Kisalföld logö

2018. 10. 20. szombat - Vendel 9°C | 19°C Még több cikk.

A vihar pénzben mérve (x)

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a vasárnapi szélsőséges időjárás miatt több mint 7000 épület sérült és rongálódott meg. A biztosítótársaságok a vihar által érintett 33 településen soron kívül mérték fel a károkat, de ijesztő adat, hogy csak minden második épület rendelkezett lakásbiztosítással, így közel 3500 tulajdonos azonnali és teljes kártérítésre nem is számíthat.

 

 

A legtöbb bejelentés a vihar és jégverés okozta tetőszerkezeti, és redőnykárokra, beázásokra vonatkozott, de szép számmal akadt felhőszakadás és villámcsapás okozta kár is. Az átlagos kárérték mintegy 170 ezer forintra tehető – adott tájékoztatást az AEGON Magyarország Biztosító.

A gyors kárfelmérés érdekében a károkkal legjobban érintett Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe az AEGON szakértőket csoportosított át. A kárszakértői bejelentéstől számított 24 órán belül felveszik a kapcsolatot az ügyféllel és a biztosító a kárfelmérés után azonnal elindítja a kárösszeg utalását a károsultaknak. 

 2008. január 27: 3.338 darab kárbejelentés vihar miattmárcius 1: „EMMA" vihar, 10.543 darab kárbejelentés, június 26: 1.786 darab kárbejelentés vihar miatt 

  

 Miért nincs mindenkinek lakásbiztosítása?

 

Magyarországon egyes becslések alapján 4 lakásból 3 biztosítva van, de területileg és lakástípusokra (ide értve a hétvégi házakat és a nyaralókat is) bontva már jelentősen eltérnek az arányok a biztosítottságot tekintve. Ma egy átlagos lakásra már havi 1600 forint körüli díjért is köthető olyan biztosítás, amely nem csak az elemi károkkal szemben nyújtanak biztonságot, de a betörőkkel szemben is. Emellett a felelősségbiztosításon túl sok egyéb értékes szolgáltatást is tartalmaznak.

 

Bejelentett károk (2008)

csőtörés

42,9%

vihar

28,5%

villámcsapás

9,8%

lopás

5,2%

jégverés

4,0%

egyéb

3,6%

felelősség

2,6%

felhőszakadás

1,5%

tűz

1,3%

hónyomás

0,6%

árvíz

0,1%

összesen

100,0%

Sokszor tapasztaljuk azt a hozzáállást, hogy velem ilyen úgysem történik meg - mondta el  Marosvölgyi Péter, az AEGONdirekt.hu szakmai igazgatója. – Sajnos azonban, ha mégis bekövetkezik egy ilyen kár, az akár hosszú évek, vagy egy egész élet munkájának eredményét is tönkre teheti. Havonta három doboz cigaretta ára vélhetően mindenki számára megéri azt a nyugalmat, ami a lakásbiztosítás megkötésével jár."

 

 Az AEGONdirekt.hu  portálon kényelmesen megköthető a akásbiztosítás. A lakásbiztosítások piacán vezető AEGON Biztosító által nemrég elindított online szolgáltatás segítségével minden érdeklődő, személyre szabottan, a paraméterek függvényében akár 8 különböző lakásbiztosítási csomagból választhat. A lakásbiztosítási kalkulátor program a lakás típusától és a szerződő adatainak függvényében azonnal kiszámolja a pontos díjat, és lehetőségeket kínál az ügyfelek számára, hogy ki-ki saját igényei alapján, vagy pénztárcájához mérten a legjobb szolgáltatást tudja megvásárolni.

 

 

Hol?

Mi?

Mekkora?

Ingóság érték

Biztosítás éves díja

Budapest, VIII

lakás

60 nm

4 millió

21 180 Ft

Balatonfüred

nyaraló

45 nm

3 millió

19 236 Ft

Miskolc

lakás

75 nm

5 millió

18 984 Ft

Sopron

családi ház

130 nm

9 millió

36 084 Ft

forrás: AEGONdirekt.hu lakásbiztosítási kalkuláció CSB lakásbiztosításra

 

Fél áron lakásbiztosítás az Interneten!

 

 Az AEGONdirekt.hu biztosítási portálon gyorsan és kényelmesen megköthető a lakásbiztosítás. A lakásbiztosítások piacán vezető AEGON Biztosító által nemrég elindított online szolgáltatás segítségével minden érdeklődő, személyre szabottan, a paraméterek függvényében akár 8 különböző lakásbiztosítási csomagból választhat. A lakásbiztosítási kalkulátor program a lakás típusától és a szerződő adatainak függvényében azonnal kiszámolja a pontos díjat, és lehetőségeket kínál az ügyfelek számára, hogy ki-ki saját igényei alapján, vagy pénztárcájához mérten a legjobb szolgáltatást tudja megvásárolni.

 Gondolva a gazdasági válság hatásaira és a szűkölő lehetőségekre, az AEGONdirekt.hu oldalon most önrészt vállalva akár 50% kedvezménnyel, tehát fele áron is meg lehet vásárolni a családi lakásbiztosítást.

 

 Hasznos tanács. Érdemes mérlegelni, hogy a lakásbiztosítási csomagokban található szolgáltatások közül melyek azok, amelyek nélkülözhetetlenek a megfelelő védelem érdekében. A csomagok változtatásával számoljon többször is, és a különböző csomagok szolgáltatásait összehasonlítva válassza ki az Önnek megfelelő lakásbiztosítást. 

Lakásbiztosítás online. 5 percet kell mindösszesen arra szánni, hogy a következő vihar idejére már megfelelő lakásbiztosítással rendelkezzen. Érdemes tehát a lakásbiztosítási kalkulátort használni és minél előbb megkötni a lakásbiztosítást, mert átlagosan pár tízezer forintért cserébe milliós károk elszenvedésétől kímélheti meg magát az ügyfél.

 

Lakásbiztosítást általában azért kötünk, hogy ingatlanunkat megóvjuk a nagyobb károktól. Az önrészes lakásbiztosítás megkötésével azt vállaljuk, hogy az önrész mértékéig – ami egy fix összeget jelent – a bagatell károkat nem terheljük a biztosítóra. Cserébe 20 százaléknyi díjkedvezményben részesülünk úgy, hogy továbbra is a korábbi biztonságot kapjuk.

 

 

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Bella története

A női higiéniás termékek választéka 1976-ban született, amikor a Toruńskie Zakłady Materiałów… Tovább olvasom