Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | -1°C

Győri kórház: mik az új igazgató tervei?

Dr. Tamás László János alapvető egészségpolitikai kérdésekben ugyanúgy gondolkozik, mint a hónap végén távozó hivatali elődje.

A mainál nagyobb és a nem azonnali beavatkozásokra is jelentős hangsúlyt helyező intézményt tervez a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház hétvégén megválasztott főigazgatója.

Tamás László János az MTI-nek nyilatkozva hétfőn arról beszélt, hogy korábban éppen ezeken a területeken tudtak csak visszafogni, és mindinkább a súlyos, nagy forrásigényű esetek felé tolódott el az ellátás, "amibe bele van kódolva a források hiánya".


Dr. Tamás László János.
Dr. Tamás László János.


Hozzátette: nem ezektől a betegektől szeretnének megszabadulni, hanem azokat visszahozni, akik "a kórház egyensúlyi helyzetét egyébként karbantartanák".

Szavai szerint az intézmény sokkal nagyobb szerepkörre hivatott, mint hogy egyre jobban összehúzódjon; márpedig fél évtized alatt 30-35 százalékkal csökkent a Petz kórház egészségbiztosítás által finanszírozott teljesítményvolumen-korlátja, "ami, bárki szabja is meg, nem jó irány".

A korábbi évek leépítéseivel a stáb már kritikus tömegre zsugorodott, ezért egyik legfőbb feladatának a magasan képzett orvos- és szakdolgozói gárda megtartását, az elvándorlás megállítását tartja.

"Ha csak azt a reményt tudom megcsillantani a kollégáim előtt, hogy újra felépül egy póluskórház, ha nem is holnapután, ahol nekik helyük van, ahol számítanak rájuk, akkor ez egyfajta reménysugár lehet" - mondta, utalva arra, hogy egy újabb épületszárny és egy sürgősségi központ építése előtt áll az intézmény.

Tamás László János 27 támogató és négy ellenszavazat, valamint tíz tartózkodás mellett nyerte el a megbízatást a megyei közgyűlés szombati ülésén a tisztséget e hónap végéig betöltő Varga Gáborral szemben.

Olvasóink írták

 • 12. Prérifarkas 2010. június 09. 20:02
  „Nem tom nem értek hozzá, csak azt tudom hogy mindig mindenki azokkal veszi körül magát akiket ismer.
  Így volt mindig mindenhol és így marad.”
 • 11. bentham23 2010. június 09. 09:37
  „Gratulálok Tamás doktornak! Elsősorban azért, mert az elmúlt 5 évben sikeresen kibírta v g -nek a személye ellen indított áskálódásait. Másodsorban pedig a megválasztásához.
  Amelyik munkatársába v g konkurenciát látott, azt vagy elüldözte, vagy félreállította, lehetett bármilyen jó szakember az illető. Csoda, hogy itt tart a kórház?”
 • 10. nane 2010. június 09. 08:14
  „IQ. Úgy tudom ,Varga G. körülvette magát a pszitchiátriai dolgozóival,hogy most ők csomagolnakez a minimum .Ezt így illik.Neked meg jó bosszankodást! Tudod a düh, harag ,irigység,rosszindulat mind-mind saját magad ellen fordul,jön a magas vérnyomás ,cukorbetegség, gyomorfekély... hát jó mérgelődést! SAKK- MATT.”
 • 9. molnarneteri50 2010. június 09. 07:25
  „Gratulálok! Tamás doktor nagyon jó sebész, kitünő érsebész!!!" Ehhez" a munkához is kívánok jó egészséget kítartást !!! teri”
 • 8. elisabet 2010. június 08. 22:10
  „iq!!!Elég az észosztásból!!!Uncsi a szöveged!Nem neked kell megoldanod a problémákat(még szerencsére),mert szegény eü.dolgozók nem sok jóra számíthatnának.Lapát helyett a helyesírás szabályaival foglalkozhatnál,na persze 12 óra munka után(mert a nővérkék annyit dolgoznak)”
 • 7. iq 2010. június 08. 19:48
  „NA FITYESZESEK FIGYELEM VÉGE A LAGZINAK, JÖN A RONGYOS GATYA 15%BÉRCSÖNNETÉS A KÖZFÉRÁBAN ÉS EZ CSAK A KEZDET ,TAMÁS ELŐVESZI SZÉPRE FARAGOTT LAPÁTJÁT ÉS MUNKÁHOZ LÁT UJAB 600 EMBER ISMERKEDHET VELE BORITÉKOLOM,NŐVÉRI FIZETÉS 80000FT.”
 • 6. fióka 2010. június 08. 12:04
  „Dr. Tamás László János alapvető egészségpolitikai kérdésekben ugyanúgy gondolkozik<---ajajjaj ez az egészségpolitikai szo nem jelent jot senkinek a poilitikätol az embereknek nagyon elegük van pläne amig ilyenek iränyitjäk.”
 • 5. georgbob 2010. június 08. 11:14
  „Egy kis nyelvtan: "melyek" az új igazgató tervei...”
 • 4. henni 2010. június 07. 21:38
  „Végre egy vezető aki abban gondolkodik hogy meg kell tartani a jó munkatársakat.
  Reméljük ez nem csak az orvosokra és a szakszemélyzetre vonatkozik hanem azokra is akik ezeket kiszolgálják.Ha így lesz sikeres jövőt jósolok a főigazgató úrnak.
  Tudva vagyon hogy a jó ötletek nem fenn vannak hanem azoknál akik a mindennapokban erejük felett teljesítenek.Ha ezt belátja nagyon könnyen áttudja lendíteni az intézményt ezen a morális válságon.”
 • 3. igazszó 2010. június 07. 21:36
  „Hajrá Varga Gábor, előre! Lehet, hogy nem kellett volna takargatni a zsiványok ...piszkos dolgait, de talán eddig is nagy dolog, volt ott lenni!!!

  Gratulálok az új igazgatónak Dr Tamás László Jánosnak! Én büszke vagyok rá, EMBER, a maga egyszerüségében, és személyében is.
  Szigort, és fegyelmet, az soha nem árt, mert a kórházban is sok a mutyizás...és a rokon is, mint általában az önkormányzatnál, és cégeinél...!!!!
  Igazi független belső ellenőröket, ne érettségizett, meg tanítóképzős dajkát, akinek tapasztalata sincs...letyelótya, de másban igen...jó!
  Megbízható ember kell oda, hisz az sokat tud segíteni, hogy rend legyen!”
 • 2. zserbó 2010. június 07. 19:44
  „Gratulálok Dr. Varga Gábor a munkájához! Sokat tett a kórházért, a betegekért.
  További sok sikert.”
 • 1. MTT 2010. június 07. 16:31
  „Hajrá Tamás dr!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyven éves a Tinódi ovi

Éppen négy évtizede, 1970-ben épült fel Győrben a Tinódi úti óvoda, hétfőn e jeles évfordulót… Tovább olvasom