Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Rettegett gázszámla: 1,2 milliót követelnek nyugdíjasokon!

Hegyeshalom - Továbbra is közel 1,2 milliós gázszámla kifizetését követeli a szolgáltató hegyeshalmi idősektől. A házáspár belebetegedett a folyamatos rettegésbe.


Közel fél év elteltével sem rendeződött annak a hegyeshalmi idős házaspárnak az ügye, akik még tavaly ősszel kaptak több mint egymilliós számlát a gázszolgáltatótól.

Amint arról korábban beszámoltunk, a hegyeshalmi Szép házaspárnak az elszámoló számla szerint 1.188.602 forintot kellett volna befizetniük tavaly november elején, ráadásul a felszólítás szerint mindössze néhány napjuk lett volna a számukra gigantikus összeg kiegyenlítésére. Szép Mihály és felesége biztos abban, hogy a gázszolgáltató követett el hibát a számla kiállításánál, hiszen mióta bevezették otthonukba a gázt, folyamatosan és rendesen fizetik a díjakat, soha nem volt elmaradásuk, mindezt évekre visszamenően csekkekkel is bizonyítani tudják.

A elszámolószámla alapján az idős nyugdíjasok összesen 19.062(!) köbméter gázt fogyasztottak el átlagos, száz négyzetméter körüli családi házuk fűtésére és főzésre egy év alatt. Ezt az összeget úgy követeli tőlük a szolgáltató, hogy határidőre befizették havonta átalányban a 20 ezer körüli számlájukat. A korábbi elszámolószámlákon sem volt soha hátralékuk. A család szerint vélhetően a gázóra állásában történt elírás, ez azonban biztos, hogy a szolgáltató hibája, hiszen a leolvasáskor még egyeztek a számok. Mindezt bizonyítani is tudják az addigi leolvasásokról készült nyugtákkal.

A Szép házaspár fél éve még nem hitte volna, hogy az egészségük is rámegy a szolgáltató követelésére.
A Szép házaspár fél éve még nem hitte volna, hogy az egészségük is rámegy a szolgáltató követelésére.

A család azóta is hiába bizonygatta: fizikai képtelenség, hogy egy év alatt ekkora mennyiséget elfogyasztottak, hiszen a gázkazán műszaki leírása szerint is évente legfeljebb 3 ezer köbméter gáz folyhat át rajta. Lányuk, Máténé Szép Etelka minden létező hivatalnál járt már, minden lehetséges jogorvoslati lehetőséget megpróbált, hogy bizonyítsa szülei igazát, ám úgy tűnik, hiába, a szolgáltató továbbra is ragaszkodik a közel 1,2 millió megfizetéséhez.

A szolgáltató javaslatára újra hitelesíttettük az órát, aminek eredménye ugyanaz lett: többet mér a szerkezet, ám az a háromszázalékos hibahatáron belül van, így jónak minősítették.

A következő lépés az óra szerkezeti vizsgálata volt, amely szerint a benne talált rovar nem okozhat mérési hibát, így az óra itt jónak minősült. Állításuk szerint ezek a gázórák olyan tökéletesek, hogy ki van zárva a mérési hiba.

Bár azt is mondták, hogy ezekbe a jól lezárt szerkezetekbe elvileg nem kerülhet bele semmi idegen tárgy, így egy rovar sem. Ettől függetlenül az óra hivatalosan jól mér. Még a szerkezeti vizsgálat eredménye előtt a szolgáltató átadta a szüleim számláját egy behajtó cégnek.

Közel egy héten keresztül zaklatták őket, mire le tudtam állítani a behajtási eljárást, ugyanis lezáratlan ügyről van szó. A szolgáltató továbbra is ragaszkodik a számla kifizetéséhez, biztosítanának ugyan részletfizetést négy évre kamatmentesen.

Az elmúlt fél év a családot teljesen felőrölte idegileg, szüleim belebetegedtek a folyamatos rettegésbe, hogy bármikor elveszthetik az otthonukat. Végső megoldásként a Magyar Energia Hivatalhoz fordultam felülvizsgálat ügyében, mert nem tartjuk jogszerűnek a szolgáltató eljárását. Így a hivatal állásfoglalásáig lezáratlan marad az ügy – mondta Máténé Szép Etelka.

Olvasóink írták

 • 20. MTT 2009. április 07. 13:27
  „Azt hiszik, ők a mammut cég és mindenkin átgázolhatnak. Ügyvédet nekik!”
 • 19. invektus 2009. április 07. 12:40
  „EZ PICIT FURCSA
  1,2 MILL PÉNZT KÖVETELNEK
  GONDOLOM AZ IDŐS HÁZASPÁR BEFIZETTE A GÁZ SZÁMLÁJÁT
  MER NEM HINNÉM AZT HOGY NEM FIZETIK A JÁRULÉKOKAT
  HA MINDEN CSEKK VAGY BIZONYLAT MEGVAN NINCS FÉLNI VALÓ !!!!!!!!

  UGY LÁTOM HOGY KEDVES ÉS SZERETETT HAZÁNKBAN A CÉG AZ ÚR !!!!!!!”
 • 18. lolita 2009. április 07. 09:50
  „En sem hagynam anyiba azonnal ügyvedhez fordulnak mert csalo az egesz banda!!!!!En mindig figyelem a gazorat s,ha jönnek leolvasni odafigyelek nehogy becsapjanak!!!”
 • 17. andy 2009. április 06. 12:39
  „Ez számomra sem szolgáltatás, hanem egyszerű kereskedelmi tevékenység, ahol csak és kizárólag a profit az érdek, az ügyfél semmit sem számít.”
 • 16. 1olvasó 2009. április 06. 12:32
  „Már megint hogy jön ide Gyurcsány (i nélkül!!!! )????
  A gázszolgáltató hibája ez az biztos. Ennyi gázt képtelenség elfogyasztani! Agyament egy társaság! Amúgy a gázóra olvasók szakértelme egyenlő a nullával. Fogalmuk sincs pl arról, hogy hány plombának kell lennie egy gázórán. A szomszédomat többszász ezer forint megfizetésére kötelezték, mivel állítólag hiányzott egy plomba, és nekik kötelességük lett volna ezt tudni!!!!! És a leolvasónak miért nem kellett ezt látnia???Megvették a lakást, kijöttek a gázosok, ellenőriztek, adatokat egyeztettek stb. Kb 3x volt a leolvasó, semmi gondot nem jelzett egy alkalommal sem, ezek után kaptak egy hatalmas összegű büntető számlát. Ami a legdurvább, hiába van bizonyítva az igazuk, a szolgáltatóval szemben sajnos semmi esélyünk nincs. Azt tesznek velünk ők is, amit akarnak.”
 • 15. Löw 2009. április 06. 12:14
  „amit az ukránok nem fizettek,azt majd a magyar nyugdijassal kifizettetik.
  Na erre varjál Lenin barátok jó nagy gombot.
  Mondjuk azzal,hogy nem fizetsz,nem érsz el semmit,mert lekötnek a szolgáltatásból. Nagy dolog.”
 • 14. andy 2009. április 06. 11:01
  „Elvileg a gázóraleolvasók az adatrögzítésre psiont használnak. Ha a beírt adat az átlagfogyasztástól eltér, azonnal, csipogással jelzi, hogy "figyelem, nézd meg mégegyszer, megfelelő adatot vittél-e be...", s még egy adatbevitellel kell megerősíteni az óraállást. A leolvasóknak is van egy leolvasásvezetőjük, akinek kutya kötelessége az ilyen mérőálláskülönbségnél, visszaküldeni leolvasót ellenőrzésre. Ráadásképp a már többször ellenőrzött adatokat Szegeden is ellenőrizni kell...”
 • 13. Goldmund 2009. április 06. 09:47
  „"A család szerint vélhetően a gázóra állásában történt elírás, ez azonban biztos, hogy a szolgáltató hibája, hiszen a leolvasáskor még egyeztek a számok. Mindezt bizonyítani is tudják az addigi leolvasásokról készült nyugtákkal."

  Ez nekem kicsit zavaros. Ha az előző leolvasáskor pl. 1500 m3 volt és annyi van az akkori számlán is, akkor most is meg lehet nézni, és a különbségből világos, kinek van igaza. Ha közben már hitelesíttették is az órát, akkor ugye járt ott a gázszolgáltató embere is, hiszen más nem is bonthatja meg a gázórát. Ő mit olvasott le? Vagy a gázóra tényleg ennyit pörgött? Akkor hová tűnt a gáz, talán a cső lyukas? De akkor meg ennyi gáz elszökésekor hogyhogy nem éreztek gázszagot? Sőt akár robbanás is lehetett volna!
  Jobban utánajárhatott volna a cikkíró, mert azon kívül, hogy horribilis számla lett és a család idegeit ez felőrli, nem sok minden derül ki belőle.”
 • 12. viperetta335 2009. április 06. 09:15
  „Erősen foglalkoztat a gondolat,hogy teljesen megszabadulok gázamtól...Villany,és kémény nélküli bioalkohollal működő kandalló.A kandalló kapható kétszázezerért.Bárhova elhelyezhető.”
 • 11. nibail 2009. április 06. 08:14
  „Itt nem a szolgáltatóhoz kell csak fordulni,hanem egy jó ügyvédhez is,míg nem késő. És egy nagy per mindent eldönthet,vagy már el is döntött volna. Nem kell ezekkel a szolgáltatókkal vitázni,be kell perelni.”
 • 10. elemér 2009. április 06. 02:08
  „Putin és Gyurcsányi azt csinállnak amit akarnak.”
 • 9. lolita 2009. április 05. 19:18
  „Itt valami csalas lehet ,en nem hagynam anyiba nem is fizetnem be hihetetlen magas összeg!”
 • 8. lolita 2009. április 05. 19:18
  „Itt valami csalas lehet ,en nem hagynam anyiba nem is fizetnem be hihetetlen magas összeg!”
 • 7. Nusinéni 2009. április 05. 19:03
  „Meddig zaklatják ezt a szerencsétlen családot,szerencse hogy a közponjuk csak itt van a szomszédba,Szegeden. Az utcán érezni sok helyen a gáz szagot,kit érdekel ? majd behozzák a fogyasztókon vagy nem?Én havonta mondom be a gáz óra állását mert míg átalányt fizettünk olyan is előfordult hogy egy hónapba kétszer vonták le az átutalási számlánkról. Hogy ki volt a hibás azt nem tudni,mint ahogy a számlán eligazodni.miért kell minden hónapban más időpontba bemondani a fogyasztást? hogy talán nehogy ki igazodjunk? Ha nem abban az időpontba van bemondva a fogyasztás,nem rögziti a gép,mi is így jártunk ezért a szolgáltató állapított meg egy összeget és úgy küldte a számlát pedig én is írom mit mondok be,és azt is hogy mikor de ezután azt is hogy ki vette. Ha személyes ügyintézésre kerül a sor remélem figyelembe veszik a km távolságot is Hegyeshalom-Szeged viszonylatába.köszönettel egy fogyasztó”
 • 6. pancser 2009. április 05. 16:48
  „Ezek a nagy cégek úgy működnek, hogy lehetetlen a kisembernek az igazát kideríteni. Valmikor voltak helyi emberek akiknek jogukban állt intézkedni. Most egy téves számla kivizsgálása szinte lehetetlen. Egy megoldás van a bíróság. Ugye sokat vátunk ettől a kapitalizmustól meg a magánszolgáltatóktól. Ez egy nagyon csúnya mellékterméke a rendszernek. Sajnos MO-on a fogyasztóvédelem még gyenge lábakon áll. Az ilyen tévedésekért a szolgáltatót a számla 10x-re kellene büntetni, akkor majd nem vennék félvállról az ártatlan emberek baját.”
 • 5. JÓZSINÉNI 2009. április 05. 15:22
  „Tulajdonképpen nem is olyan rossz az ötlet. Minél többen fognak spórolni,annál több ilyen eset lesz. Szegény,nyomorult emberekre milliókat rávernek kegyetlenül.Valahol be kell hozni az elmaradt hasznot!Nem?”
 • 4. O.Cs. 2009. április 05. 14:27
  „Szarjon sünt a gázszolgáltató!De az is aki helyesli a számla nagyságát!”
 • 3. viperetta335 2009. április 05. 13:45
  „Hát nincs ott egy normális ember?Szinte hihetetlen,hogy nagy cégek tartozhatnak milliárdokkal,ilyen nyilvánvaló tévedést és hibát meg nem tudnak kivizsgálni?
  Miért nem lehet ennek a végére járni?Egyszerűen nem értem.A gázszolgáltató idióta faszok gyülekezete?”
 • 2. Hitetlen 2009. április 05. 13:33
  „Szégyelljék magukat ezeket nem is anya szülte. Majd mikor itt lesz az idő a legutolsó nincs hova tovább és elszakad, a cérna jön a leszúrás késelés kivégzés, mert az elkeseredett ember nem lát mást akkor kezdenek elgondolkodni a "nagy" emberek, hogy valami nem jó.”
 • 1. enzof 2009. április 05. 13:10
  „A gázszolgáltató bekaphatja a f@...
  Kurv@ @nnyukat, rohadt tetvek!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gyertyák csonkig égnek

Mosonmagyaróvár - A gyertyák csonkig égnek című színművet – amelynek bemutatója Sopronban volt… Tovább olvasom