Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Csak a pályán lehet gólt rúgni

A csatlakozás körülményeit ecsetelte és részletesen foglalkozott az európai döntéshozatali mechanizmusokkal – kiemelve a multinacionális cégek szerepét a gazdasági döntésekben – Csornán Szászfalvi László országgyűlési képviselő.
Csornán tartott előadást Szászfalvi László (MDF) országgyűlési képviselő, református lelkész. Többek között azt mondta, az EU ne a népek nagy olvasztótégelye legyen, mint az Egyesült Államok. A társadalmaknak vissza kell térni a szeretet nagy parancsolatához. Ennek szellemében mutatta be csatlakozásunk körülményeit és reményét fejezte ki, hogy a magyarság évezredes hagyományaival pluszt tud vinni az unióba. A keresztyén értékekről szólva kiemelte, nemcsak az országban, hanem Európában is dialógust kell kezdeményezni a döntéshozó intézmények és az egyházak közt.

A képviselő ez utóbbira nagyobb hangsúlyt helyezne, hiszen Magyarországon érezhető némi egyházellenesség.
– Ne passzív utazók legyünk az unió vonatán, pozitív értékeinkkel hozzásegíthetjük Európát egy kulturális megújuláshoz – jelentette ki Szászfalvi László. Az egyházi törvényről szólva elmondta: mielőbbi megváltoztatására van szükség, hiszen az országban működő szekták egy része nem a hitéletről szól, csupán gazdasági társulásokként működnek és nem tudják betölteni az ifjúság nevelését.


– A történelmi egyházak nem mindig tudnak gyors válaszokat adni napjaink kérdéseire, de határozott eszmei alapjaik hosszú távon biztos fogódzót jelentenek – mondta a képviselő. Gazdasági kérdésekről szólva hangsúlyozta: a globalista rendszerben a multik döntései irányítják a kisebb országokat. A pályázati rendszert sem tartja megfelelőnek a gyengébb gazdaságú országok felzárkóztatására, helyette egy új Marshall-segélyre lenne szükség. Véleménye szerint szükséges volt uniós csatlakozásunk, hiszen „csak a pályán lehet gólt rúgni".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres volt a kiállítás

A szervezők szerint sikeres volt az idei Rábaközi Kiállítás és Vásár, ahol több újdonság várta a… Tovább olvasom