Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Petz Aladár Megyei Oktató Kórház: Lassan kész az új hotelépület - képgaléria

A meleg nyári napok sem akadályozták a kivitelezőt abban, hogy a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban európai uniós támogatással zajló mintegy 11,3 milliárd forintos beruházás munkálatait továbbra is ütemterv szerint végezze.
Az egykori „C" épület helyén álló új épületszárny tetejére május utolsó hetében tűzték ki a bokrétát, ami az építők „nyelvén" az épület legmagasabb pontjának elérését jelenti. A bokrétaünnep óta eltelt 2-2,5 hónap további, újabb és még látványosabb eredményeket hozott. Az épület lassan teljes valójában feltárulkozik.

Lassan felfedi valódi arcát az új hotelépület.
Az „Infrastruktúra-fejlesztés a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban, mint egészségpólusban" c. fejlesztési projekt központi elemét képező új hotelépület szerkezetileg teljesen kész, az összes szint elkészült. A külső munkákkal – pld. szigetelés, burkolás – hamarosan végeznek a szakemberek. Az új épület egyik részéről már bontják is a külső állványzatot, így az építmény lassan felfedi valódi arcát, mindenki számára látható lesz az új létesítmény külső megjelenése.

A látványos változások nem csak kívül, hanem épületen belül is jól nyomon követhetők. A belső szakipari munkák - így többek között a falazás, a gépészet, a fűtés- és légtechnika építése – jó tempóban haladnak. Elkészült két mintakórterem is, korszerű burkolatokkal, esztétikus vizesblokkal, biztonságos jelzőrendszerrel. Hasonló környezet várja majd az új szárny, az úgynevezett hotelépület minden egyes részén a gyógyulni vágyókat, terv szerint már ez év végén, hiszen a kivitelező megerősítette, hogy az általa vállalt határidőt - 2012. december 15. - tartani tudja és fogja.

Fontos lépés továbbá, hogy július második felében sikerrel zárult – a fejlesztési projekt részét képező - eszközbeszerzés első üteme is. Ennek keretében közel 1,2 milliárd forint értékben orvostechnikai eszközökkel (pld. betegőrző monitorok, intenzív ágyak, defibrillátorok, inkubátorok, laparoszkópos műszer, lélegeztető gépek, mikrosebészeti eszközök, nagy értékű komplett angiolabor, videoendoszkópos berendezés, stb.) és információs rendszerekkel (pld. web-alapú beteglista-kezelő rendszer, készletgazdálkodási programok, műtéti előjegyzési rendszer) gazdagodott az egészségügyi intézmény.

Hamarosan kihelyezésre kerül az intézmény egyes osztályaira az a kérdőív is, melynek kérdéseire adott válaszok kiértékelésével a projektgazda és a kórház arról kíván információkat gyűjteni, hogy a betegek, illetve a látogatók mit és hogyan érzékeltek a kórház történetének legnagyobb fejlesztéséből.

Olvasóink írták

 • 9. pamok_dolgozó 2012. augusztus 26. 08:38
  „Igen, ez mind szép és jó... rohamosan épül az új épületszárny, csak még az a nagy kérdőjel számomra, hogy vajon kik fognak ott dolgozni.... Merthogy szakképzett eü. személyzet gyakorlatilag nincs. Persze, fel lehet tölteni azt a hatalmas épületet segédápolókkal is. Most is tökéletesen működik x osztályon, hogy a 8 osztályos segédápoló vesz vért, köt be infúziót, ne adj Isten vért és ad gyógyszert a betegnek, a szakma szabályainak maximális figyelmen kívül hagyásával.... Ez csupán minden aggodalmam....”
 • 8. galamblelkü 2012. augusztus 12. 16:09
  „Mire jó ez a kommentnek nevezett sok baromság?”
 • 7. Truder 2012. augusztus 11. 00:02
  „Emlékszem a 80 as évek elején, a mostani elavult épületek is milyen szépek és korszerűek voltak, mint egy "hotel". Aztán pénz, meg karbantartás híján egy lepukkadt, horrorfilmbe illő putri lett a néhai dicső "katonai szárny" is. Pár év, és ez a mostani nagyberuházás is így végzi, vagy erre majd lesz mindig pénz, hogy minimum szinten tartsák?”
 • 6. 41 2012. augusztus 10. 20:31
  „Hotelépület,amelyben szobalányok fogják ellátni a hotel vendégeit?Remélhetőleg őket majd jobban megfizetik,mint az Ápolónőiket.Sok szerencsét.”
 • 5. aghla 2012. augusztus 10. 13:29
  „tricse
  Hotelépület ahol a betegek fekszenek. Így nevezik a régi "A" épületet is. Innen viszik a másik épületben fekvő műtőbe, röntgenbe stb.”
 • 4. bojtár 2012. augusztus 10. 12:02
  „3. @Gabben 2012.08.10. 11:30
  nem kell sokat várnod”
 • 3. @Gabben 2012. augusztus 10. 11:30
  „kiváncsi leszek mikor jelentkeznek majd a magyar építőipar előjelei hulló vakolat csöpögő csövek .....miből mennyit spóroltak ki..........”
 • 2. tricse 2012. augusztus 10. 10:52
  „hotelépület? az mi? valami új egészségügyi kifejezés?:)”
 • 1. bojtár 2012. augusztus 10. 08:52
  „félreértés ez nem uniós támogatás hanem beruházás ugyanis amint privatizálják egyből az övék lesz a biznisz”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Barokk kori rézkarcokból nyílik kiállítás Győrben

Barokk kori rézkarcokból és rézmetszetekből nyílik kiállítás pénteken Győrben, a Magyar Ispitában. Tovább olvasom