Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

˝Mindannyian Krisztus egyháza vagyunk˝

Evangélikus, katolikus és református lelkipásztorok együtt hirdették az evangéliumot Csornán. Az ökumenikus imahét keretében imádkoztak közösen a különböző felekezetek.
„Mindannyian Krisztus egyháza vagyunk. Elfogadjuk a különbségeket, nem minősítjük egymást. Az igazi persze az, ha az egység a mindennapokban is megvalósul" – fogalmazta meg gondolatait az ökumenikus imahétről Tubán József evangélikus lelkész. „Az egység hitünkben jelenik meg: megváltott bennünket az Isten fia, Krisztust és a keresztet szolgáljuk" – tette hozzá.

A rábaközi ökumenikus imahéten a csornai Jézus Szíve-, a premontrei, az evangélikus és a farádi katolikus templomban tartottak, tartanak istentiszteleteket. Szerdán Csornán Mészáros Sándor református, Tubán József csornai és Gombor Krisztián farádi evangélikus lelkészek, Varga Balázs plébános és Szár Gyula Gergely premontrei atya imádkoztak közösen.

Az ökumenikus imahéten pénteken a farádi katolikus templomba várják este hat órára a híveket.
Az ökumenikus imahéten pénteken a farádi katolikus templomba várják este hat órára a híveket.


– A tapasztalat az, hogy a hívek felekezeti hovatartozástól függetlenül vesznek részt az istentiszteleteken – jegyezte meg Tubán József. – Ez mindenképpen örvendetes, mint ahogy az is, hogy a lelkipásztor kollégákkal a munkakapcsolaton túl baráti viszonyt is ápolunk. Az együttműködés tehát nem csak az imahét néhány napjára korlátozódik közöttünk. Az istentiszteletek sem protokolláris rendezvények. Krisztust ünnepeljük közösen. A közös liturgia estéről estére változik, de mindannyiszor és mindannyian az evangéliumot hirdetjük – tette hozzá.

Szerdán Varga Balázs, a Jézus Szíve-templom plébánosa megfogalmazta: a közös istentiszteleteken is kimutatják az egység melletti törekvésüket. „Együtt imádkozva erősítjük összetartozásunkat, hiszen egy közös Atya gyermekei vagyunk és mindannyian rászorulunk az Isten irgalmára" – tette hozzá Balázs atya.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Február végén indul a belváros átépítése

Várhatóan február végétől indul a kapuvári belváros több mint hatszázmilliós fejlesztése. Tovább olvasom