Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Nyomozás: Valódiak az aláírások?

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság több mint ezer tanúnyilatkozatot vár felső-szigetközi földtulajdonosoktól jó néhány évvel ezelőtti meghatalmazások ügyében.

Magánokirat-hamisítás gyanújával indítottak nyomozást: azt vizsgálják, hogy a meghatalmazáson lévő aláírások valódiak-e.

A földtulajdonosok egy csoportja – a hegyeshalmi bejegyzésű Földtulajdonosok Bérkilövő Vadászati Egyesülete koordinálásában – portálunknak eljuttatott pontosító szándékú levelében leszögezi: ők a 2006. május 2-i közgyűlés összehívását kifogásolják. Szerintük a meghatalmazások egy része hamis, vagy másik területre szól.

Ennek kapcsán a megyei rendőr-főkapitányság szóvivőjét arról kérdeztük, mit vizsgálnak az ügyben. ˝Magánokirat-hamisítás gyanúja miatt indult nyomozás a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon. A vizsgálat célja annak megállapítása, hogy a közgyűlés összehívásához szükséges meghatalmazásokon az aláírások valódiak-e, s az alaki, formai követelményeknek megfelelnek-e˝ – mondta Kocsis Tünde. Arra a kérdésünkre, hogy melyik közgyűlésről van szó, a rendőrségtől nem kaptunk választ. Az mindenesetre bizonyos, hogy a most kiküldött tanúnyilatkozatokat egy 2003-as meghatalmazás hitelességéről kellett visszaküldeni a kapitányságra.

A felső-szigetközi vadásztatás jogáról hosszú évek óta tart a vita a földtulajdonosok egy csoportja és a Felső-szigetközi Vadászati Szövetség között. Portálunk a jövőben kizárólag az ügyben vizsgálódó hatóságok hivatalos nyilatkozatai alapján tájékoztatja olvasóit a fejleményekről.

Olvasóink írták

  • 1. KoPi 2010. augusztus 07. 08:44
    „Nevetséges ez az egész vadászkodás. Milyen jogon kapnak lehetőséget egyesek, hogy vadakat öldököljenek. Az egész vadgazdálkodást állami monopóliummá kellene tenni és aki öldökölni akar, az fizessen érte nagyon súlyos pénzeket!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félmilliárdos fogás - Hamis sportcipők Rajkánál

Több mint félmilliárd forint értékben hamisított márkajelzésű sportcipőket találtak a vámosok két… Tovább olvasom