnunk.Aztän mi parasztozzuk az oszträkot meg a nemetet.Hät fenyevekre vagyunk tölük.Pedig csak rajtunk mulik.De teljesen jellemzö magatartäs a magyarokra,hogy leszarjäk egymäst.Összetartäs nulla,tolerancia nulla!Mert ez itt kezdödik...”
 • 18. istván51 2009. március 16. 21:44
  „3, egysoproni!

  Egyetértek veled.De megkell nézni minden reggel a Ferenczi J.utcában hol parkol a rendőr auto másik három jármüvel együtt? A kerékpáér uton/20m/tőlem megkérdezte miért tekerek a járdán.Mondtam neki jelentsen fel ,énmeg őt hogy a kerékpáruton parkol.Nemszolt semmit csak lesett okosan.”
 • 17. egysoproni_ 2009. március 16. 16:59
  „Sárga csík csak oda kell ahol a gyalogjárda és kerékpárút nem különül el egymástól. A deák téren van 3 járda és egy kerékpár út! A bringa út aszfaltos míg a járdadíszburkolattal ellátott. Mellesleg az aki még bő 1 év után nemtudja, hogy melyiuk a bringa út és melyik a járda azt az embert csak sajnálni tudom.”
 • 16. idurboy 2009. március 16. 16:58
  „üdv! itt nem az utakal van a baj hanem az eberek egymásra odafigyelésével van baj pl ha valaki rosszul van nem segitenek de anál több kiváncsi van mindig a helyszinen!!!”
 • 15. Cerwin 2009. március 16. 11:12
  „Bár a Deák téren is meg kéne úgy csinálni, hogy végig fusson a sárga csík, mint a Tóth Antal utcában. Persze ott is mindig sétálnak kutyával, gyerekkel stb.”
 • 14. Cerwin 2009. március 16. 06:55
  „Hát elég szomorú, ha a gyalogosoknak nem tűnik fel a sárga felfestés, meg a sok kerékpáros.”
 • 13. józanparaszt 2009. március 15. 20:23
  „11.egysoproni!

  egyről beszélünk.. naponta többször is végigmegyek KERÉKPÁRRAL a kérdéses úton. ugyanúgy mint Te megpróbálom a gyalogosok tudtára hozni- hol kultúráltan, hol kevésbé..- a tényállást. hülye válaszokat is kapok + van aki megérti és átmegy a járdára. Ettől függetlenül sztem térben sűrűbben kellene táblát + útburkolati jeleket tenni, a játszótér és a bicajút közelsége meg egyenesen tervezői szarvashiba! Oda legalább 1 rendes magas kerítés dukálna! Emberi hozzáállásban kicsit hasonlít a helyzet a körforgalmas kereszteződésekhez: a közlekedők egy része képtelen értelmezni a közlekedési szabályt. ennyi erővel a Csengeri u. közepén is sétálhatnának...”
 • 12. t_petyusz 2009. március 15. 18:34
  „Ez így van rita799!”
 • 11. egysoproni_ 2009. március 15. 15:32
  „7. józanparaszt!

  Tudod a Deáék téren van 3 aaz 3 járda díszburkolattal plusz a tér kavicsis része! Miért éppen az aszfaltos bringaút az ami zavar téged? Mondok még valamit! A Frankenburg úton van sárga csík és fel is van festve egy bringa a kerékpárútra... A Deák sulionál is ott a sárga csík (mellette a járda), de a gyalogosnak valamiért a bringa út szimpatikusabb és a gyalogosok mégis ott mennek a 2 sárga csík közt mert ugye másfél - 2 méterrel arréb már nemtudnak menni. Sajnos ott tartok, hogy lassan nekünk bringásoknak kell elnézést kérnünk a gyalogosoktól azért mert szabályosan szeretnénk közlekedni! Ahol van kerékpárút legalább ott hagyjatok nyugodtan közlekedni minket! A babakocsit toló és kisgyerekkel sétáló kismamák, nagymamák, stb... tőlem megkapják a magukét ha éppen akadályoznak a közlekedésben. Csak attól félek, ha 1x véletlenűl elcsapok valakit akkor ki lesz a hibás... De, nem kell válaszolnod, tudom, hogy én és nem a gyalogos... A gyalogosokat igenis büntessék ha a bringa úton sétafikálnak és beszélgetnek a tavalyi burgonyatermésről... mert ugye ezt máshol is megtehetnék.”
 • 10. Rita799 2009. március 15. 15:11
  „Hogy mindenki képben legyen aki a csengetést írja szemből történt az ütközés és nem a háta mögött jött az egyetemistáknak szóval nekik kellett volna arrább menni!!Érdekes ha arra járok akkor én képes vagyok kin a járdán menni!Örülhetünk hogy csak ekkora baj lett belőle lehetett volna nagyobb is!Az meg egy rohadt hülye felfogás hogy ott kényelmes menni!Egyébként meg tábla is jelzi hogy az kerékpár út!!”
 • 9. Cerwin 2009. március 15. 14:53
  „A kerékpárút mindkét szélén végig sárga csík van, + tábla is jelzi!”
 • 8. MTT 2009. március 15. 09:57
  „miért nem csengetett a biciklijével??”
 • 7. józanparaszt 2009. március 15. 09:46
  „Honnan is lehet tudni, hogy az kerékpárút? abból a két kopott útburkolati jelből? jobb helyeken 50 m-ként felpingálnak az útra 1 biciklit, és egy áthúzott gyalogost. ez a Deák téren olyan nehéz?”
 • 6. Imcsi 2009. március 14. 21:53
  „Móváron is van egy problémás kerékpárút: a Kiserdőn át vezető! Járda hiányában ott mennek a gyalogosok is, vagyis gyalog- és kerékpárút-ként üzemel, bár a két végén csak kerékpárút tábla van!
  Ennek ellenére még nem hallottam ott balesetről, mert figyelnek egymásra az ott közlekedők! Vagy legalábbis remélem!”
 • 5. Judytka 2009. március 14. 18:04
  „A gyalogosok egyáltalán nem körültekintőek,"királykodnak".Az autósok elé is leugrálnak,és nagyon sok esetben szabálytalankodnak mindenhol(pl bicikliút)...Sok esetben miattuk bűnhődnek mások!”
 • 4. Cerwin 2009. március 14. 16:39
  „Természetesen ahol nincs kerékpárút, ott az úttesten megyek. Nagyon toleránsak mostanában az autósok, akiknek köszönet ezért. Sok gyalogos példát vehetne.”
 • 3. egysoproni_ 2009. március 14. 16:33
  „Én személy szerint tiszteletben tartom a gyalogjárdán közlekedőket és nem kerekezem ott ezzel szemben a gyalogos tartsa tiszteletben a kerékpárost is és ne sétálgasson a bringaúton. Az úttesten sem sétálgat ugyebár akkor a bringaúton se tegye! Remélem a helyi rendőrség fellép az ilyen téren szabályt szegő gyalogosakkal szemben is és büntetni fog a kerékpáros forgalom zavarásáért.”
 • 2. Virgács1 2009. március 14. 15:51
  „Igen a Deák téren van gyalog járda, de a városban máshol nincs kerékpár út, és a gyalogos járdán is állandóan kerékpároznak. Én csak azon csodálkozom, hogy sokkal nagyobb baleset még nem történt.”
 • 1. Cerwin 2009. március 14. 15:03
  „Minden nap többször kerékpározom a Deák téri kerékpárúton. Talán még soha nem volt olyan, hogy ne kellett volna kerülgetni a gyalogosokat, pedig az út másik oldalán ott a járda. Volt, aki beszólt, hogy mit biciklizem a járdáján...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzetközi Gyermekfesztivál

Sopron - A Zabhegyező Gyermekanimátorok Egyesülete idén Sopronban tartja a XVIII. Nemzetközi… Tovább olvasom