Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Győr-Gönyű `szellemvasút´: július 31-ig a MÁV átveszi a vonalat

A mihamarabbi üzemeltetés végett a nemzeti fejlesztési miniszter felkérte a MÁV Zrt. vezérigazgatóját, hogy a létesítményt vegye át. Ideiglenes engedéllyel már a nyáron is lehetséges a fuvarozás a vonalon.


"A győr-gönyűi vasúti pályahálózat mielőbbi üzemeltetése érdekében a nemzeti fejlesztési miniszter felkérte a MÁV Zrt. vezérigazgatóját, hogy a vasútüzemi létesítményt vegye át.

A miniszter egyidejűleg az érintett állami ingatlanok vagyonkezelésének rendezését is kezdeményezte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nél.

Továbbá a vasúthálózat létesítésére vonatkozó egyéb, más intézkedések végrehajtása is folyamatban van" - tájékoztatta a kisalfold.hu-t Arzt Gergely, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kommunikációs osztályának vezetője.

Az elhagyatott vágányokon nyáron már beindulhat az árufuvarozás.
Az elhagyatott vágányokon nyáron már beindulhat az árufuvarozás.

Az említett feladatok folyamatban vannak. Kiderült az is, hogy az üzemeltetés megindításához nem szükséges megvárni az ingatlanok vagyonkezelésbe vételét.

Megtudtuk továbbá azt is, hogy a MÁV, az ÉDUKÖVIZIG és a Magyar Közút szakemberei 2011. június 3-ig  közösen bejárták a pályahálózatot.

A MÁV hamarosan megküldi az üzemeltetési szerződés tervezetét az ÉDUKÖVIZIG-nek, amit 2011. július 31-ig véglegesítenek és aláírnak.

Ezután a MÁV kérelmezi a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól a működési engedélyt.

Fotónk illusztráció.
Fotónk illusztráció.

"Az üzemeltetési szerződés aláírása után a vonalon megindulhat a forgalom. Ezt követően várhatóan az év végéig megoldódnak a vagyonkezelési kérdések is.

A vasúti pályahálózat használatára engedéllyel rendelkező ÉDUKÖVIZIG igény esetén, ideiglenes engedéllyel, az említett kérdések rendezéséig is biztosítani tudja a rakományok fogadását és továbbítását" - tájékoztatta portálunkat Arzt Gergely.

Korábbi cikkünket a Győr-Gönyű vasútvonallal kapcsolatban ezen a linken találja.

Februárban készült videónkat a vasútállomásról itt nézheti meg.

Olvasóink írták

  • 1. spot 2011. június 07. 17:19
    „Csoda,hogy megvannak még a sínek. És a vasúti kocsik:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rábaring Fesztivál - fotók

Igazi fesztiválhangulat uralkodik Écsen. Tovább olvasom