Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Buszmegállók: ön melyikben szenved?

Kezdődik az iskolaszezon, amikortól az emberek tömegestül ácsorognak majd különböző buszmegállókban. Összegyűjtöttük a legbüdösebbeket, de ön se legyen rest!

Buszmegálló-mustrán jártunk, hogy meggyőződjünk afelől: a közelgő iskolai szezonban buszozni kényszerülők kulturált, civilizált, 21. századi elvárásoknak megfelelő körülményeket tapasztalnak a várókban. Visszás dolgokat tapasztaltunk.

Magyar utca (Gyóni Géza utcai átjáró)
Meglehetősen balkáni körülmények uralkodnak, főként az átjáróban folydogáló gyanús létől és foltoktól idegenkedtünk. Eső esetén az emberek kénytelenek behúzódni a vizeletfoltos átjáróba.

A Magyar utcai
A Magyar utcai, pisifoltos

Kőszegi út
A buszváró tűrhető állapotban van, bár néhány plexitáblát már kiszereltek, így ősszel várhatóan átfúj majd a bódén a szél.

Kőszegi úti
A Kőszegi úti - legalább ilyet mindenhová!

Lövér körút, Hotel Maroni
Az egykori Maroni szálló előtti váró egyike a régi, lövéreki kő autóbuszváró épületeknek. A graffityktől sajnos nem sikerült megmenekünlie, de alapjában véve rendben van. Bűzt nem éreztünk.

A Lövér körúti
A Lövér körúti - nincs nagy baj

Ágfalvi út
Korábban biztosan bekerülhetett volna a legramatyabb várók közé, de mára eltávolították a kitört üvegtáblákat és kifestették-kitakarították az épületet. Mindezt nagy örömmel tapasztaltuk.

Ágfalvi út
Ágfalvi út - kipofozták

Lövér körút, uszoda
Már több alkalommal csekkoltuk az épületet, aminek elviselhetetlen voltára olvasóink is gyakorta felhívták figyelmünket. Az állapotok hasonlóak, a bűz még mindig intenzív.

Uszoda
"Uszoda" - nókomment

Győri út, kórház
A kórház előtti buszváró már-már a luxus-kategóriába sorolható, hiszen modern, tiszta, ülőhelyek is vannak, nincs büdös, de firka sem sok.

Győri út
Győri út - szuper

Lövér körút, Cseresznye sori kereszteződés

Megszavaztuk neki a legbizarrabb látvány és legelviselhetetlenebb szag jelzőket. Ide szakadó esőben sem állnánk be. Koszos, büdös, a teteje pedig be van szakadva - szóval simán lekörözi az uszodánál található épületet.

Lövér körúti rettenet
Lövér körúti rettenet

És ön, kedves olvasónk, hol várakozik hosszú perceken keresztül? Hová indul szándékosan későn, hogy ne kelljen sokáig szagolni a bűzt? Melyik buszváró bosszantja fel nap mint nap? Melyikkel elégedett? Írja meg!

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
  • 36. sme 2009. szeptember 03. 08:04
    „Igen, de a Kisalföld a győri mocsokkal nem szeret foglalkozni. Pedig ott ötször annyi gusztustalan buszmegálló, stb van. A soproni dolgokat meg előszeretettel vesézik ki. Csak meg kell nézni a soproni cikkek tartalmát.”
  • 35. MTT 2009. szeptember 02. 23:16
    „Győrben nem kell buszmegállót keresni, menjen át bárki a vidékiből a vasútra az aluljárón, az élmény, az odavág. Mind szagban, mind látványban.”
  • 34. TancsKaszabell 2009. szeptember 02. 08:02
    „Tómalom környékén hat buszmegálló van,kettő belül a többi az út mentén és az ott lakók mindet használják !
    A hat megállóból kettő rendelkezik esőbeállóval,a többi nem.
    A túloldalon kiépülő lakótelepen is laknak már olyanok akik a tömegközlekedést
    használják.Bizony arról az oldalról nehéz a megállókat megközelíteni a gaztengertől.Mindkét oldalon vannak iskolába járó gyerekek is !!!

    Ezért !

    Jó lenne,ha az ott lakók na és a nyáron odajárókkal is törődnének az illetékesek.
    Veszélyes ez az útszakasz és az átkelés bizony nagyon veszélyes mert az autosok
    száguldoznak azon a szakaszon is vég nélkül !Tessék csak megszemlélni !”
  • 33. exvolános 2009. szeptember 02. 00:24
    „beleptem

    OKÉ! Igazad van! Tényleg ott van a Jerevánnál, de
    -ki lesz az aki esőben
    -ki lesz aki hidegben
    -ki lesz aki hőségben
    -ki lesz aki térdig érő hóba

    oda kimegy???

    Végig gondoltad?
    Akkor még nem volt szó az idősekről, akik nehezen mozognak stb...

    Végül is a Jereván legtávolabbi pontja csupán 1-1.5km!
    Annak idején nem véletlenül tették oda ahova!
    Sajna az emberek jelentős része még mindig rászorul a tömegközlekedésre és nem tudja megfizetni a csillagászati árú új építésű lakásokat! Pedig ki ne szeretne kertvárosi környezetben lakni?
    Ja és valószínüleg többletköltséget is jelentene amit a Volán majd áthárít...
    Talán nem bántottalak meg és egy kicsit elgondolkodsz azokon amit leírtam.”
  • 32. beleptem 2009. szeptember 01. 10:50
    „Exvolános

    A Pláza ott van a Jerevánnál. Úgy beszélsz, mintha azt mondtam volna, tegyék ki az Arcushoz a 84-es mellé.”
  • 31. exvolános 2009. szeptember 01. 08:57
    „Pláza? Jó ötlet? Meg kéne kérdezni hogy hova? Akkora hely nincs hogy 20-22 busz elférjen és ráadásul nem a Voláné ill nem is Sopron városáé a terület!
    Szerintem neked az a bajod hogy most költöztél a jerevánra nem szoktad meg a tömegközlekedést mert ki sem szállsz az autódból!
    Kérdezd meg azokat akik ott laknak és kénytelenek busszal járni hogy vigyék e ki a pályaudvart vagy sem!
    Valószínű hogy sor kerülne erre akkor a buszok jelentős része nem is érintené a város legsűrűbben lakott részét. Átszállás nélkül nem lehetne megoldani az utazást.
    Kinek lenne ez jó?
    Neked biztos!!! ...és a többi néhány ezer ember?
    Elöbb gondolkodj, kérdezz aztán irogass butaságokat!”
  • 30. beleptem 2009. augusztus 31. 21:59
    „Plázára nem is gondoltam, az tényleg jó ötlet.”
  • 29. Kukac40 2009. augusztus 31. 19:49
    „Beleptem ha rajtam múlna én a lőverekbe tenném, mert a sok újgazdag miatt tutira hamar kultúrált buszvégállomás lenne. Igaz, hogy attól még a buszosok nem lesznek jobbak. Egyébként a plázához nyugottan ki lehetne tenni kiegészítve a vidéki buszmegállóval és P+R parkolóval. A jelenlegi buszvégállomások helyére készülhetne egy kis park. Mennyivel szebb, csendesebb, nyugottabb lenne. Nem kerülne sokba, és ott nyugottan túráztathatják a buszokat az idióta közfeladatot ellátó buszsofőrök. Tisztelet a kivételnek.”
  • 28. beleptem 2009. augusztus 31. 19:10
    „Tudtommal a tómalmi elágazásnál még buszmegálló sincs, legalábbis egy hete, amikor arra jártam nem volt.
    Biztos kellemes lehet nyáron a 30 fok feletti hőségben a buszt várni, vagy szakadó esőben kinn ázni. A télről nem is beszélve. Elég balkáni.”
  • 27. beleptem 2009. augusztus 31. 19:08
    „Naplopó

    S hova tennéd a Jerevánról ? A Lőverekbe vagy a Belvárosba ?”
  • 26. ekei 2009. augusztus 31. 18:13
    „Én két búszmegálót említenék. Az egyik a Móricz Zsigmond utcai, ami nyáron vizeletszagu, télen huzatos és leülni egyáltalán nem lehet, pedig sokan állnak ott, mert több busznak a megálója. A másik a Sopron -Balfi búszmegálló, ami tájidegen, ronda és teljesen másfelé fordították mint ahol a búszok megállnak. Sok beteg ember jár kezelésekre Sopronból, ráadásul ha kezdődik az iskola tömeg van a megállónál. A csapadéktól a megálló egyáltalán nem véd se télen, se nyáron. Meg lehet nézni milyen rendezetlen a környéke! Szerintem az egész megállót el lehetne fordítani 90 ´-al, és ha a mögötte lévő műszaki létesítményt pár méterrel odább helyeznék, egy szép környezetbe illő buszmegállót lehet létrehozni, a buszok pedig előtte meg tudnának állni.”
  • 25. Kathlen 2009. augusztus 31. 17:35
    „Én a Jánostelep-Tómalom buszmegállóba várom a buszt.Télen a hidegbe , nyáron a melegbe , a tűző napon.Mert buszmegálló az nincsen.Azaz a buszmegállótól kb 50 méterre van egy fedéllel ellátott váró.Ki is egyznék vele,ha nem olyan messze lenne.Én mint utas sem látom a buszt,mivel az ut szélét nem tartják karba,sajna a buszvezető sem lát ugyanezek okokból.De ha tél van nincs zöldellő falomb,akkor is mire észreveszem a buszt,már nem érhetek oda ,csak abban az esetben,ha tartózkodik ott valaki más is akit lát a buszsofőr.(És akit ott majd megvesz az Isten hidege)
    Szóval és szívesen megelégednék bármilyen buszmegállóval, amennyiben az a buszmegállóban van.Kathlen”
  • 24. Freehill 2009. augusztus 30. 12:24
    „idurboy #23: hát azért nem mindegy, hogy egy szem lapról, vagy egy közel 50 oldalas kiadványról van szó. Különben lehetne ingyen adni, én nem ellenezném :), külföldön sok helyen ingyen adják, de azért nem akarom elhinni, hogy valaki belerokkan 150 Ft-ba! És ahol ingyen van, ott sem igazán ingyenes, hiszen a költsége beleépül a jegyek, bérletek árába, tehát az is fizet érte, aki esetleg csak egy vonalat használ, és nem is venne menetrendkönyvet, hanem csak kinyomtatná az őt érintő oldalat.”
  • 23. idurboy 2009. augusztus 30. 12:16
    „üdv!teljesen mindegy hogy kinek hány km-es vonala van Freehill:akkor meg a város szegény ségi bizonyítványa hogy nincsen elegendö busz várók és padok a 21.századba vagyunk színvonal meg az ha igény van rá fejleszteni kellene nem pedig a digitális kijelzökre van szükség mert azt majd a vandálok meg a részegek tönkre verik volán kis menetrendet se ad ingyen pedig nem nagy kiadás lenne!!”
  • 22. naplopo 2009. augusztus 29. 19:03
    „on
    El lehetne a Jerevánról költöztetni a buszvégállomást. Nem hiszem el, h azt a sok embert nem zavarja az az irdaltan bűz, zaj, környezetszennyezés. Rengeteg ember ettől beteg, vagy ha nem az lesz!!!
    Tehetne ez ellen is vki, aki mondjuk választásokat szeretne nyerni...
    off”
  • 21. Freehill 2009. augusztus 29. 18:35
    „idurboy #19: csak 3 hozzászólással kellett volna visszaolvasnod, ahol leírtam, hogy a váróhelyiségek létesítése, fenntartása, padok kihelyezése stb. az önkormányzat hatásköre, nem a Voláné. A Voláné csak a megállóoszlop. Tájékozatlanul kritizálni - szerintem inkább ez a szegénységi bizonyítvány... Hogy érted azt, hogy nem látják el az utasokat menetrenddel? Az internetről ingyen ki lehet nyomtatni, a menetrendi füzetet pedig jelképes áron - 150 Ft-ért (ez kevesebb, mint egy buszjegy ára!) - meg lehet vásárolni. A GYSEV-nek jóval kevesebb vonala van, ők valószínűleg azért tudják teljesen ingyen osztogatni azt a kis brosúrát.”
  • 20. Freehill 2009. augusztus 29. 18:29
    „Beaubo #18: hol nincs menetrend? Ha megírod a Volánnak, biztos, hogy néhány napon belül pótolják, amit a vandálok esetleg elloptak (amiről ugye nem a cég tehet). Különben tavaly ősszel jelentős összegből lecserélték az összes soproni megállóhelyi menetrendtartót, most sokkal igényesebb és biztonságosabb lett, ha esetleg nem tűnt volna fel. A digitális kijelzők is tervben vannak, Sopron városa a Volán koncepciója alapján 331 millió forintot nyert erre a célra. Lásd itt: http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/egymilliard_forintbol_javulhat_a_buszkozlekedes/2069236/”
  • 19. idurboy 2009. augusztus 29. 14:43
    „üdv! szégyen az hogy a Kisalföld volán nem törödik az utasok kényelmével mert nagyon sok helyen több padokat kellene ki helyezni és bizonyos busz várok hoz építhetnének egynél többet mert nagy szükség lenne rá és persze az meg a Kisalföld szegénységi bizonyítványa hogy nem látja el az utasokat menet rendel Pl: a gysev eltudja látni a utasait ingyen hozá lehet jutni”
  • 18. Beaubo 2009. augusztus 29. 13:02
    „De baj van a soproni buszmegállóhelyekkel !
    Nincsen menetrendek, elhanyagoltak, este nincsen felvilágítás....
    pedig manapság már tök modern megoldások lennének erre, láss Budapest, vagy Bécs - reklámtáblákkal, modern tájekoztatási rendszerekkel, hogy mikor jár a következö busz és hová...
    De persze, mindez nem Sopronban, itt büszkék a politikusok arra ami van. Kérdés, hogy meddig....”
  • 17. TancsKaszabell 2009. augusztus 29. 11:42
    „A felsorolt buszmegállók közül engem a leginkább irritáló a Magyar utcai megálló.Lehet a környéken néhány illegális poharazó,olyan családias betérő szerű.A megállóban többen voltunk azon a napon a telefonfülke egyik oldalán álltam,várakoztam ,a másik oldalán a garázsok felől érkező az egyensúlyát kereső,azt igazgató úr hosszasan bíbelődés után igen hosszasan pisikélt,tudomást sem vett a környezetéről.
    Voltunk néhányan, gyerekek is ...”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Távcsöves bemutató: bolygók a kertek alatt

Sopron - Távcsöves bemutatót tart a Stella Sopron pénteken este 8 órától a harkai platón.
Tovább olvasom