Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Bolíviában létrehozzák a ˝Földanya minisztériumát˝

- Bolíviában a kormányon belül felállítják az ˝Földanya minisztériumát˝, amely a Föld jogainak védelmét fogja ellátni - jelentette be pénteken Evo Morales elnök.

A létrehoznak ezzel párhuzamosan egy nemzetközi bíróságot is, amelyet felruháznak azzal a joggal, hogy megbüntesse azokat az államokat, amelyek nem teljesítik a káros anyag kibocsátás csökkentésére vonatkozó kötelezettségüket - magyarázta az elnök.

A bíróság székhelye Cochabamba város lesz, ahol háromnapos klímakonferenciát tartottak a héten környezetvédők, indián közösségek, társadalmi mozgalmak és politikusok részvételével. Az értekezleten elhatározták Pachamama (Földanya ajmarául) megvédését a kapitalizmustól. "Csak két utunk van. A Pachamamáé vagy a halálé. Vagy a kapitalizmus hal meg, vagy a Földanya, a kapitalizmus él vagy a Földanya" - mondta akkor Morales.

A politikus ezekkel a bejelentésekkel indította el kampányát az őszi parlamenti választások előtt. Beszédében célul tűzte ki azt is, hogy az ország újraerdősítése érdekében egy év alatt tízmillió fát ültessenek el. Ez lakosonként egy-egy fát jelent. "Ez alól senki sem kivétel, még az elnök sem. Mindenkinek legalább egy fát el kel ültetnie, s nem csak elültetnie, hanem gondoznia is" - mondta Evo Morales.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már 8 újságírót öltek meg Hondurasban 2010 eleje óta

Az év eleje óta nyolc újságírót gyilkoltak meg Hondurasban, a büntetés minden esetben elmaradt. Tovább olvasom