Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Születésnapos a rekorder alkotó, a 105 éves Gallai Rezső

Győr - Hétvégén barátai, ismerősei, ezekben a napokban pedig családtagjai mellett munkatársai, a vízügyesek is ünneplik, köszöntik a január 29-én 105. évét betöltő Gallai Rezsőt, aki - ugyan némi segítséggel, de - teljesen ellátja magát. A Kisalföld legszebb korú olvasója győri, belvárosi otthonában él, szívesen néz televíziót, hallgatja a rádiót, nagyítóval olvas.

Három éve jelent meg "Embermesék" címmel az a kötet, amelynek társszerzője Gallai Rezső, s amellyel a szépkorú alkotó méltán írta be nevét a rekorderek könyvébe, így a Rekordereknek járó oklevél egy ideje a szobája falát díszíti.
You need to upgrade your Flash Player.

Get the latest flash version here.Barátai, ismerősei - köztük dr. Kéry Klára szemészorvos férjével, Hatvanger Imrével együtt tangóharmónikás köszöntővel, verssel lepte meg az ünnepeltet, Egyházy Richárd mesterszakács pedig igazán kitett magáért, hisz Rezső bácsi kedvencét, borjúpörköltet készített nokedlivel, s természetesen a pezsgő és a torta sem hiányzott az ünnepi asztalról. Tavaly a 104. születésnapjára diktafont kért Rezső bácsi, gondolva arra, hogy már kicsit nehezére esik az írás. Ha eszébe jut egy-egy kedves emlék, vagy a városhoz, a győriekhez kapcsolódó történet, azt magnóra mondja, az alkotás emígy ma sem esik nehezére. A szülinap remekül sikerült, Rezső bácsit megénekeltettük, remélve, hogy igazi örömöt szereztünk a Kisalföld legidősebb olvasójának.

Olvasóink írták

 • 12. elemér 2009. január 29. 15:38
  „7. hozzászólás pityka

  Rezsöbá azt mondta, hogy e cikk irója Harcsás Judit ad tájékoztatót az Embermesékröl, amit meglehet rendelni.”
 • 11. elemér 2009. január 29. 09:45
  „Rezsö bácsi mondta az okosak kérdeznek és a buták okoskodnak. Rezsö bácsi egy soul man. Elsö irása volt gyötrelmek halála. G.D. is igy járna ha meglátogatnám, vagy 5 perc alatt a fára mászna.

  Három éve jelent meg "Embermesék" címmel az a kötet, amelynek társszerzöje Gallai Rezsö. Ez nem ugrott be, de majd megkérdezem.

  http://books.google.hu/books?lr=lang_hu&q=inauthor:Gallai+inauthor:Rezs%C5%91&as_brr=0&as_pt=ALLTYPES&rview=1”
 • 10. elemér 2009. január 29. 01:04
  „Üres fejednek jó az akusztikája.”
 • 9. G.D 2009. január 28. 22:31
  „Kellene neked is egy kis Vitamin-B Elemér! Ettöl jobban müködik majd az agyad - hangoztattad valahol!
  Szegény Rezsö bácsi, hogy még a te telefonhívásodat is el kellett hogy viselje! Reméljük nem terhelte meg nagyon° és hamar kiheveri!
  A te korod meg számomra abszolút érdektelen. Tornásszál sokat, legyél FIT, csak ide ne gyere olyan gyakran, mert az árt azt hiszem mindenki vérnyomásának!!!!!”
 • 8. elemér 2009. január 28. 22:02
  „Bárcsak meg tudnám nektek mondani a koromat! De ez lehetetlen, hisz állandóan változik.”
 • 7. pityka 2009. január 28. 21:38
  „Gratulálok Rezső bácsinak a szép korhoz. Sajnálatos módon az "Embermesék" című könyv beszerzéséről nem tudok semmit, az internet sem segített. Ha bármi információval tud bárki szolgálni a beszerzésről, kérem jelezze. Köszönettel!”
 • 6. fortuna54 2009. január 28. 17:46
  „Elemér,te hány éves vagy?Ezt talán megmered mondani.”
 • 5. elemér 2009. január 27. 13:29
  „Szóval az anya életkora az job meghatározó mint az apájé. Aki pedig elérte a 65 évet és nincsenek problémái, az ugorhat és hozhat nékem egy pohár vizet. Én a napot régóta tornával kezdem, és ezért jó egészségnek örvendek. Elszált a wireless internet, de a kábel müxik. Ezt most letárgyalom a Banglori rongyfejüekkel. Angolul az ember mindenhol otthol van a nagyvilágban. Ahol nincs, oda ugyse érdemes járni, mert azok süketek.”
 • 4. elemér 2009. január 27. 09:15
  „Keveset irtak Rezsö bácsirol ezért kiegészitem. Árva gyerek volt és 12 éves kora óta magát eltartotta. Lehet hogy vannak akik a munkáért lelkesednek de én nem tartozom közéjük.”
 • 3. elemér 2009. január 27. 09:12
  „Megleptem Rezsö bácsit, aki állitota hogy a hosszu élet titka az adottság. Ezt a vizeseknek is mondta. Tehát az ember ezzel születik mondtam. Igen, igen és ezzel nemlehet visszaélni, mondta. Fia viszont ezt kontrázta, mert egyik testvérét korán elvitte a rák és ö se örvend jó egészségnek mondta. Egyidösek vagyunk és én jó egészségben vagyok. Rezsö bácsinak nem ugrott be az internet, de állitom hogy középkorban van, hangja után itélve.”
 • 2. elemér 2009. január 27. 08:22
  „Felhivom, mert egy utcában laktunk. Nagyapám biztos ismerte, mert aki nem ismerte az sinentuli.”
 • 1. elemér 2009. január 27. 08:16
  „Hosszu élet titka a szülök, rendszeres séta, egészséges életmód. Alacsony kalória. Azért nem ártana Rezsö bácsit megkérdezni. Na majd felhivom az öreget.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lemondásra szólítják fel a kilépett képviselőt

Győr - Lemondásra szólította fel Ferenczi Tamás győri önkormányzati képviselőt a Pro Urbe… Tovább olvasom