Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Gyakran módosított végső határidők

A tervekkel ellentétben még mindig nem készült el a Harkát Kópházával összekötő út teljes felújítása. A legújabb határidő szeptember vége.
A megyei közútkezelő kht. beruházásában, az eredeti elképzelések szerint két ütemben újítják fel a Harkát Kópházával összekötő utat. Az első szakasz – Kópházától a vasúti átjáróig – már az elmúlt évben elkészült, a második, 800 méteres rész átadását pedig ez év májusára tervezték. A módosított határidő június vége lett.

Tompa Mihály, a közútkezelő kht. műszaki ellenőre elismerte, az eredeti határidőhöz képest jelentős késésben vannak az építők.
– Valóban úgy terveztük, hogy májusban teljes hosszában átadjuk a forgalomnak a kiszélesített és a helyenként új nyomvonalú felújított utat – válaszolta érdeklődésünkre a közútkezelő munkatársa. – A határidő többszöri módosítását az tette szükségessé, hogy egyrészt elhúzódtak az út szélesítése miatt szükségessé vált telekrészvásárlások – ötvennégy tulajdonossal kötöttünk alkut –, másrészt pedig a meghibásodott szennyvízátemelő energiaellátását biztosító kábel. Hetekig tartott az egyeztetés, hogy kinek a hibájából történt, és ki viselje a költségeket.

Azzal sem számoltunk, hogy az út jelentős szakaszán talajcserét kell végrehajtani, hogy egyáltalán elkezdődhessen az érdemi munka, amely azonban szeptember második felében végre befejeződik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiváló koncertek várhatók

A Globe Színház muzsikusait is hallhatják majd a soproni hangversenybérletesek a 2002–2003-as… Tovább olvasom