Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 21°C Még több cikk.

Mindenki megbukott az érettségin két Kovászna megyei iskolában

Az utóbbi évek leggyengébb eredményét érték el a Kovászna megyei végzősök az idei érettségin: az előzetes eredmények szerint a tanulók több mint negyede megbukott, két iskolában pedig minden diák.

 
A romániai Kovászna megyében az érettségin való átjutási átlag 72,12 százalék. Gyengének számító eredmény, ami ennél is kisebb lenne néhány nagyon jó iskola diákjainak teljesítménye nélkül - írja a Háromszék című sepsiszentgyörgyi napilap internetes oldalán.

Kézdivásárhelyen a Nagy Mózes Gimnázium 99,24 százalékos átjutási átlagot produkált. Ez a legjobb eredmény a megyében. A szintén a székelyföldi városban működő Bod Péter Líceum és a Református Kollégium, valamint a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceum diákjai is a Nagy Mózes Gimnáziumhoz hasonló eredményt értek el.

A megyében a leggyengébben a sepsiszentgyörgyi Puskás Tivadar és a Gámán János Szakközépiskolában érték el a végzősök. A két iskolában egyetlen diáknak sem sikerült az érettségije.

Sepsiszentgyörgyön néhány másik iskolában is gyenge eredmények születtek. A végzősök egyharmada fejezte be eredményesen az érettségi vizsgát a Kós Károly és a Constantin Brancusi Szakközépiskolában.

A fellebbezések elbírálása után az érettségi végső eredményeit csütörtökön hirdetik ki Kovászna megyében.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvadult lovak okoztak súlyos balesetet

Egy hatvan esztendős nő meghalt, két tucatnyian pedig megsebesültek az Egyesült Államokban, amikor… Tovább olvasom