Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Szétosztottak 2,5 milliárdot

Nyugat-Dunántúl - Újabb 2 milliárd 51 millió forint európai uniós támogatás talált gazdára – derült ki Balogh József, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnökének tegnapi győri sajtótájékoztatóján.
Ezúttal a helyi környezetvédelmi infrastruktúra és szolgáltatások fejlesztésére kiírt pályázatot bírálták el és a 35 induló közül 19 nyertest választottak ki. A települések belterületi vízrendezésre, valamint – csak kisközségek – szennyvízkezelésre adhatták be igényüket.

Zala megyében tizenöten, Vasban hárman jártak sikerrel, Győr-Moson-Sopronban pedig egyedül Sokorópátka nyert, amelynek útjaiban nagy esőzésekkor rendszeresen nagy kár keletkezik. A község 170,7 millió forintból 3875 méter hosszon építheti ki a hiányzó csapadékvíz-elvezető hálózatot, így teljessé válik a rendszer. A beruházás 85 százaléka, 145,1 millió forint az uniós támogatás.

Balogh József a pályázati források aránytalannak tűnő szétosztásáról elmondta, hogy ezt részben Zala megye földrajzi jellege indokolja, a felhőszakadások ugyanis a domborzati viszonyok miatt ott okozzák a legjelentősebb problémákat. A politikus megjegyezte azt is: Győr-Moson-Sopron megyében hasonló témában bírálat alatt áll a Nagy-Pándzsa vízgyűjtőjének revitalizációja, amit a kormány tavaly minősített kiemelt projektté. A projekt a Sokoró keleti oldalának vízelvezetési problémáit orvosolja.

Olvasóink írták

  • 1. Cseter János 2008. november 08. 17:26
    „Hát a kisközségek lakóit eddig is jó átverték a szemétszállítássá most meg a csatornázásokkal! Ugyan is, aki nem termel szemetet azzal is fizettetnek díjazást az el "nem" szállításért! A csatornapatkányok pedig búvár - szivattyúztatják a lakosságot csak is így viszik el a szennyvizet. Naná,hogy a lakosság áramszámlájára!No és, ha meghibásodik a szivattyú, akkor is a lakosság merheti ki a vízmű által beépített hordóból és viheti a kertjébe egy-egy vakod lyukba! Akik e rendszerre a megnyerték a milliárdokat meg röhögnek a markukba ép úgy, mint a szemetesek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kezdődhet a mesterképzés

Győr - A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) kelt határozata értelmében a Széchenyi… Tovább olvasom