Pályázatokról

2024.05.16. 07:00

Civilek fóruma Győrben

A pályázati lehetőségekről, keretekről és civilek gondjairól is szó esett a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ által Győrben szervezett fórumon. A Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályának munkatársai válaszoltak a felvetésekre.

Mészely Réka

Civil fórum Győrben

Fotó: Mészely Réka

Fertőszéplak és Kapuvár után szerdán Győrben szerveztek fórumot a civil szervezeteknek, akik a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályának munkatársaival konzultálhattak. 

Az egybegyűlteket, köztük Győr és Mosonmagyaróvár környékbeli civil szervezetek képviselőit, dr. Iváncsics János, a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezetője köszöntötte a Famulus Hotelben szervezett eszmecserén. 

Dr. Kecskés Péter, a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályának vezetője arról számolt be, hogy 2018 óta járják az országot, célként a közvetlen párbeszédet tűzték ki a civil szervezetekkel. Mint elmondta, a Nemzeti Együttműködési Alap pályázati keretei évről évre növekedtek. 2025-ben viszont szűkösebb forrás áll rendelkezésre, és várhatóan a kifizetések is későbbre tevődnek. Szeptembertől újabb roadshowra indulnak, az új kiírás októberre várható.

A pályázati kereteken túl arról is szót, hogy hová fordulhatnak segítségért a szervezetek: így a vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központokhoz. Dr. Kecskés Péter javasolta az egyesületeknek, alapítványoknak, hogy igyekezzenek több lábon állni, adományokat gyűjteni, önkénteseket bevonzani, és az utánpótlás fontosságára is kitért. 

A NEA keretében normatív pályázatra is lehetőség lesz: 750 millió forint keret áll rendelkezésre, várhatóan június 24-től lehet majd erre pályázni.

A résztvevő civil szervezetek az élet számos területéről érkeztek, így más és más felvetéseket fogalmaztak meg. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában