Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Aula felerészt pályázatból

Közel háromszáz négyzetméteres közösségi térrel gazdagodik Enese. A tóközi település régi és új iskoláját köti össze az a most épülő aula, amely jórészt a Jövő Ház Alapítvány segítségével valósulhat meg.
Gyorsan készül: Néhány hét alatt húszmilliós beruházásból épül Enesén a település új oktatási-kulturális központja.
Szinte rekordidő, néhány hét alatt készül el az a húszmillió forintos beruházás Enesén, amely a jövőben a fejlődő település egyik oktatási-kulturális központja lehet.

Székely felajánlás fából

– Egy alkalommal csíki székely barátainkkal arról beszélgettünk, hogy nincs olyan helyiség a faluban, ahol nagyobb létszámú tömeget tudnánk fogadni. Pk nagylelkűen felajánlották: annyi fát adnak, hogy akár abból készülhet az aula – idézte fel az előzményeket Mesterházy József polgármester, aki elmondta, hogy időközben a Jövő Ház Alapítvány pályázata másként alakította a tervet és az önkormányzat fa helyett téglaépület mellett döntött.

Sikeres pályázás után

– A pályázat mögött több olyan épületanyag-gyártó cég áll, amelyek oktatási intézményeket támogatnak téglával, cseréppel, nyílászárókkal. Megpróbáltuk és örömmel értesültünk: sikerrel. Az építőanyagok nagy részét megkaptuk, így egyedül a cserép beszerzéséhez kell más pénzügyi lehetőséget találnunk. Az enesei önkormányzat emellett még 4,2 millió forintot nyert a megyei CÉDE-alapból is. Ezekhez csatlakozott az önerő, valamint a fűtés megvalósításához a Közoktatási Közalapítványhoz adtak be pályázatot.
Mesterházy József elmondta, hogy az aula egy teret alkot az 1865-ben épült régi és a hetvenes évek elején született új iskolaépülettel. A 220 négyzetméteres főrészhez összesen körülbelül 50 négyzetméteres folyosók tartoznak.

Ünnepek, csoportok, események

– Nagy szükség volt az aulára, hiszen esős vagy hideg időben, télen az eddigi két és fél méter széles folyosóra zsúfolódtak be tízpercekben a gyerekek. Az iskolai ünnepélyeket a gyermeklétszám miatt csak két részletben tudtuk megoldani, külön az alsó és felső tagozatnak. Nem feledkezhetünk meg a zenei nyár hagyományos rendezvényeiről sem. Tíz éve júliustól augusztusig több, gyakran nagy létszámú csoport tartózkodik Enesén. Fogadásukra, illetve a műhelymunkához, a zenekari próbákhoz nem volt megfelelő méretű termünk. Az új aula egyéb községi és közösségi rendezvények lebonyolítására is alkalmas lesz, olyanokhoz, amelyekhez a kultúrház nagyterme eddig kicsinek bizonyult.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két évtized zöldállományban

Elhivatott munkájáért Nagy László, a Fertő–Hanság Nemzeti Park őrkerület-vezetője a… Tovább olvasom