Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Adókedvezmény cukorbetegeknek Ausztriában

A diabéteszeseket mint tartós betegeket Ausztriában is adókedvezmény illeti meg.
Olvasói kérdés

Inzulinpumpás cukorbetegként kezdtem két hónapja Ausztriában dolgozni ingázóként. Eddig Magyarországon intéztem ezzel kapcsolatosan a pumpa- és a szerelékigénylést. Ezentúl ezt osztrák rendelésen, orvosnál intézhetem? Milyen lehetőségeim vannak e téren? Tartós betegség miatt eddig Magyarországon adó-visszatérítést is kaptam. Ezután lesz erre lehetőségem? Hol érdeklődhetek ezekről a témákról?


Ha olvasónk kikéri az osztrák betegbiztosítónál az E 106-os igazolást, akkor továbbra is járhat Magyarországon eddigi szakorvosához. De arra is lehetősége van, hogy ezentúl ausztriai rendelésre menjen. Akkor az osztrák szakemberrel egyeztetheti, milyen kezelést javasol, milyen eszközökre adhat receptet és mit ír fel.

A diabéteszeseket mint tartós betegeket Ausztriában is adókedvezmény illeti meg. Ehhez viszont az ingázónak be kell szereznie egy osztrák igazolást, amely megállapítja, hogy egészségkárosodása milyen mértékű, „hány százalékban hátráltatja" az életét. Erről bővebb tájékoztatást a Finanzamtnál (adóhivatal) tud kérni.
(A tudnivalók összeállításában a Kisalföld partnere a Magyar Szakszervezeti Szövetség.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezuhant Indiában egy vadászgép, az idén már a második

Egyelőre nem ismert a baleset oka. A pilóta katapultált, és nem esett baja. Tovább olvasom