Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Panaszok írásban és szóban

Közmeghallgatást tartott a városvezetés Sopronban. Huszonegy soproni írásban nyújtotta be kérését.
Szabó néni felszólalásával vette kezdetét a tegnapi közmeghallgatás a soproni városházán. A közgyűlések rendszeres vendége a Fő téri Szentháromság-szoborral kapcsolatban kérte a városvezetést, telepítsék vissza a növényeket a környékre, hogy azok a talaj nedvességét felszívják, megvédve ezzel a műemléket az eróziótól. Kuslits Tibor főépítész válaszolt a felvetésre, mondván új díszburkolati terv készül a történelmi belvárosról, ennek során figyelembe veszik az egyébként valós problémát.

Az Aranyhegy-lakóparkban élők írásos panaszukat juttatták el a városvezetéshez. Az őket érintő probléma a nehézkes parkolás és a buszok gyér forgalma. A polgármester ígéretet tett, hogy megteszik a megfelelő lépéseket az ott lakók közérzetének javítása érdekében.
A Gyóni Géza utcai átjáró piszkos, szemetes, örökké új graffitik jelennek meg a falon, a telefonfülkét pedig újra meg újra megrongálják – hangzott el a környéken élők panasza. Simon István alpolgármester válaszolt: helyszíni szemlén győződik meg arról, hogyan orvosolhatnák a problémát.

Felvetődött még a Csengery utca forgalmának csillapítása is, a válaszban pedig az északnyugati tehermentesítő út megépítése szerepelt mint lehetséges megoldás.
A Virágvölgyi úton élők járdát szeretnének, illetve tudni azt, hogy mikorra várható a környék rendezési tervének elkészítése. Kuslits Tibor elmondta, a jövő év első negyedévének vége a várható időpont.

A hajléktalanokkal kapcsolatban kérdésként merült fel, meg kívánják-e szüntetni a Magyar utcai melegedőt, de Abdai Géza alpolgármester megnyugtatta az érintetteket, szóba sem került az intézmény bezárása. Természetesen elhangzottak az Ady Endre utca nem új keletű lakossági panaszai is, ezekre a válasz: jövő évben megtörténik az útburkolat kijavítása és eltűnnek a sebességkorlátozó táblák is.

Rendkívüli közgyűlés

Rendkívüli közgyűlésen döntöttek tegnap a képviselők arról, hogy felterjesztéssel fordulnak a Magyar Köztársaság kormányához és a miniszterelnökhöz annak érdekében, hogy a korábbi döntést megváltoztassák és az egészségügyi reform során tervezett kórház-átalakításokkal az Erzsébet-kórház a kiemelt finanszírozású, súlyponti kórházak közé tartozzon. A szocialista frakció az ülésen nem jelent meg, képviselői a kórházhoz vonultak, ahol kinyilvánították, szükségtelennek tartják a már eldöntött kérdésről történő újabb szavazást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kórházügy: bizottsági igen

Hosszú utat jártak be a képviselők, politikusok, míg az Erzsébet-kórház bekerült a súlyponti kórházak közé. Ismert, hogy a soproni kötődésű képviselők első módosító indítványát a kormány és az egészségügyi bizottság elutasította. – Hétfőn este úgynevezett kapcsolt módosító indítványt nyújtottam be több képviselőtársammal együtt – mondotta a bizottsági ülést követően dr. Molnár Ágnes. Tovább olvasom