Kisalföld logö

2016. 10. 20. csütörtök - Vendel 6°C | 9°C

Új eljárás indul az Il Ferro-ügyben

Budapest - Az Il Ferro-ügyben újabb eljárást indítványoztak. Az MTI beszámolójából kiderül, hogy a 2007. februári tulajdonosváltás utáni szerződéseket kifogásolják a károsultak, képviselőjük szerint fennáll a csalás gyanúja.

Az Il Ferro-károsultak újabb büntetőeljárást indítványoztak - ezt hétfőn jelentették be Budapesten egy sajtótájékoztatón. Hunyadfalvy Balázs, a száznál is több autóst képviselő ügyvéd elmondta, hogy az újabb indítványt azért adták be, mert az előző megszüntető határozat olyan nyomozás után született, amelynek során nem különítették el a 2007. februári tulajdonosváltás utáni szerződéseket. Az ügyvéd emlékeztetett, hogy korábban csalás miatt nyomoztak a BRFK gazdaságvédelmi főosztályának nyomozói, de a nyomozást bűncselekmény hiányában lezárták. Álláspontja szerint az Il Ferro 2007 februárja után is kötött szerződéseket, melyek nyomán regisztrációs díjként újabb jelentős összegekett vettek át az autósoktól (autónként több százezer forintot), de a cégnek ekkor már tudnia kellett, hogy nem tudják kifizetni az ügyfeleiknek a szerződésben vállalt összeget (matricánkénti havi 40-50 ezer forintot), így ebben az esetben már fennáll a csalás gyanúja.

Az ügyben a Vám és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága is nyomoz számviteli rend megsértése és adócsalás gyanúja miatt.

A kártérítési perben az autósokat képviselő Bense László Erik ügyvéd azt tanácsolja a még matricával járó autósoknak, hogy "aki teheti, ne szedje le" a matricát, nehogy a cég arra hivatkozhasson, hogy az ügyfél ezzel megszegte a szerződést.

A Kisalföld korábban beszámolt arról, hogy az ügynek számos érintettje van Győr-Moson-Sopron megyében is, akik szintén az ügy mielőbbi megnyugtató lezárásban bíznak.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SZÉP: Sztárok és győri gimisek szövetkeztek

Győr - Az országos reklámkampány mellett két gimnáziumi osztály személyesen csábítja az embereket a… Tovább olvasom