Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Elküldték a városházától a fertődi expolgármestert

Két munkatárstól, a volt polgármestertől és egy igazgatási referenstől váltak meg a fertődi polgármesteri hivatalban - értesült a kisalfold.hu.

Mint megírtuk, Fertődön, a január végén megtartott testületi ülésen az a döntés született, hogy a polgármesteri hivatalban az alkalmazotti létszámot kettővel csökkentik. Ennek az volt az oka, hogy az államilag finanszírozott státuszok száma 15. Akkor pedig még 17-en dolgoztak ott.

A kisalfold.hu most úgy értesült, hogy február elejétől megváltak egy igazgatási referenstől, illetve a korábbi polgármestertől.

Az előbbi személy elfogadta a döntést, és átvette az iratokat. Az ő feladatát a pénzügyi osztály munkatársai látják el.

- A volt polgármester részére nem tudtuk kézbesíteni az iratokat, ugyanis betegségre hivatkozva nem jelent meg a hivatalban - közölte megkeresésünkre Bognár Zoltán, Fertőd polgármestere.  - Az iratokat postán küldtük ki.

Most, tizenöten dolgoznak a fertődi városházán
Most, tizenöten dolgoznak a fertődi városházán


Mint megtudtuk, a volt városvezetőt informatikai munkakörbe helyezték vissza.

Ezen feladatokat és a fertod.hu üzemeltetését a polgármestersége idején egy külső vállalkozásba szervezte ki. Ezen szerződés pedig mind a mai napi érvényben van, annak felmondása újabb terhet jelentene a kisvárosnak. Egyébként a megállapodás megszüntetésére nincs is szándékunk.

Az esetlegesen felmerülő feladatokat házon belül a titkárság, vagy a polgármester látja majd el. Az ő betanításuk már elkezdődött.

A kisalfold.hu kérdésére válaszolva Bongár Zoltán kijelentette: az elbocsátásának nem politikai oka van, hanem egészen egyszerűen az, hogy a munkakör a kiszervezés után feleslegessé vált.

A racionalizálási törekvéseket erősíti az is, hogy úgy tudjuk, a jövőben az összes intézményt felülvizsgálják.

A már említett január végi testületi ülésen a megüresedett jegyzői posztra pályázatot írtak ki. A beadási határidő február közepéig tart. Eddig négyen jelentkeztek, úgy tudjuk, hogy köztük van Füzi Norbert is, aki éppen az előző polgármester idején távozott a hivatalából.

Az ügyben kerestük a volt polgármestert is, üzenetet is hagytunk a számára, de nem tudtuk elérni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rosszul lett, mielőtt élete álma teljesült volna - a soproni férfi nem adja fel

A soproni Kecskés Sándor születése óta kerekesszékhez van kötve. Élete álma, hogy a Róma… Tovább olvasom