Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Tesco épül Kapuváron? - Nincs pontos válasz

A kisalfold.hu több forrásból is úgy értesült, hogy a Tesco bevásárlóközpontot épít Kapuváron. A Tesco kérdéseinkre azt írta: néhány hónap múlva döntenek, mely városok beruházásaira fókuszálnak.

Több éve rendszeres beszédtéma Kapuváron: Tesco bevásárlóközpont épül a városban. Az egy évtizede tartó találgatás közben többen már a pontos helyét is kijelölték: hírek kaptak szárnyra, hogy az egykori vagongyár területén kezdődik az építkezés, majd később a pletykák a sportegyesület telephelyét és parkolóját jelölték meg.

Tesco eredet és alapítás >>

A TESCO 1994-ben jelent meg Magyarországon, amikor felvásárolta a Global bolthálózatát. Ez a cég Magyarország északnyugati részén, főleg Győr-Moson-Sopron megyében volt elterjedt és kisebb üzleteket (S-market) valamint néhány szupermarketet üzemeltetett.

Az utóbbi napokban a város nyugati felén látták már többen a Tesco-délibábot, egész pontosan az OMW benzinkút szomszédságában, a 85-ös főút mellett. Sőt forrásaink azt is közölték, hogy a munkaerő toborzását is megkezdte az angol székhelyű cég.

A Tesco hivatalon honlapján kedden még nem találtunk semmi arra utaló nyomot, hogy Kapuváron bármi történne, ezért e-mailben megkerestük a Tesco sajtóosztályát a találgatásokkal kapcsolatban.

Semmi konkrét a Tescótól

"A Tesco jelenleg zárja előző üzleti évét és készíti el a jövő évre vonatkozó terveit. A vállalat többek közt újraértékeli a folyamatban lévő beruházásait, hogy azok milyen mértékben felelnek meg üzleti céljainak.

Pár hónapon belül születik majd döntés arról, hogy melyek azok a beruházások, illetve városok/települések, amelyekre a Tesco idén fókuszálni fog" - kaptuk a rövid válasz a Tesco kommunkikációs igazgatóságától.

Egy biztos: a városban továbbra is maradnak a találgatások, hiszen ahogy ilyenkor fogalmazni szokás, a Tesco sem megerősíteni sem cáfolni nem akarta a híreszteléseket.

Válasz nélkül marad kérdéseink a Tescóhoz

Épít-e bevásárló központot a Tesco Kapuváron?
Milyen fázisban tart az üzletközpont építés előkészítése?
Pontosan hova (a város melyik részén), mekkora területre és milyen üzletet kell elképzelni?
Valóban megkezdődött a munkaerő toborzása?


Illusztráció
Illusztráció


A kapuvári és a környékbeli konkurencia

Kapuváron a Spar (2 darab) és a Penny Market jelenthet konkurenciát a Tescónak, de a városban jelen van kisebb üzlettel a Reál (korábban Manna) és a Coop (Fő tér).

Rábaközi kemény dió

A megye középső területe, vagyis a Rábaköz, kemény diónak bizonyult már korábban is a Tescónak, hiszen a csornai beruházás hosszú évekig tartott. 2005-ben például a megyei közigazgatási hivatal egyszerűen visszavonta a Tesco engedélyét az egyik szomszéd tiltakozása miatt.

2006 Csornán a találgatásokkal telt (ekkor már két éve vártak a vásárlók, hogy a Tescóban költkessék el fizetésük egy részét) : vajon kinyit-e az üzletközpont? Nem nyitott, egészen 2007 áprilisáig.

Tesco a nyugati végeken
Tesco a nyugati végeken

Olvasóink írták

 • 36. pancser 2011. március 14. 15:09
  „35!"lakó1" Egyszer volt hol nem volt ................”
 • 35. lakó1 2011. március 14. 10:34
  „Kilencszer vettem lejárt áru-t a tesco-ban.Sőt egyszer az egyik eladó néni is azt mondta,mikor levettem egy felvágottat,hogy ne vegyem meg,most nyomták át a dátumot! :-) erre már nem kell válaszolnod Pancser! ez csak tájékoztatás volt.”
 • 34. pancser 2011. március 13. 21:01
  „33! Mosolygásra késztetsz kedves "lakó1". Ahol nagy a forgalom ott kevés áru öregszik meg, többek között a kapuvári sonka is jól fogy, Tesók nélkül a felét sem adnák el, nem egy kapuvári él ebből!”
 • 33. lakó1 2011. március 13. 20:44
  „Pancser,mint neved is mutatja!
  Tuti,hogy nagyon komoly ,biztos munkahelyed van,talán a honatyáink között,ahol halálra dolgozzátok magatokat,meg ugye oda ész sem sok kell ,mivel egyáltalán nem érdekel a kereskedők megélhetése.Remélem belefulladsz valamelyik tecsós 3 hónapja lejárt virslibe!”
 • 32. egycsornai 2011. március 13. 17:04
  „pancser ha jobban belegondolok igazad van....”
 • 31. balisdavid 2011. március 13. 15:12
  „Akárhogy is lesz, remélem nem a legforgalmasabb helyen építik fel.
  Az Ipari Parkban például ideális helyen lenne, talán még a belső utat is összekötné a 85-össel a beruházó:)”
 • 30. pancser 2011. március 13. 15:11
  „Szegényes a választék Csornán a Tesóba, légy kedve mondj egy üzletet ahol nagyobb választék van. Ha valaki olcsó magyar terméket akar venni az a Tesóba megy. A csornai üzletek a szupermarketek kivételével nem szegényesek, hanem annál rosszabbak, faluvégi kültelki szintűek. Igaz igényes közönség sincsen, akinek pénze is van de ez már egy másik történet. Csornát egyedül a szupermarketek dobják fel úgy ahogy.”
 • 29. egycsornai 2011. március 13. 09:23
  „Nálunk már megy pár éve a Tesco. Időközben kiderült a választék szegényes, sokszor értelmetlen dolgokkal tömött.... Mégis inkább ide járnak az emberek az akciók hülyítése révén. Aki barkácseszközt, elektronikai cikket komolyan venni akar, az nem itt veszi... Butikok nem zártak be nálunk, húsboltok továbbra is megélnek, sőt új nyitott, úgyhogy maximum verseny helyzet éleződött azóta hogy kinyitottak. Igazából sokan vannak akiknek a Tesco a minden... másoknak a pláza... egészségükre. Szerintem nem sok vizet zavar ha nyit egy Kapuváron is. Akinek fontos hogy magyar terméket olcsóbban vásároljon, az továbbra sem fog bemenni. ennyi”
 • 28. pancser 2011. március 12. 23:55
  „"rick" Majd a kapuváriak fognak helyretenni, ha megtöltik az áruházat, vagyis tesznek a véleményedre, meg a magukat kereskedőnek hívő emberkékre. Nem is fárasztom magamat, csak jókat szórakozom majd az épületes állításokon.”
 • 27. pancser 2011. március 12. 23:46
  „26-hoz! Úgy látszik még a magyar nyelv megértésében is gondjaid vannak! Belőletek a semmi árad, "tényleg"!”
 • 26. rick_ 2011. március 12. 22:32
  „25.

  pancser. tényleg.”
 • 25. pancser 2011. március 12. 21:36
  „Tisztelettel a kapuváriak iránt, a megnyitáskor, vagy közvetlen utána meglátogatom az új áruházukat. Sok örömük legyen benne.
  24! A Tesco nem ért a kereskedelemhez, na jó, a jegesmedve meg a fóka elejtéséhez!”
 • 24. rittersport 2011. március 12. 20:44
  „Pancser!
  Tényleg ne vitatkozz! Gyengék az érvek és nem értesz a kereskedelemhez!”
 • 23. pancser 2011. március 12. 20:18
  „Nem nagyon van értelme vitatkozni olyanokkal akiknek a fejüket a homokba dugó strucchoz hasonlítanak. Kapuvár általános kereskedelme albán szintű, illetve annál is lejjebb van, ugyanis az albán mint keleties nép, vérében van az üzletelés. Kapuvár boltjai(egy-két kivétellel)üzletnek nem nevezhetők, legfeljebb szegényes áruraktárnak. Ha valahova kell a Tesco, az Kapuvár. Egyébként tök mindegy mit mondanak az ellenzők akik többnyire a versenytől félnek, a jelek szerint a kapuváriak alig várjál a Tescót. Megjósolható minden rizikó nélkül, hogy tele lesz ha megépül, áruval és vevővel.”
 • 22. Laza 2011. március 12. 19:38
  „Szép, tágas, lemezbódék. Építészeti értékük 0. Vasárnap is nyitva vannak, Európában szinte egyedülállóan. Valóban van magyar termék, de lényegesen drágábban mint pl a Szlovák, Lengyel vagy Német. Zsák szám hordják ki a pénzt az országból, ez is egyedülálló Európában. Hajrá, csak had jöjjenek, legalább lesz vasárnapi program Kapuváron is.”
 • 21. rittersport 2011. március 12. 19:37
  „Pancser!
  Nem nehéz tönkretenni? mert tönkre is kell tenni őket ,mi? Szerinted! Okos vagy! Arra nem gondolsz,hogy azért kerül kb.10 Ft-tal többe mondjuk egy túrórudi egy kisboltban,mert iszonyú adókat fizetnek ,na meg bérleti díjat,meg alkalmazottat,meg stb...és valahogy ki kell termelni.Inkább kimész a Tescoba 500 Ft-os benzinnel és nem gondolosz bele,hogy igy még többe kerülnek a dolgok! :-)
  Miért kéne tönkretenni a kereskedőket? Nem lenne jobb inkább,ha csak kisboltok lennének és egy nagyáruház sem lenne? Legalább lenne jelleme KApuvárnak! Kitartást a maszekoknak!”
 • 20. pancser 2011. március 12. 16:11
  „Kedves "Laza"! A kapitalizmus lényege a verseny, meg a fejlődésé is. A kapuvári boltokat nem nehéz tönkre tenni, helyesebben fogalmazva könnyű űberelni. A Sparra ez nem vonatkozik, de a drágább árfekvésű boltok közé tartozik, miért nem érdemelnek meg a a kapuváriak egy olcsóbbat. Kedves "Laza" dúskálhatsz a magyar élelmiszerekben a Tescóban, sehol nem látsz annyit mint ott. Mi nem rajongunk egyetlen láncért sem, viszont szeretjük a tágas, nagy üzleteket és a bő választékot, nincsen másról szó.”
 • 19. Laza 2011. március 12. 15:36
  „Kedves pancser!

  A Tesco tönkre tesz 50 kereskedőt a városban, ezzel szemben majd foglalkoztat minimál bérért 20 embert. Borzasztó rossz arány. A polcokon kb 60-70 % arányban külföldön előállított silány, ámde olcsó árut találhatsz és ez neked ugyan elég, de attól még a Magyar élelmiszergyártás szintén tönkre megy. Szerintem ez sem túl pozitív. A magyar emberek fele, ugyan nagyon kövér, de sajnos alultáplált, mert ezeket a silány élelmiszereket fogyasztja. Ez a teljesítőképpességre és az egészségre komoly hatással van. Az olcsó vásárlásból megspórolt pénz a végén a gyógyszertárban és az orvos zsebében köt ki. Úgyhogy kedves Tesco, Aldi, Lidl, rajongók, kérem kicsit az összefüggésekre is figyeljenek, mert a végén kiderül, hogy az olcsó a drága.”
 • 18. pancser 2011. március 12. 07:27
  „17-hez! Csak szájuk jár, különben honnét tudnák mi van a Tescóban, az ő feleségük is ott vásárol. még a tv-jüket is ott vették, meg a cipőpasztát is, néha grillcsirkét is visznek haza sütve, gyerekeknek mesekönyvet, az asszonynak nőnapi virágot és így tovább. Az emberre rájön a röhögőgörcs, ha a Tesco utálókat olvassa, egy ideig dühítettek, mára teljesen beszámíthatatlanoknak tűnnek.”
 • 17. vanessa 2011. március 12. 00:56
  „rick,csak már unom mikor állandoan a multit szidják,menjetek el egy maszekhoz és megtudjátok mennyivel adja drágábban,tpasztalatbol irom,ja menjetek el egy rábaközi coop boltba, a választék siralmas és drága is,ráadásul 4 kor zárnak be, hol vásárolnak be akik 4 ig dolgoznak?”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pékverseny Kapuváron - Remek eredmények - Galériák

Véget ért a Kapuváron rendezett országos pékverseny. Berta Csaba, a Berg iskola tanulója a legjobb… Tovább olvasom