Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Hivatalba járás helyett internetes ügyintézés

Győr - Huszonnyolcféle ügyet közvetlenül elektronikusan, további negyvennégyet az internetről letölthető (de személyesen beadandó) dokumentumok segítségével lehet intézni mostantól a győri önkormányzatnál.
A pénteki városházi sajtótájékoztatón „bemutatkozott" a győri e-önkormányzat. A város internetes portálján mostantól 28-féle ügyet lehet intézni úgy, hogy nem kell miatta a hivatalba menni. Az új, a maga méretében az országban még ritka szolgáltatás a lakosságnak és vállalkozóknak egyaránt szól. A www.gyor.hu oldalról indulva jut a bejelentkező az e-közigazgatásra.

Feltétel persze hasonlóan az adóügyintézéshez az ügyfélkapus regisztráció, amit az okmányirodában lehet kérni.

Ily módon közvetlenül lehet rendezni egyebek között a gépjárműadóval, az iparűzési vagy idegenforgalmi adóval, a kereskedelmi igazgatással, a környezetvédelemmel (ebtartás, fakivágási engedély, gyomos ingatlan bejelentése) kapcsolatos ügyeket, vagy mondjuk az építési tevékenység megkezdésének kötelező bejelentését. Az ügyeit így intéző e-mailben visszajelzést kap, de lehetősége van a „nyomkövetésre" is, vagyis arra, hogy dolgával hol, melyik ügyintéző foglalkozik, milyen jogszabályok vonatkoznak rá, meddig tarthat...

További 44-féle ügyben van lehetőség a szükséges dokumentumok letöltésére az internetről, ezeket viszont személyesen kell beadni a hivatalba. Ide tartoznak a gyámügyek, a lakás-, szociális és egészségügyi intéznivalók, vagy például a gondnokság alá helyezés. A polgármesteri hivatalban foglalkoznak az e-közigazgatás továbbfejlesztésével, azzal például, hogy a fizetést is elektronikus úton lehessen intézni.

Olvasóink írták

  • 1. A köztisztviselők felére lenne csak szükség 2008. október 14. 10:30
    „Nagyon helyes. Én 10 éve már így intézem összes hivatalos és bankiügyeimet, ahol készség van azok fogadásra.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem lefutott a holdingkérdés

Győr - Pontosan két éve annak, hogy Borkai Zsolt győri polgármester letette hivatali esküjét. Ennek apropóján válaszolt a Kisalföld kérdéseire. Borkai beszél erről az időszakról is, s a mostaniról, melyet már 9 pontra értékel. Holdingügy, fejlesztések, öregedés, viszonya a Fidesz-frakcióval... Tovább olvasom