Kisalföld logö

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 2°C Még több cikk.

Biczi: Rágalmak és pártpropaganda, érdemi munka helyett!

Végtelenül szomorú és lesújtó az a politikai közeg, amiben az ország és sajnos, amiben a Sopron is működik - mondta hétfői sajtótájékoztatóján Biczi László, az MSZP frakció önkormányzati képviselője.

Ma a fideszes kormány és a fideszes városvezetés legfontosabb feladatának a kritikák, az ellenvélemények elhallgattatását tekinti. A médiatörvény, az alkotmány, mind a hatalomról szól. Ma már semmi jele az együttműködésnek, sem országosan, sem helyben - kezdte hétfői sajtótájékoztatóját Biczi László, az MSZP frakció önkormányzati képviselője.

Sopronban még akkor sem egyeztetnek a városi jogalkotásról, amikor erre korábban ígéretet tesznek! Mióta a Fidesz van hatalmon Sopronban, megszűntek a közgyűlések televíziós közvetítései, eltűntek a nyilvános viták. Saját korábbi javaslataikkal, szavaznak ellentétesen, váltogatják az álláspontjukat, amit tegnap még rossznak mondtak, az mára már jó nekik, és amikor ezzel szembesítjük őket, akkor megsértődnek, személyeskednek, számos esetben rágalmaznak.

Közben Sopron az egyik legjobban eladósított város, minden egyes soproni lakosra több, mint 300 000 forint adósság jut. 7-ről, 16,7 milliárdra kúszott az adósságállomány 4 év alatt! Tragédia!

Méregdrága sorompókkal zárják le a belvárost, 100 milliókat költenek médiára, propagandára, de bezárják a Gyermek- és Ifjúsági Központot. Inkább ki akarják adni másnak, csak ne a városnak kelljen működtetnie! Pedig ez a város dolga! Ne fideszes újságokat dobáljanak be mindenki postaládájába, hanem a gyerekek, a szülők, a soproniak érdekeit nézzék!

De kérdéseinkre nem csak nyilvánosan, hanem sokszor még a város közgyűlésén sem válaszolnak!

Vajon hova vezet ez, mi lesz veled Sopron? - zárta Biczi László.

Olvasóink írták

 • 18. Je.Ta. 2011. május 05. 13:48
  „Laci!IHelyes amit leirtal,jol tetted!A balszemre is leirhatnad velemenyed!Ott nem igy fogadnak!”
 • 17. calcio 2011. május 04. 23:10
  „http://index.hu/belfold/2011/05/04/a_miniszterium_szerint_gyanusan_sokat_tankol_az_agrarkamara_fotitkara/

  ide is berakom,hogy mindenki láthassa,hogy mit hozott a fülkeforradalom!!”
 • 16. Biczi_László 2011. május 04. 21:56
  „Kedves vlajos43@gmail.com!
  Ezt a fórumot igen szűk réteg olvassa, kommenteli. A törekvés igenis egyértelmű. Minél kisebb felületet hagyni az ellenzéknek, ezzel együtt, minél több lehetőséget a Fidesznek!
  Félreértés ne essék. Nem állítom, hogy diktatúra van. Az interneten való kommentlést, a heti 1 sajtótájékoztatót, nem tudják betiltani. De azt azért lássuk, hogy nem véletlenül szűnt meg a közgyűlések vágatlan közvetítése, szűntek meg a nyilvános viták a tv-ben, rádióban, de még az újság által rendezett kerekasztal-beszélgetésekben is, nem véletlenül szüntették meg az interpellációt, a közgyűlések hangfelvételeit nem véletlenül törlik le és még hosszan sorolhatnám.
  Bevallom mérges vagyok, mert az a hatalmi stílus, ami teljesen eluralkodni látszik a közéletben, egyszerűen megdöbbentő! Lehet szidni minket szocikat, sokszor jogosan is, köztünk is vannak, akik vérmesebbek, de ilyen szinten nem volt intézményesítve a hatalmi gőg!
  Szerintem!”
 • 15. vlajos43@gmail.com 2011. május 04. 14:54
  „Ha az ellenvélemény elhallgattatására törekszik a FIDESZ ön hogy írhatta le ezt a véleményt Biczi elvtárs? Csak nem az elmúlt évekről, évtizedekről beszél?”
 • 14. zhall 2011. május 04. 04:47
  „Kíváncsi vagyok hogy még meddig etetnek minket azzal hogy"az elmúlt nyolc év kormányzása miatt".
  Egy kaptafára készültek,csak arra való a politika hogy négyévente mások tömik a zsebüket.Mint egy másik fórumon olvastam,/a szerzője neve nem jut eszembe/:A kormányváltás annyi volt hogy míg nem figyeltünk oda,egy óvatlan pillanatban kicserélték ..... <moderálva>”
 • 13. egysoproni_ 2011. május 03. 23:06
  „11. csípőspaprika!
  Nem háborgok csak a véleményemet írtam le. Kérlek ne keverd a szezont a fazonnalk mert én nem a nyugdíjpénztári pénzeink elvételére gonbdoltam amikor azt mondtam, hogy a Fideszes szavazók fizessék be azt a bizonyos 2 millát hanem azon felűl fizessenek! Megjegyzem, hogy közel 2 milliót tőlem is elvettek ha a nyugdíjpénztári megtakarításaimat nézem.
  Ezen felűl nem fizetek egy petákot sem. Fizessenek a hű Fidesz pártiak! Most is mutasák meg, hoy mennyire hűek a pártjukhoz és ne csak a szavazófülkébe huzzák oda az X-et.”
 • 12. Je.Ta. 2011. május 03. 14:40
  „Azt emesztenetek meg,hogy mit böfög az Orban!”
 • 11. csípőspaprika 2011. május 03. 13:18
  „5. egysoproni_ 2011.05.02. 17:14

  Nem tudom, miért háborogsz. Én pl. befizettem, és a nejem is, fejenként bőven több mint 2 milliót.
  Ugyanis a magánnyugdíj-megtakarításomat az állam lenyelte, mint mondják - persze utólag - részben államadósság-csökkentésre, ill. a költségvetés toldás-foltozására ment. Persze előtte, a nyugdíjrendszer megerősítéséről szólt a fáma.

  De legalább most- hálából - harmadolták a munkanélküli járadékot, hogy jobban szívjak, ha a nagyarányú leépítések révén utcára kerülök. S persze az is egy köszönő momentum a kormánytól, hogy a a tervek szerint jövőben könnyeben utcára tehet a munkáltatóm, indoklás nélkül.”
 • 10. Biczi_László 2011. május 03. 11:23
  „Néhány rövid reakció:
  Kikérem magamnak, hogy a virslitől böfögnék, ugyanis én kolbászt ettem, így attól böfögtem. Azt gondolom ez fontos pontosítás, kérem ne csúsztassunk! :)
  Mi, mint ellenzék a problémára, magára tudjuk felhívni a figyelmet. Ezen túlmenően, tudunk megoldási javaslatokat is tenni, ezt szintén megtettük.
  A cselekvés lehetősége és egyben felelőssége a városvezetés kezében van! Ezt ők maguk hangsúlyozták, számos alkalommal.”
 • 9. Csetneky 2011. május 02. 21:46
  „Kedves Biczi_László!

  Ezek szerint még néhány százszor szóba kerül. Sebaj, csak azután majd az eredményről is olvashassunk! Mert ha csak a hangulatkeltés a cél, akkor ez eléggé hitvány dolog. Viszont ha valóban akarnak tenni valamit, akkor a szájtépésen kívül már eddig is lehetett volna, nem? Én ugyebár konkrétumra gondolok, nem szövegelésre, mert azzal tele van a padlás.”
 • 8. ujidok 2011. május 02. 20:59
  „Ez az út, nem vezet máshoz, mint egy kormány váltáshoz.
  Az emberek már érzik, tudják, hogy nagyon becsapták megint őket.
  Az emberek többet nem szavaznak, az MSZP-re, de a Fidesz-re sem fognak az biztos.
  A fiatalok pedig menekülnek az országból.
  Őszintén, ki szeretne élni egy olyan országban ahol úgy érzi, hogy nem szabad, ahol semmibe sem veszik?
  Akárhogyan is nézzük, egy év alatt sokkal rosszabb lett, és az emberek, nem erre szavaztak, a kormány pedig nem ezt ígérte meg.”
 • 7. BLA 2011. május 02. 20:34
  „Na a Biczinek megulte a virsli a gyomrat. Kellett bofogjon megint egyet.”
 • 6. fmarco 2011. május 02. 18:39
  „előttem szólóhoz csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy ilyen ostoba hozzászólás a hozzászólót minősíti. Azért nem mondom azt, hogy az előző nyolc év kormányzásának árát pedig fizessék meg azok, akik az MSZP-re szavaztak, mert nem akarom a saját nemzetemet megosztani ilyen, és olyan oldalra. A demokrácia sajnos olyan játék, amiben a többség dönt, de közösen viseljük a terhet, a felelősséget, a jogokat és a kötelességeket is. Nekem meg az elmúlt nyolc év nem tetszett, most akkor fizettessem meg a káromat az MSZP-szavazókkal? Kretén dolgok ezek...”
 • 5. egysoproni_ 2011. május 02. 17:14
  „3. csípőspaprika!
  Befizetni az államnak meg a városnak? Hát nem fizetünk elég adót? Vagyis fejenként 2.3 milla menne adósságrendezésre akkor amikor a magyar emberek nagytöbbsége lassan a lakásrezsit sem tudja fizetni és enni sem tud adni a gyermekének, gyermekeinek?
  Talán nem véletlen Orbán terve sem... Fizesd ki a rád eső államadósságot aztán ha befizettedd akkor lehet majd megy az NAV és megkérdezi, hogy ugyan már, honnan van neked 2 millád ilyenre? Ha meg az egész családét kifizeted (mondjuk 4 fő) akkor honnan van 8 milliód plusz fejenként a 300 ezres soproni adósság. Becsületesen dolgozom és adót fizetek. Másodállásba dolgozom, adót, TB-t fizetek mint ahogy sok már magyar embertársam! Oldják meg abból a befizetésből a dolgokat! Talán a pénzt máshol kellene megspórolni... Költségtérítések az országgyűlési képviselőkenk, cafetéria, 40 milliókért Helyi téma, 40 millióért forgó ajtó a várásházára, felesélegesen elpereskedett 100 milliók, stb... Ez a saját véleményem az egészről még akkor is ha ez sokakat zavar és nemtetszik! De tessék rajta! Minden FIDESZes szavazó fizessen 2 millát! Ők, Ti akartátok a FIDESZT HATALMON LÁTNI AKKOR TESSÉK TEGYÉTEK MINDD AMIT KÉR ORBÁN VIKTOR!”
 • 4. Biczi_László 2011. május 02. 16:55
  „Kedves Csetneky!
  Idézem:
  "Még egyszer utoljára megkérdezzük nyilvánosan a város Polgármesterét,"
  Tehát az utoljára, a nyilvános kérdésre vonatkozott, miután előtte kétszer már hiába kérdeztem.
  Így talán megbocsájt nekem, hogy ismét szóba hoztam, valószínűleg nem utoljára. Ejnye!:)”
 • 3. csípőspaprika 2011. május 02. 16:01
  „"Közben Sopron az egyik legjobban eladósított város, minden egyes soproni lakosra több, mint 300 000 forint adósság jut. 7-ről, 16,7 milliárdra kúszott az adósságállomány 4 év alatt! Tragédia!" - mondja Biczi képviselő úr.

  Szerintem ez nem akkora probléma. Van megoldás!
  Hasonlóan az ország adósságállományához, mindenki vállaljon kötelezettséget, hogy a ráeső összeget pluszba befizeti a város kasszájába, vagy nem?
  Nem csak magyarnak kell lenni, soproninak is!!”
 • 2. csípőspaprika 2011. május 02. 15:57
  „A GYIK megmentéséért szerveződött iwiw klubnak közel 1100 tagja van. Ennyien adták a nevüket e célhoz.
  ld.:
  http://iwiw.hu/i/klub/kultura/GYIK-megmentese-a-gyermekekert-3422629”
 • 1. Csetneky 2011. május 02. 15:48
  „" bezárják a Gyermek- és Ifjúsági Központot"

  Múltkor arról volt szó, hogy utóljára! Ejnye!:)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar érettségi 2011 : A soproni diákok is örültek az ismert műveknek

A Soproni Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Iskola és Kollégium két, végzős diákját… Tovább olvasom