Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

Pécsi áldozat: mécsest gyújtottak az emlékére a győri egyetemen

Megemlékeztek a Széchenyi Egyetemen a hallgatók arra a 19 éves fiatalemberre, akit agyonlőtt egy ámokfutó a pécsi egyetemen. Videóval és képekkel.


"A Széchenyi István Egyetem Hallgatói Önkormányzata részvétét fejezi ki az áldozatok és családtagjai számára a Pécsi Tudományegyetemen történt tragédia kapcsán.Egyetemünk csatlakozik a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának felhívásához, és Dr. Író Béla főtitkár úr kérésére 2009. november 30-án (hétfőn) délelőtt 11 óra 30 perckor – amikor a támadás megtörtént – 1 perces néma gyászszünetet tartunk intézményünkben.
Fotók: Cseh Róbert.
Fotók: Cseh Róbert.Ugyanebben az időpontban várjuk hallgatóinkat, oktatóinkat az Aulában egy közös mécses gyújtásra, hogy csendben így adózzunk a Pécsen meggyilkolt egyetemi hallgató emlékének" - mondta el Rámháp Szabolcs, a Széchenyi István Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke az emlékezés előtt.


Egy sérült a héten, kettő a jövő héten hazamehet

Feltehetően már ezen a héten elhagyhatja a kórházat a múlt hét csütörtöki pécsi egyetemi lövöldözés egyik sérültje, a másik kettő a jövő héten mehet haza.

Kollár Lajos, a Pécsi Tudományegyetem klinikai főigazgatója hétfőn újságíróknak azt mondta: a sérültek fokozatosan gyógyulnak, állapotuk kielégítő. A lábán és lágyékán sérült 36 éves oktató már szerdán távozhat. Az 54 éves, lábon lőtt takarítónőre újabb műtét vár, ő az ötször meglőtt 19 éves hallgatóval együtt várhatóan a jövő héten hagyhatja el az intézményt.

Németh Péter, az egyetem orvostudományi karának dékánja arról is szólt, hogy a sérülteknek jó esélyük van a teljes felépülésre. Megjegyezte, az életveszélyes sérüléseket szenvedett diák már ma felülhet, amely különösen annak tükrében jó hír és nagy eredmény, hogy csütörtökön perceken múlt az élete. Konkrétan azon, hogy a traumatológiai centrumba szállításakor felszerelt műtővel, bemosakodva várta egy képzett sebészcsoport.

A pécsi egyetem biofizikai intézetében egy 23 éves hallgató múlt csütörtökön maroklőfegyverrel megölte 19 éves csoporttársát, három embert pedig súlyosan megsebesített.
Olvasóink írták

  • 1. adalfold 2009. december 01. 09:29
    „jaj ez már kezd nagyon nyálas lenni.

    meghalt, sajnálom van ilyen. akkor ha egy hétvége alatt 3szor támadnak meg győr belvárosában nem találom érdekesnek az egyetemi ámokfutást.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Télen senki nem kerül utcára

Győrben mintegy 4600 bérlakást jegyeznek, s meglehetősen hosszú az a procedúra (akár 10 év is… Tovább olvasom