Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Milliók turisztikai fejlesztésekre

A Rábaközi Vidékfejlesztési Egyesület közleményében hívta fel a figyelmet arra, hogy több százmilliós projektekre lehet beadni a pályázatokat a közeljövőben. Ez az elbírálás a jövő év elejére várható.
A Rábaközi Vidékfejlesztési Egyesület tegnapi sajtóközleményében Horváth Árpád, a munkaszervezet vezetője tudatta, hogy a közeljövőben jelennek meg a 2007–2013 közötti pénzügyi ciklus utolsó pályázatainak kiírásai.

„A mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére 163 millió forint áll rendelkezésre, ennek leadási határideje július 2. Turisztikai tevékenységek ösztönzésére 370 millió forint a keret, erre a pályázók július 31-ig nyújthatják be kérelmüket. Továbbá pályázni lehet a vidéki örökség megőrzésére, korszerűsítésére; ennek kerete 103 millió forint, határideje pedig 2012 szeptembere. A vidékfejlesztési pályázatra 150 millió forintnyi lehetőség van ez év decemberéig" – áll a közleményben, amely azt is tartalmazza, hogy a 2011-ben elnyert LEADER-pályázatok összesen 300 millió forintot tesznek ki. A pénzeket május-júniusban el is juttatták a nyerteseknek. Ezeket közösségi terek létrehozására, rendezvényekre, képzésekre, marketingeszközökre, valamint vállalkozások támogatására lehetett igényelni.

A helyi vidékfejlesztési stratégia részét képezik a turisztikai fejlesztések: közel 400 millió forint áll rendelkezésre a Rábaköz számára (kivéve a városokat) a megvalósuló tervek támogatására. Az érdeklődők személyesen az egyesület irodájában, Kapuváron tájékozódhatnak a részletekről, de az egyesület képviselői a jövő héttől több településen is tartanak tájékoztatót a témában.

A munkaszervezet vezetője kifejtette: elkészült a „Rábaköz turisztikai stratégiája" című tanulmány is, aminek ismerete segíti a pályázókat a fejlesztési ötleteik megvalósításában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset: Skoda és teherautó ütközött a 85-ös főúton

Péntek este nem sokkal este hat óra után baleset történt a 85-ös számú főút rábaréti leágazójánál,… Tovább olvasom