Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Struccok: futóklub alakult

Strucc Futóklub néven alakult egyesület, hogy összefogja a futás kedvelőit Mosonmagyaróváron.
Az utóbbi években egyre népesebb azoknak a tábora Mosonmagyaróváron, akik hobbiszinten futnak, kocognak. Közülük többen indultak versenyeken is, így mára nagy létszámú, a sportágat kedvelő baráti kör szerveződött a városban.  A sok pozitív példa nyomán a közelmúltban megalakult a Strucc Futóklub közhasznú szervezet.
Kránitz Attila, az egyik alapító elmondta: céljuk, hogy a városban és a környéken élőkkel megszerettessék az amatőr futás, kocogás, atlétika örömeit, bizonyítsák a rendszeres mozgás előnyeit, így elősegítve a lokálpatrióta utcai tömegsport kibontakozását.

Az elmúlt évben még baráti körként a Mogaac segítségével szervezték meg az első Szigetközi Minimaratont. A most megalakult klub nem titkolt szándéka az ilyen és ehhez hasonló sporteseményekkel hagyományt teremteni, színesítve így a sportéletet. A terveik közt szerepel többek közt családi, női sportnapok, gyalogtúrák és a Szigetközi Minimaratonon kívül egy városi utcai körverseny meghonosítása is. Reményeik szerint rövid időn belül akár 200 taggal bíró szervezet fejlődik ki a kezdeményezésből.

A Strucc Futóklub április 30-án második alkalommal rendezi meg a Szigetközi Minimaraton egyéni és váltóversenyt.
A rendezvénnyel és a klubbal kapcsolatban további információt kaphatnak az érdeklődők Kránitz Attilánál a 30/993-2782-es számon, vagy Palsa Ferencnél a 30/743-9736-os számon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezár az Arlington zoknigyár

Információink szerint – s ezt egy csütörtöki SMS is megerősítette – a mosonmagyaróvári Arlington kft. drasztikus létszámleépítéseket tervez a közeljövőben. Az egykori magyaróvári kötöttárugyár területén működő, több mint egy évtizedes múltra visszatekintő német tulajdonú zoknigyártó cég mintegy százhúsz dolgozójából mindössze alig harmincat tart meg az év második felétől. Tovább olvasom