Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Csak a vagyonfeléléssel tudnak fennmaradni

Egymillió-négyszázezer forinttal csökkent az állami bevétel, így harmincnyolcmillió forintból gazdálkodik idén Várbalog. Némethné Járdán Krisztina polgármester nem lát esélyt a települést Albertkázmérpusztával összekötő rossz út idei javítására.
A napokban készült el Várbalog gazdasági programja, melynek összeállításánál Némethné Járdán Krisztina polgármester szerint a képviselő-testület elképzeléseit, a lakosság észrevételeit is figyelembe vették.

– Idén bevételeink csökkennek: az állami bevétel 1,4 millió forinttal kevesebb, ami jelentős tétel, tekintve, hogy a 2011-es költségvetésünk 38 millió forint – magyarázza a települést tavaly október óta vezető polgármester. Mint elmondta, a büdzsé összeállításakor takarékoskodásra törekedtek, hiszen a hitelfelvételt mindenképp el szeretnék kerülni. Ésszerűsítették kiadásaikat, ennek ellenére a vagyonfelélés útjára léptek. Tavaly ugyanis önkormányzati telket, földet is értékesíteniük kellett.

– Idén korszerűsítjük a községháza mellékhelyiségét. A kultúrházban mielőbb újra kell rakatnunk a kéményeket, míg nyáron a cserépkályhákat. A honlapunk fejlesztés alatt áll. A templom közelében egy játszótér kialakítására ugyancsak pályázati forrásokban bízunk. A Féltoronyi utcát szeretnénk felújítani, melyre pályázatot nyújtunk be – sorolja a terveket a településvezető. A Kisalföld azon kérdésére, hogy a rendkívül rossz állapotban lévő, Várbalogot Albertkázmérpusztával összekötő szakaszon várhatók-e munkálatok, a polgármester elmondta: ebben idén nem lesz előrelépés.

Idén nincs esély a Várbalogot Albertkázmérpusztával összekötő út felújítására – mondja Némethné Járdán Krisztina polgármester.
Idén nincs esély a Várbalogot Albertkázmérpusztával összekötő út felújítására – mondja Némethné Járdán Krisztina polgármester.


Várbalog önkormányzata a helyi Vöröskeresztet és nyugdíjasklubot ötven-ötvenezer forinttal támogatja. Az utóbbi egyesületet segíti két képviselő is tiszteletdíja egy részével. A helyi sportklubnak a tavalyinál valamivel kevesebb, 1,4 millió forint jut. Vasárnap a helyi kultúrházban a jánossomorjai amatőr színjátszókat látják vendégül, akik Kaviár című előadásukkal szórakoztatják az érdeklődőket. A falunapot május 21-re tervezik főzőversennyel, fellépőkkel.

– Igyekszem beletanulni a polgármesterségbe, tapasztaltabb kollégáktól kérni tanácsot, de a korábbi faluvezető, a jelenlegi alpolgármester, Odor Ernő is segítségemre van – tette hozzá Némethné Járdán Krisztina.

Némethné Járdán Krisztina
Némethné Járdán Krisztina

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályáznának a Jakab-út kijelölésére

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a máriacelli zarándokútvonalak újbóli életre keltésére… Tovább olvasom