Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 08. 31. hétfő - Erika, Bella

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Győr hírei, győri hírek > Petz Aladár Megyei Oktató Kórház: Lassan kész az új hotelépület - képgaléria

Petz Aladár Megyei Oktató Kórház: Lassan kész az új hotelépület - képgaléria

A meleg nyári napok sem akadályozták a kivitelezőt abban, hogy a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban európai uniós támogatással zajló mintegy 11,3 milliárd forintos beruházás munkálatait továbbra is ütemterv szerint végezze.

kisalfold.hu - 2012.08.09. 17:28
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Az egykori „C" épület helyén álló új épületszárny tetejére május utolsó hetében tűzték ki a bokrétát, ami az építők „nyelvén" az épület legmagasabb pontjának elérését jelenti. A bokrétaünnep óta eltelt 2-2,5 hónap további, újabb és még látványosabb eredményeket hozott. Az épület lassan teljes valójában feltárulkozik.

Lassan felfedi valódi arcát az új hotelépület.
Az „Infrastruktúra-fejlesztés a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban, mint egészségpólusban" c. fejlesztési projekt központi elemét képező új hotelépület szerkezetileg teljesen kész, az összes szint elkészült. A külső munkákkal – pld. szigetelés, burkolás – hamarosan végeznek a szakemberek. Az új épület egyik részéről már bontják is a külső állványzatot, így az építmény lassan felfedi valódi arcát, mindenki számára látható lesz az új létesítmény külső megjelenése.

A látványos változások nem csak kívül, hanem épületen belül is jól nyomon követhetők. A belső szakipari munkák - így többek között a falazás, a gépészet, a fűtés- és légtechnika építése – jó tempóban haladnak. Elkészült két mintakórterem is, korszerű burkolatokkal, esztétikus vizesblokkal, biztonságos jelzőrendszerrel. Hasonló környezet várja majd az új szárny, az úgynevezett hotelépület minden egyes részén a gyógyulni vágyókat, terv szerint már ez év végén, hiszen a kivitelező megerősítette, hogy az általa vállalt határidőt - 2012. december 15. - tartani tudja és fogja.

Fontos lépés továbbá, hogy július második felében sikerrel zárult – a fejlesztési projekt részét képező - eszközbeszerzés első üteme is. Ennek keretében közel 1,2 milliárd forint értékben orvostechnikai eszközökkel (pld. betegőrző monitorok, intenzív ágyak, defibrillátorok, inkubátorok, laparoszkópos műszer, lélegeztető gépek, mikrosebészeti eszközök, nagy értékű komplett angiolabor, videoendoszkópos berendezés, stb.) és információs rendszerekkel (pld. web-alapú beteglista-kezelő rendszer, készletgazdálkodási programok, műtéti előjegyzési rendszer) gazdagodott az egészségügyi intézmény.

Hamarosan kihelyezésre kerül az intézmény egyes osztályaira az a kérdőív is, melynek kérdéseire adott válaszok kiértékelésével a projektgazda és a kórház arról kíván információkat gyűjteni, hogy a betegek, illetve a látogatók mit és hogyan érzékeltek a kórház történetének legnagyobb fejlesztéséből.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 9. pamok_dolgozó 2012.08.26. 08:38

Igen, ez mind szép és jó... rohamosan épül az új épületszárny, csak még az a nagy kérdőjel számomra, hogy vajon kik fognak ott dolgozni.... Merthogy szakképzett eü. személyzet gyakorlatilag nincs. Persze, fel lehet tölteni azt a hatalmas épületet segédápolókkal is. Most is tökéletesen működik x osztályon, hogy a 8 osztályos segédápoló vesz vért, köt be infúziót, ne adj Isten vért és ad gyógyszert a betegnek, a szakma szabályainak maximális figyelmen kívül hagyásával.... Ez csupán minden aggodalmam....

Moderálásra küldöm 8. galamblelkü 2012.08.12. 16:09

Mire jó ez a kommentnek nevezett sok baromság?

Moderálásra küldöm 7. Truder 2012.08.11. 00:02

Emlékszem a 80 as évek elején, a mostani elavult épületek is milyen szépek és korszerűek voltak, mint egy "hotel". Aztán pénz, meg karbantartás híján egy lepukkadt, horrorfilmbe illő putri lett a néhai dicső "katonai szárny" is. Pár év, és ez a mostani nagyberuházás is így végzi, vagy erre majd lesz mindig pénz, hogy minimum szinten tartsák?

Moderálásra küldöm 6. 41 2012.08.10. 20:31

Hotelépület,amelyben szobalányok fogják ellátni a hotel vendégeit?Remélhetőleg őket majd jobban megfizetik,mint az Ápolónőiket.Sok szerencsét.

Moderálásra küldöm 5. aghla 2012.08.10. 13:29

tricse
Hotelépület ahol a betegek fekszenek. Így nevezik a régi "A" épületet is. Innen viszik a másik épületben fekvő műtőbe, röntgenbe stb.

Moderálásra küldöm 4. bojtár 2012.08.10. 12:02

3. @Gabben 2012.08.10. 11:30
nem kell sokat várnod

Moderálásra küldöm 3. @Gabben 2012.08.10. 11:30

kiváncsi leszek mikor jelentkeznek majd a magyar építőipar előjelei hulló vakolat csöpögő csövek .....miből mennyit spóroltak ki..........

Moderálásra küldöm 2. tricse 2012.08.10. 10:52

hotelépület? az mi? valami új egészségügyi kifejezés?:)

Moderálásra küldöm 1. bojtár 2012.08.10. 08:52

félreértés ez nem uniós támogatás hanem beruházás ugyanis amint privatizálják egyből az övék lesz a bizniszTöltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...