Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Már hazafelé tart a UniversiTeam

Budapest–Bamako - A nemzetközi rali egyetlen egyetemi csapata, a Nyugat-magyarországi Egyetem UniversiTeamje szerencsésen teljesítette küldetését; a 61. helyen értek célba. A fiatalok hétfőn hazafelé vették az irányt.
A Budapest–Bamako-rali NYME-csapata helytállt: a verseny kategóriában indult 130 autó közül végül a 61. helyet szerezték meg. A túra és a verseny kategóriában 212 gépkocsi, 30 motorkerékpáros, 6 autóbusz és pár kamion vágott neki az útnak. A tizenhat napos rali során több mint nyolcezer kilométert tettek meg, gyakran sivatagi vagy épp szavannás útszakaszokon rótták a kilométereket. A cél a világ egyik legszegényebb országa, Mali volt, amelynek fővárosában, Bamakóban – ahová az egyetemisták európai idő szerint fél háromkor értek – kiosztották adományaikat: gyógyszereket, élelmiszert, egészségügyi felszereléseket, játékokat.

Európai szemmel elképzelhetetlen szegénységben tengetik életüket a helybeliek. Érthető, hogy minden egyes ajándéknak tiszta szívből örültek.
Európai szemmel elképzelhetetlen szegénységben tengetik életüket a helybeliek. Érthető, hogy minden egyes ajándéknak tiszta szívből örültek.

– Bamakóban egyesek szerint 2,5 millióan élnek, de egy taxisofőr szerint a lakosság lélekszáma a peremkerületekkel együtt eléri a 4,5 milliót – tudatta műholdas telefonján a helyszínről Meszjár András csapatkapitány. – Óriási a szegénység, és a körülmények sem nevezhetők egészen higiénikusnak. Döbbenetes volt szembesülni a ténnyel, hogy emberek tömegei európai szemmel elképzelhetetlen szegénységben tengetik életüket. Érthető, hogy minden egyes ajándéknak tiszta szívből örültek a helybéliek. Találtunk persze szupermarketeket is, amelyek igen drágák voltak, viszont az idehaza megszokott bőséges kínálatot össze sem lehetett hasonlítani az ottani szegényes választékkal. 

A magyarok gyógyszereket, élelmiszert, egészségügyi felszereléseket, játékokat vittek Maliba.
A magyarok gyógyszereket, élelmiszert, egészségügyi felszereléseket, játékokat vittek Maliba.

 – Hagyományteremtő szándékkal focimeccset is rendezett a Budapest–Bamako-rali vezetése: a magyarok válogatottja a helyiek legjobbjaival rúgta a labdát. Sajnos a homokos, elég gyatra talajú pályán kettő-nullra kikapott a piros-fehér-zöld gárda – folytatta Meszjár András. – A meccs bírója viszont a UniversiTeam első tisztje, Krámli András volt, aki a mérkőzés lefújása után sportbírói mezét is a helyieknek ajándékozta.

A UniversiTeam hétfőn hazaindult. A nemzetközi rali több csapata a helyszínen eladta vagy odaadta  járművét, s repülővel indult haza. A UniversiTeam autóval vág neki a kilométereknek, s terveik szerint február 10-e táján érkeznek Sopronba. Ma – ha minden rendben megy – már Mauritániában szelik a kilométereket.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. menjunkmama 2009. február 08. 14:50
  „a hozzászólásaid 80%át moderálják, így olyan, mintha magammal beszélgetnék..”
 • 24. menjunkmama 2009. február 08. 14:00
  „már leírtam hogy hétfőn 8kor este az Erzsébet utcai egyetemi blokk előtt.ha retardált vagy,akkor írd fel magadnak,nem írom le 20szor.te csak addig leszel biztonságban,amíg otthon maradsz,ne baszakodj itt fegyverekkel,mert visszafele fog elsülni a dolog ha érted a célzást.nethuszár”
 • 23. menjunkmama 2009. február 07. 14:57
  „te tényleg olyan hülye vagy mint amilyennek látszol...a ponthatárokat az alapján húzzák meg, hogy hányan jelentkeznek majd az adott szakra.Minimum ponthatárt természetesen szabhatnak,ha az indokolt.Másrészről: hogy jön ez ahhoz hogy 4 egyetemista elment Bamakoba egy rallyra, és ráadásul ott jótékonykodnak?Miköze van ennek ahhoz, hogy mennyi volt a ponthatár?Saját magadból csinálsz idiótát, hiszen ezek nem észérvek te butaállat,hanem statisztikából vett ponthatáradatok?! :D
  Megkérdezném hogy mit akarsz te, milyen fegyverről beszélsz egy nyílvános fórumon?Szerintem azzal sem vagy tisztában, hogy ilyenért fel is lehetne téged jelenteni,és le is csukhatnak fenyegetésért,és esetleges illegális fegyverhasználatért..legalább magadat ne szopasd már könyörgöm,mert komolyan mondom már betegre röhögöm magam a böszmeségeden :D Nekem nem kell fegyver ahhoz, hogy az ilyen beteg faszokat úgy orrbavágjam ha leanyáz szemtől szembe,hogy a taknyát is kiköpi.. a te fegyvered meg max a szájkarate,többet nem is néznék ki belőled,de majd hétfőn elválik kinek volt igaza :)”
 • 22. menjunkmama 2009. február 07. 12:43
  „*Erzsébet utcai egyetemi épület elött,így érthető”
 • 21. menjunkmama 2009. február 07. 12:42
  „hétfön este 8kor az Erzsébet utcai egyetem előtt, és fegyverként hozd a szádat és az érveidet,ne legyél már ennyire infantilis..nem jött még rá senki, hogy voltaképpen kivagy, és szerintem te sem tudod igazán.Észérvekből egyet sem hoztál fel,csak hajtogatod a faszságodat. Írd le tételszerűen és támaszd is alá.”
 • 20. menjunkmama 2009. február 07. 12:19
  „munchen most kétségbe estem..te úristen,ilyen embereket nevel fel a társadalom,mint amilyen te vagy..természetesen nem írtad le mennyi közöd van az egyetemhez,és ki is vagy valójában,hány éves vagy és szeretnéd-e a szemembe mondani a lennt írtakat.Ez elég szánalmas.Azt azonban örömmel látom, hogy saját megnyilvánulásaiddal az én igazamat támasztod alá,és egy senkiházi vagy,aki névtelenül anyázik egy forumon,olyan ügyben,amihez annyit sem ért,mint egy mezei paraszt.Nem támasztottad alá egyetlen állításodat sem,és egyetlen észérvet sem tudtál leírni,tehát bebizonyítottad a forum összes olvasójának, hogy egy szellemi hulladék vagy :) és én meg veled kezdtem el veszekedni,mert azt hittem,csak elvakult vagy,de a leírt sorokból látszik, hogy egy hangya eszével sem érsz fel :) ha van eszed ezután úgysem írsz majd ide,ha meg aztakarod hogy röhögjünk továbbra is az agyament dolgaidon,akkor hajrá :D
  Ha már anyázásnál járunk: nemtudom milyen alapon engeded meg magadnak, hogy anyámat a szádra vedd,persze csak itt,nem személyesen,főleg úgy, hogy a te fogantatásod feltételezett körülményei is kétségesek: vagy a kutya ért oda hamarabb apád előtt anyádhoz, vagy apád verte rá a gumicsizmára és azzal rúgott jól anyád alá..
  Veled vitatkozni felesleges innentől,mert a vak is látja, hogy ostoba vagy hozzá,személyesen meg nem mersz.
  Sok sikert az életben..”
 • 19. Zero 2009. február 07. 12:06
  „Hét a világfájdalom igen enyhe kifejezés ha munchenről beszélünk.. :D

  Kár h mindig ugyanazokat írod, így már nem vicces.. :( Remélem azért pár sámlit még összedobsz mielőtt lelövöd magad!”
 • 18. menjunkmama 2009. február 06. 21:38
  „munchen vagy leslie légy olyan kedves és vedd már észre hogy csak te hadoválsz itt ilyen zuschlagizmussal, amikor azt sem tudod mi az, csak kitalálsz valami agyament hülyeséget..bunkó faszozol itt másokat,meg nagybetükkel irogatsz itt ide, mint valami barom...ne nyomd már a fullkretént mert unalmas.
  Fogalmad sincs az igazságról, csak gondolsz valamire és azt hiszed igazad van...írd már le légy olyan kedves hogy hány év merő tapasztalatát tisztelhetjük benned,valamint hogy van-e egyáltalán bármi közöd a témához,azaz egyetemista vagy-e vagy voltál sopronban, vagy csak unatkozol otthon és irogatsz ide...
  Jó lenne ha lassan lenne már annyi eszed, hogy észreveszed: a topikban mindenki a butaságodon nevet,mert nem vagy jólinformált, és fogalmad sincs honnan kerítettek pénzt a rallyra...ne csak mondd..támaszd alá,mert ÉN alátudom.Kiváncsi vagyok mit fogsz válaszolni.
  Önkormányzati támogatás: a te pénzedböl vettek el? mi közöd hozzá mit támogatnak?nem lopták senkitől
  Egyetemi támogatás: nem a szoctám keretből vagy az ösztöndíj keretből vették el.ezt tudom.
  Válaszolva a feltett kérdésedre: nem,ezek nem közösségi pénzek te "agyament fasz vagy hülye picsa",kicsit olvass már utána mielőtt leírsz valami faszságot..

  Ha ilyen bevállalós vagy és a szemembe is tudsz így sértegetni írd le mikor találkozzunk,hátha személyesen megtudsz győzni,csak nehogy sírás legyen a vége..”
 • 17. Zero 2009. február 06. 12:53
  „És miért foglalkoztok vele?? Úgysem tudjátok meggyőzni, semmi értelme.. Ez a munchen forma egy elég csúnya kisebbségi komplexusban szenved, ezért biztos ami tuti alapon még a caps lockot is nyomva hagyja! :D
  Mellesleg fogalma sincs az egészről, csak az fáj neki, hogy néhány fiatal még egy ilyen világban is bevállal dolgokat, és tesz is érte. Nehéz felfogni, hogy ettől neki mégsem lesz se nagyobb se kisebb. Másrészt abból a támogatásból az ilyen (már bocs a kifejezésért) alja emberek, akiknek csak a szájuk jár, ugyse kaptak volna egy fillért sem..
  Na mind1, csak már engem is zavart.. ;)”
 • 16. menjunkmama 2009. február 06. 12:32
  „munchen légy olyan kedves és írd le melyik közpénzből merítettek forrást saját önös célra a soproni egyetemi csapat.továbbá ne hülyézz itt le senkit főleg névtelenül...még azt sem tudjuk, hogy egyetemista vagy, vagy csak egy magányos ráérő szülő aki otthon üldögélve írogat badarságokat?...
  azt sem tudod szerintem miről beszélsz...25ször leírod, hogy zuschlagizmus meg egyetemista hulladékok, meg hogy politikusnak menjenek stb...elvagy kicsit veszve. NEM lopott itt senki, és nem bulizni mentek ki,hanem nekivágtak egy rallynak,egy próbának, és sikerrel és egy fairplay díjjal a zsebükben helytálltak.Ha ezt nemtudod ép ésszel felfogni, akkor tényleg ne írj többet ide légy olyan kedves.”
 • 15. vadkinder 2009. február 06. 08:32
  „szer.munchen56 !

  Az egyetemi bandát kiveséztük. (Mellesleg nem értek veled egyet). Kíváncsi vagyok a véleményedre a soproni Kvarcpirítók csapattal kapcsolatban.

  menjunkmama !

  Ez itt valóban nem a nyelvtani fórum, bocs. A témában viszont érintett vagyok. Úgy gondolom, ha a családomból valaki részt vesz a versenyen (önerőből, és 33. helyezést ér el), akkor "van közöm" a témához.”
 • 14. menjunkmama 2009. február 05. 21:35
  „munchen:

  drága barátom,mint ahogyan már leírtam, elgépeltem,mert siettem.Az "s" betű a "d" mellett van a billentyűn,legalább is nálam.Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet rá.
  Továbbmegyek: nem lenyúlt pénzről van szó,hanem támogatásról.Nem ingyen mentek ki,hanem nagyon nagy önrész is kellett hozzá.Annyira látszik, hogy nem vagy informált a dolgokról, hogy csak na.Kapcsolódó cikkekből pedig lehetne info-t meríteni. Kíváncsi lennék tudod-e, hogy fair play díjat adtak a csapatnak,mert még az Isten háta mögött is segédkezet nyújtottak egy másik magyar csapatnak,és kisegítették őket a homokból,pedig nem ők voltak a legközelebb hozzájuk..És te ezeket a fiukat és hölgyet becsmérled,hogy lopnak,csalnak,hazudnak?”
 • 13. maclover 2009. február 05. 18:53
  „Ing.Böck!
  Gondolom azért tud ilyen objektív kritikát gyakorolni, mert már megjárt egy-két afrikai rally-t és sokkal jobb helyen végzett.”
 • 12. Ing.Böck 2009. február 05. 16:36
  „Kezdet óta nevetséges volt a részvétel, az "eredmény" pedig éppen szánalmas !”
 • 11. Zero 2009. február 05. 13:58
  „Nagyon kezdünk elkanyarodni a témától!

  Ettől függetlenül mivel ez egy fórum, én is kifejteném a véleményem, ami egyébként teljesen megegyezik macloverével! Örülök azért, hogy ilyen értelmes hozzászólásokat is lehet olvasni, mert sajnos az értelmetlen, gátlástalan vádaskodásokon már meg sem lepődök..

  2: IGEN, valóban én sem hinném, hogy ez a 4ember sírva fakadt mert nekik autózni kellett, viszont azt akkorsem értem, hogy ez miért fáj ennyire másoknak.. Ez a rally a verseny mellett tényleg az adományozásról és az önzetlen segítségről is szól, remélem ezt nem kell részleteznem. Ha minden rendezvényben (csak) ennyi jóindulat lenne, szebb lenne ez az egész világ.. Legyünk inkább büszkék rájuk!”
 • 10. menjunkmama 2009. február 05. 13:51
  „hozzátenném: 1 helyesírási hibát véltem felfedezni, és 2 elgépelést(2gomb egymás mellett).Ígérem vezekelni fogok”
 • 9. menjunkmama 2009. február 05. 13:45
  „köszönöm vadkinder az értelmi hozzászólást a témában. Példázod a "hogyan dumáljak bele más dolgába,amikor közöm nincs hozzá" esetét. A helyesírási hibákért elnézést kérek,ugyanis épp órára siettem,nem volt időm gyorsgépelés közben a helyesírás tanát mikroszkóp alá vennem,de örülök, hogy sikerült a napodat izgalmassá tennem, hogy beleköthetsz valamibe. kellemes időtöltést hozzá.”
 • 8. vadkinder 2009. február 05. 12:07
  „menjunkmama

  Örülök annak, hogy egyetemista vagy. Erre való tekintettel javaslom, hogy a magyar helyesírás szabályait nézd át, mert miközben "leiskoláztad" az előtted szólót, olyan helyesírási hibákat vétettél, melyek komoly lemaradásra utalnak nálad a magyar nyelv terén. (Ebbe a kritikába a nyilvánvaló elütések természetesen nem számítanak bele).”
 • 7. menjunkmama 2009. február 05. 11:08
  „Kedves szer.munchen56!

  A soraidból lerí, hogy a 8 osztály elvégzése eléggé bonyadalmas folyamatlánc volt az életedben,ha másnem már csak azért is, mert még helyesen sem tudsz írni.Vagdalózol itt mindenféle zuschlagizmussal, közben meg fogalmad sincs, miröl beszélsz egyáltalán. Én is egyetemista vagyok,ezt leszögezném az elején, és szeretném a figyelmedbe ajánlani, amit maclover részletesen leírt, ugyanis egyéb hozzáfűznivaló a témában felesleges, és ha nem éred fel ésszel, akkor hiába írok neked én is regényeket...
  De szeretnélek felkérni, hogy szavaidból kiindulva menj el te is bulizni egy kicsit mondjuk Maliba, és hamár ottvagy légy olyan kedves, és maradj is ott!
  Vádolsz mindenkit, mindenki az ellenséged, akinek csak köze van, vagy csak támogatja ezt az egészet.Iroményaid során elgondolkodtam, hogy a rallyra szánt összegből valóban lehetséges, hogy téges és a hozzád hasonló agybarbárokat kéne inkább iskoláztatni.És ez elég szomorú...

  p.s.: mielött nekem is írnál egy-két sértő sort,lépj hátra kérlek és b*zd arcon magad”
 • 6. maclover 2009. február 04. 21:41
  „vadkinder!
  Gondolom a Kvarcpirítók nem verték nagy dobra, hogy mennek, ezért elkerülte az újságírók figyelmét. A nevezési listából nem derül ki, hogy ki honnan indult.
  A győri csapatokról is írtak, szóval biztos róluk is írtak volna, ha tudnak róluk.
  Egyébként meg nem csoda, hogy sokat írnak a UniversiTeam-ről, hiszen a Kisalföld a csapat médiatámogatója. Cserében ott van a lap logója az autón és a ruhájukon. Ennyi... nem kell ebben mást keresni.”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolcvan vádlott egyetlen perben

Sopron - Közel nyolcvanra emelkedett a vádlottak száma abban a büntetőperben, amely húszmillió… Tovább olvasom