Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Több buszon alig működött a fék

Hibás fékrendszer, kopott futómű és gumiabroncsok, manipulált tachográfok. Összességében több száz technikai hiányosságot találtak az osztrák rendőrök a kamionokon és a buszokon a minapi razzián a határon.
Számos súlyos hiányosságot és szabálytalanságot tártak fel az osztrák rendőrök a minap Nickelsdorfnál. A hatóság szakemberekkel közösen a teherautókat és a buszokat ellenőrizte. Több olyan jármű is fennakadt az ellenőrzéseken, amely közvetlen balesetveszélyt jelentett a közlekedőkre nézve is. Ilyen volt például az a kamion, aminek több kerekén egyáltalán nem működött a fék.

A „rekordot" az a román kamionos tartja, akinek járművén összesen huszonhat hibát találtak az ellenőrzés során. Ezek közt volt fékhiba, elkopott gumiabroncs és kopott kormánymű is. Több olyan kamionost kiszűrtek, aki manipulálta a tachográfot. Ilyen például az a 45 éves román sofőr is, aki Romániából Németországba tartva már harminc órája volt úton.

A megállított buszok közül is többnél találtak súlyos hibákat. Hetven embert szállított az a szerb rendszámú autóbusz, aminek a fékrendszere nem működött megfelelően. A fékei és a futóművének állapota miatt nem volt alkalmas a közlekedésre az a bolgár busz sem, amely ötven utast vitt. Az ellenőrzés során két másik autóbuszt is kiszűrtek, amelyeknek több kerekén minimális vagy semmilyen fékhatás nem volt. Ezeket nem engedték tovább, az utasoknak meg kellett várniuk a cserejárművet.

Az akció során összesen 434 technikai hiányosságot találtak a buszokon és a teherautókon. Ötvenegy sofőr sértette meg a vezetési és pihenőidőre vonatkozó szabályokat, huszonkét jármű volt túlterhelve, hatvanhárom kamionos nem vette figyelembe a veszélyes áruk szállítására vonatkozó szabályokat.

Olvasóink írták

  • 3. Buszfahren 2013. október 15. 07:17
    „A keleti határnál mi is ellenőrizhetnénk ezeket a koszos balkániakat ahogy ők is teszik, és nem lenne annyi súlyos baleset. Persze a Pintér meg mondta hogy rendet csinál!!!??? Valószínű, hogy könnyebb tőlünk beszedni a traffipax bírságot mint oda települni és ellenőrizni!!!!!!!”
  • 2. Oscar 2013. október 14. 15:16
    „Sajnos nálunk valami oknál fogva elsiklik a gyorshajtó ,a túlvezető ,a korlátozót kikapcsoló ,stb. Szerb busz 120al utánfotóval,Román ,Ukrán,Bolgár,kisbusz vagy kisteher autó plusz utánfutó 100-110es tempó ki ellenőrzi őket.Kamion előzési tilalom Hegyeshalom-Budapest közt legalább 10 de ez csak elöttem.ki ellenőrzi ,megmondom SENKI.Valamikor remélem változás lesz.”
  • 1. Madarász 2013. október 14. 10:31
    „Ahogy elnézem a kocsisorba rohanó buszokat, egy ilyen vizsgálat nálunk sem ártana, az összes buszra kiterjedően.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Templom épül a katolikusoknak

Várhatóan év végén felszentelik Újrónafőn a még javában épülő kis római katolikus templomot. Tovább olvasom