Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Kiraboltak Győrött egy pénzespostást

Félmillió forintot zsákmányolt az a férfi, aki szerda reggel kirabolt egy pénzespostást Győrben. A „Police” feliratú, sárga mellényt viselő támadó fegyverrel kényszerítette a pénz átadására az ellene keményen küzdő fiatalembert.
Támadás után: A festékpatronos pénztárolók sajnos a rablókat nem igazán riasztják vissza attól, hogy bántalmazzák a postásokat.
Valószínű, hogy már az épületben várta támadója a pénzespostást tegnap reggel 8 óra 50 perckor Győrben, a Répce utca 43-as szám alatt lévő panelház alagsorában. Miután a posta 34 éves alkalmazottja letámasztotta kerékpárját a ház elé és bement a lépcsőházba, a „Police" feliratú, sárga mellényt viselő férfi odalépett hozzá és fegyvert fogott rá. A rabló felszólította a meglepett kézbesítőt, hogy adja át neki a pénzt, de a festékpatront ne indítsa el.

Végül is a postás működésbe hozta a patront, mint az látható volt, a járólapon piros folt vette körül a nyitott és üres pénztartót. A pénzre azonban nem került festék.

Legalábbis a lépcsőházban maradt bankókon nem láttunk festéknyomot, így valószínű, hogy azon a Kisalföld információja szerint közel félmillió forintnyi papírpénzen sem láthattunk volna, amit a rabló magával vitt.
A Kisalföld úgy tudja, hogy a lépcsőházban maradt pénzt maga a postás mentette meg, mert dulakodott támadójával, aki mielőtt elszaladt, fejbe verte őt a pisztoly – még nem tudni, hogy riasztó- vagy éles fegyver – markolatával. A pénz védelmezőjét könnyű sérüléssel szállították el a mentők. Információnk szerint az esetnek volt szemtanúja.

A festékpatronos tároló. Kattintson a képre >>
Az ügyben a Győri Rendőrkapitányság folytatja a nyomozást fegyveres rablás miatt. Egyben kérik, hogy aki látta a postás elleni támadást, vagy információval tud szolgálni a 30–40 év körüli, 175–185 centi magas, vékony testalkatú, a rabláskor kék farmernadrágot és „Police" feliratú sárga mellényt, valamint baseballsapkát viselő férfiról, tegyen bejelentést a 96/520-078-as telefonon. Egy neve elhallgatását kérő pénzespostás elmondta a Kisalföldnek, hogy mi-

után megérkeztek a festékpatronos pénztárolók, bíztak a technikában. Akadtak ugyan kételkedők, de többségében úgy látták, jó az, ha szakszerűen kezelik, s betartják a használati utasítást. Sajnos azonban a rablókat nem igazán riasztja vissza attól, hogy bántalmazzák a postásokat.

Emberünk sajnálatosnak tartja, hogy – mint az egy korábbi győri postásrablásnál is bebizonyosodott – volt kollégák is akadnak a rablók között. Márpedig ők ismerik belülről a rendszert és azt, hogy mit miként lehet kijátszani. Az is lehet, hogy nem ők követik el a támadásokat, de elég, ha elmondják baráti körben.


Kapcsolódó cikk >>

Félelemben nem lehet dolgozni (2003-07-30) >>
Rálőttek az utcán a pénzespostásra (2003-06-24) >>
Életet ment a meggyilkolt postás (2003-07-04) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri lány lett a Playboy-nyuszi

Több száz jelentkező közül győri lány diadalmaskodott az idei Playmate-választáson. Pantinchin… Tovább olvasom