Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

Újabb befektető érkezett Lébénybe

Nyolchektáros területet vásárolt az osztrák Transdanubia a lébényi ipari övezetben. A logisztikai és szállítmányozó vállalat raktár- és elosztóbázist épít a település határában.
Előnyös földrajzi adottságait, illetve az autópálya közelségét igyekszik fejlődéséhez kihasználni a 3200 lelket számláló Lébény. Míg a környéken az elmúlt években számos beruházási elképzelésről lehetett hallani, amik nagy része egyelőre a tervezés szintjén elakadt és még a befektetők kilétét is titok övezi, addig a Lébény határában elterülő 36 hektáros ipari területre sorra települnek a beruházók.

Az autópálya melletti területen a település önkormányzata és a Lébényi Ipari Park Kft. együtt alakított ki egy kereskedelmi, gazdasági, logisztikai és szolgáltatótevékenységre is alkalmas övezetet.

– A kereskedelmi, raktározási, logisztikai, de akár könnyűipari tevékenységre is alkalmas terület fejlesztésének legfőbb oka a kitűnő földrajzi elhelyezkedés – mondta el lapunknak Lemle Béla, a társaság vezetője. Mindemellett a harminchat hektáros terület fekvésének adottságai is egyediek, hiszen közvetlenül az autópálya mellett terül el.

– A fejlesztési terület teljes egészében mezőgazdasági művelésből kivett, rendezési és szabályozási tervvel rendelkező ipari övezet. Öt telek közművesítése már elkészült, a további ilyen jellegű munkák most zajlanak. Néhány éve épült meg a területen egy kamion-márkaszerviz, majd nem sokkal később szintén egy tehergépjárműveket forgalmazó cég három megyét magában foglaló területi képviselete valósított meg hasonló beruházást.

– Az elmúlt hónapban vásárolt meg az osztrák Transdanubia 8 hektárnyi területet az ipari övezetben, ahová logisztikai raktárak építését tervezi. A cég több ütemben kívánja a raktár- és elosztóbázist megépíteni.
A beruházás első fázisa várhatóan a jövő évben valósul meg, aminek eredményeként mintegy 7 ezer négyzetméternyi csarnok épülne a területen.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fesztiválkavalkád a hétvégén

Fiatalok százai érkeztek pénteken Dunakilitire és Rajkára. Ugyanazon a hétvégén egymástól néhány… Tovább olvasom