Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 23°C Még több cikk.

Kinevezték a családsegítő igazgatóját

A kapuvári képviselő-testület legutóbbi ülésén kinevezték a családsegítő intézet igazgatóját.

A kapuvári képviselő-testület legutóbbi ülésén tájékoztató hangzott el a környék munkaerő-piaci helyzetéről, valamint kinevezték a családsegítő intézet igazgatóját. Egyes vélemények szerint megszűnhet a Pannon-Víz rt. helyi üzemmérnöksége.

Stabilnak nevezhető helyzet

A kapuvári képviselő-testület hétfői ülésén Illés János, a munkaügyi kirendeltség vezetője elmondta: bár a körzet mutatói a legrosszabbak a megyében, biztató jelek is mutatkoznak. Az év eleji tíz és fél százalékos munkanélküliségi ráta napjainkra nyolc százalék körül stabilizálódott. A nagyobb foglalkoztatók vezetőitől kapott információk szerint a jelenlegi – stabilnak nevezhető – helyzet nem romlik számottevően a közeljövőben.
Illés János hozzátette, sajnos az elmúlt évhez viszonyítva nőtt a diplomás munkanélküliek száma.

Eredményként értékelhető, hogy a kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő intézkedései már éreztetik hatásukat és a környékbeli cégek is egyre nagyobb szerepet vállalnak a helyi munkaerő foglalkoztatásában. Biró Péter polgármester hozzátette: a városban sok az alulképzett ember, akik a könnyebb ellenállás irányába mozdulva a szürkegazdaságot erősítik.

Csornai központ létesülhet

Az önkormányzati érdekeltségű gazdasági társaságokba delegált képviselők beszámoltak eddigi munkájukról. E témában hangzott el, hogy a Pannon-Víz rt. megszüntetné kapuvári és jánossomorjai üzemmérnökségét egy csornai központba összevonva.
A városatyák döntöttek a családsegítő intézet vezetői beosztásának betöltéséről. A testülethez beérkezett három pályázatból egy érvénytelen volt. A képviselők titkos szavazás után végül tizennégy–három arányban Garabné Gulyás Máriát nevezték ki a családsegítő élére.

Ruhapénz függőben

Az ülésen elhangzott képviselői kérdés a közalkalmazottaknak nyújtandó ruhapénz ügyében. Hámori György, az oktatási bizottság elnöke kijelentette: a háromnegyed éves költségvetés függvénye lesz a kifizetés. Hangsúlyozta, ez nem törvény adta járandóság, a testület a város pénzügyi helyzetének tárgyalása után dönthet a ruhapénzről.

Sajnos a szeptemberi közalkalmazotti bérfejlesztés megcsapolta a költségvetést, hiszen a kifizetett több mint hat és fél millió forintnak csak a felét kapták az állami büdzséből, a többit Kapuvár teremtette elő.
Problémát okoz az is, hogy a ruhapénz közel nyolcvanszázalékos közteher befizetését vonja maga után, de Hámori György kijelentette: a képviselők megpróbálják olyan juttatásban részesíteni a közalkalmazottakat, aminek közteher- és adóvonzata kevésbé megterhelő a költségvetésnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parkosított, rendezett sírkertek

Mindenszentek és halottak napja alkalmából a temetőket több ezren keresik fel. A legkisebb falvakba is visszatérnek a településről elszármazottak, hogy gyertyát gyújtsanak szeretteik sírján. Nemcsak ezért persze, de a helybeliek arra törekednek, hogy a sírkertek gondozottak, rendezettek legyenek. Megkérdeztük, hogy rábaközi településen, milyen felújítások voltak a közelmúltban. Tovább olvasom