Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Még a helyén van a ˝horvát tükör˝

Egy hónapja, hogy kitették Bezenyén a „horvát tükör" táblát, ma is a helyén van. A horvát nemzetiségűek tiltakoznak ellene, míg vélhető kezdeményezője máig nem szolgált magyarázattal.
Még mindig kint van az a tábla, amelyet egy hónapja helyeztek el Bezenyén a Dózsa György utca elején. Amint azt a Kisalföld 2014. augusztus 14-i számában „Sérti a homályos felirat" címmel írtuk, a horvátok lakta településen angol nyelvű, hibás felirattal („Croation Mirror" – „horvát tükör") jelent meg egy aranykeretes tükröt ábrázoló tábla.

Napilapunkból értesült ennek részleteiről Szolga József, az Országos Horvát Önkormányzat hivatalvezetője (Kisalföld, 2014. 08. 16., „Ez nemzetiség elleni izgatás"), aki akkor azt mondta: nem hagyják annyiban ezt az ügyet, melyről az ombudsmant is tájékoztatják. A hivatalvezető arra a kérdésre is kereste akkor a választ, hogy ki és miért, milyen pénzből tette ki a különös dekorációt.

Két héttel legutóbbi cikkünk után ismét érdeklődtünk a tábláról (miután magunk is tapasztaltuk, hogy az még mindig a régi helyén van).

– A rendőrség közlése szerint lezárták az ügyet, és nem történt jogsértés. Erről a Kisalföldtől értesültem, hiszen semmilyen hivatalos választ nem kaptam máig sem, hogy folyik-e még a nyomozás vagy hogy azt megszüntették – mondta el Schmatovics Mátyás önkormányzati képviselő, aki szintén a fenti utca egyik lakója. A falu korábbi vezetője úgy tudja, hogy a tábla kihelyezése „magánakció" volt. Szerinte a dekorációt a jelenlegi polgármester rendelte, s fizette a számláját.

– Nagy a felháborodás, s mi, horvátok továbbra is tiltakozunk a tábla ellen – zárta a szavait Schmatovics Mátyás.

Ismételten kerestük Kammerhofer Róbert polgármestert, akitől azt kérdeztük volna, hogy miért volt szükség egy ilyen táblára, az milyen célokat szolgál, ki adott rá engedélyt és meddig lesz kint, ám a faluvezető nem kívánt napilapunknak az ügyben tájékoztatást nyújtani.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

286 kilónyi hal

Nemrégiben rendezték meg a mosonszolnoki nagy bányatavon a harmadik 24 órás halfogó versenyt. A… Tovább olvasom