Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Kalandra fel! - Hétvégi programajánló

Süt a nap, ki a szobából! VOLT, Gyerkőc- és Vízi Fesztivál, de nem hiányozhatnak a falunapok se. Ha van jobb programja, írja meg!
Meleg idő lesz a hétvégén, s az esetlege zivatarok se vegyék el a kedvüket attól, hogy kimozduljanak a szabadba! Számos izgalmas program várja a kicsiket és nagyokat megyeszerte.

Dunakiliti Vízi Fesztivál és még több program >>

Harcsafogó verseny

Rábatamási - A Csorna és Vidéke Horgászegyesület harcsafogó versenyt szervez Tekler László emlékére szombaton este nyolc órától másnap reggel fél hétig a rábatamási horgásztavon. A nevezés és eligazítás szombaton este fél nyolckor kezdődik.

A VOLT Fesztivál szombati programja >>

Kistelepülések Regionális Találkozója

Sopronnémeti - Szombaton tartják a Kistelepülések Regionális Találkozóját. A program reggel hét órakor a főzőversennyel kezdődik. Rekordszámú, huszonhét csapat nevezett. Délelőtt tíz órakor a rábaközi amatőr csoportok mutatkoznak be. Lesznek honfoglalás kori, rendőrségi bemutatók és a népi kismesterségekkel is megismerkedhetnek az érdeklődők. A hivatalos megnyitót tizenegy órakor rendezik, melyen a rábaközi népdalkörök lépnek fel.

 GYERKŐCFESZTIVÁL >>
Délben jó ebédhez szól a nóta, délután egy órakor a főzőverseny eredményét hirdetik ki. Ezután látvány- és diszkótáncosok szórakoztatják a közönséget. Fél kettőkor folklór cigány népzene, kettőtől hastánc szerepel a programon, három órától a szanyi Bokréta néptáncegyüttes lép színpadra. Fél ötkor Nem csak a húszéveseké a világ címmel nosztalgiaslágereket, operetteket, magyar nótákat hallhatnak a vendégek. Este hét órakor Ihos József és Polgár Péter zenés humorestje, tíz órától a Sorry N együttes színesíti a falunapot. A rendezvény az esti bállal zárul.

Néptáncfesztivál, Tappancs Játszóház >>

Falunap

Egyed - Falunapot rendeznek szombaton a település sportpályáján. Délelőtt háromnegyed kilenckor a világháborús emlékműveknél köszöntik a vendégeket, fél tízkor kezdődnek a gyerekprogramok: kézműves-foglalkozások, arcfestés, lufihajtogatás. Lesz festménykiállítás, könyvvásár, jósda. Katonai háborús emlékek bemutatása mellett lehetőség nyílik „séta-harckocsikázásra" is egy Tiger harckocsival. Megtekinthetők majd veterán amerikai autók is. Délben jó ebédhez szól a nóta, délután egy órától népi gyermekjátékokat próbálhatnak ki az érdeklődők. Marton Veronika sumerológus a Magyarok eredete címmel tart előadást. Fél háromkor a megyei éremátadó, háromnegyed háromkor kulturális műsor kezdődik hastánccal, a Diamant Genius táncegyüttessel, a nemesszalóki Őszi Idők asszonykórus fellépésével. Az egyedi falunapot bál zárja a vendéglőben.


Könyvtár nyáron

Csorna - A Martincsevics Károly Városi Könyvtár nyári nyitva tartásra tért át július elsején. Eszerint hétfőn az intézmény zárva tart, kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken délelőtt kilenc órától délután öt óráig fogadják az olvasókat. Július 1-jétől szeptember elsejéig a könyvtár szombatonként zárva tart. Augusztus 3-tól augusztus 24-ig állományrendezési és nagytakarítási munkák miatt a könyvtár nem látogatható.A vasfüggöny leomlásának emlékünnepe

Sopron - Határnyitás 1989-2009 címmel rendez szimpóziumot július 3-5. között a magyar, a bajor és az osztrák evangélikus egyház, valamint a Leuenbergi Egyházközösség. A vasfüggöny leomlásának 20 éves évfordulójára rendezett emlékünnepen július 3-án 20 órakor a '89-es soproni eseményekről vetítenek filmet Közgazdasági Egyetem Aulájában, az alkotóval, dr. Kárpáti György orvossal is beszélgetnek. Július 4-én az evangélikus templomban 9 órakor kezdődik áhítat, majd a program 10 órától a Liszt központban beszélgetéssel folytatódik, Németh Miklós volt miniszterelnök, Hannelore Reiner egyházfőtanácsos, Balog Zoltán református lelkipásztor, Oplatka András egyetemi tanár, újságíró és szemtanúk közreműködésével. Fél 12-kor korabeli dokumentumokból nyílik kiállítás. Szombaton este 8 órától az evangélikus templomban a Lutheránia kórus lép fel. A vasárnapi zárónapon, július 5-én délelőtt fél 9-kor a Petőfi térről indulnak buszok Sopronpusztára, a páneurópai Piknik helyszínére, ahonnan 10 órától ünnepi istentiszteletet közvetítenek.

Múltak raktárai

Sopron - Oláh Mátyás László képzőművész Múltak raktárai című kiállítására várják az érdeklődőket a Pannonia Galériába (B.W. Pannonia Hotel Várkerület 75.). A megnyitó július 5-én, vasárnap 16 órakor lesz, a tárlat július 1-től 31-ig naponta 9-17 óra között tekinthető meg.

Scarbantia játékok

Sopron - A II. Scarbantiai Amfiteátrumi Játékokat 5-én, vasárnap délután 4 órától rendezik meg a Virágvölgy bejáratánál, az Amfiteátrumban. A történelmi játékon a Savaria legio, a Kurszán Kende lovasíjászok, a Fekete Nap Történelmi Társaság és Fodor János jurta tart bemutatót, ezt követően a résztvevők bevonulnak a Városház utcai történelmi városfalhoz, de sor kerül a Scarbantia Emlékérem átadására is.

Pillangókisasszony

Sopron - A Soproni Ünnepi Hetek programjában július 3-án pénteken este fél 9-től Puccini operáját, a Pillangókisasszonyt tekinthetik meg a Fertőrákosi Barlangszínházban a Kassai Állami Opera előadásában. Másnap ugyanitt Bizet: Carmen-je lesz műsoron.

Musical-est

Sopron - Július 4-én a Zenés Nyári Esték programjában Musical-est kezdődik 8 órától a soproni Fő téren.

Kórustalálkozó és harmónikakoncert

Sopron - Július 4-én Nemzetközi kórus-és harmonikatalálkozó kezdődik magyar, osztrák és német csoportok részvételével 17 órakor a Deák téren

Jó ebédhez szól a nóta

Sopron - Július 5-én délelőtt fél 11-től ebéd előtt szól a zene a szabdtéri harmonikakoncerten a Fröhlicher Akkordeon Express németországi harmonikazenekar közreműködésével a Deák téren.

Tekeverseny

Sopron - Július 3-5. között a Győri úti tekepályán tekeversenyt tartanak.

Labdarúgótorna

Sopron - Július 4-5 között rendezik meg az Anger-réti sporttelepen a Scarbantia Kupa női kispályás labdarúgó tornát.

Vízilabda

Sopron - Július 3-5. között a Tómalmi Strandon vízilabdatornát rendeznek.

Stangli-fesztivál

Hidegség - Immáron harmadik alkalommal tartják meg július 4-én, szombaton Hidegségen a faluközpont előtti téren a Stangli-fesztivált. A rendezvény délután három órakor a rendezvénysátor körüli sütéssel kezdődik. 16 órakor kezdődik a Harisnyás Pippi című meseelőadás, ezt követően a nemzetiségi műsorok keretében fellép a felsőcsatári horvát néptánccsoport és tamburazeneka. A vacsorát este hat órakor tartják meg. 19 órai kezdettel Húzzad csak kivirágos virradatig címmel a Maya Trio operett előadása következik. 20 órától hajnalig utcabál a Silver zenekarral, közben órakor az ABBA Sisters közreműködésével ABBA Show lesz. A nap folyamán ingyenes légvár, körhinta, közben a játszótéren íjászat, kézműves foglalkozás várja a gyerekeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százmilliós hitelre várnak

Győr - Néhány héten belül eldől, hogy a Pannon Szárnyas hozzájut-e ahhoz a több százmilliós… Tovább olvasom