Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Élve találták meg Etát Töltéstava határában

Csaknem száz rendőr, speciális mentő, polgárőr és civil kereste gyalog, lóháton, terepjárókkal, sárkányrepülővel a szombaton eltűnt töltéstavai Szalay Tibornét tegnap. Sikerrel jártak.
 
„Nem tudom, meg tudjuk-e ezt hálálni valaha" – szakadt ki Szalay Lilla Zsuzsannából csütörtökön délután, nem sokkal azután, hogy élve megtalálták édesanyját Töltéstava határában.

Az 52 éves asszony szombaton este tűnt el otthonról; férje öt órakor elment hazulról, s amikor hétkor hazaért, már nem találta otthon. „Ugyan pszichiátriai beteg, mégsem volt semmi előjele annak, hogy ez fog történni" – mondta a Kisalföldnek a lánya.
  
A keresés megkezdése előtti feszült pillanatok. A felvétel jobb szélén Szalay Lilla Zsuzsanna és Szalay Tibor. Fotó: H. Baranyai Edina
A keresés megkezdése előtti feszült pillanatok. A felvétel jobb szélén Szalay Lilla Zsuzsanna és Szalay Tibor. Fotó: H. Baranyai Edina


 
Szalay Tibor már vasárnap elkezdte felesége keresését, amibe aztán a polgárőrök is bekapcsolódtak. Hétfőn, kedden már vagy harmincan járták a határt, eredménytelenül. A család természetesen a rendőrségen is bejelentést tett. Az asszonyt – akit a faluban egyszerűen Etaként ismernek – egyébként három szemtanú is látta, ráadásul otthonától nem is túl messze, csak ők akkor még nem tudták róla, hogy eltűnt.

A tegnapi nagyszabású akció ezért ezekre a közeli mezőgazdasági területekre összpontosult. A feladat nagyságát mutatja, hogy a legkisebb átfésülendő kukoricatábla is kilenc hektárt tett ki. Példás összefogás jött létre, s vezetett – szinte biztosan az utolsó pillanatban – sikerre.

Csaknem százan fogtak neki délelőtt a keresésnek, rendőrök – köztük szabadnapjukat feláldozók –, a Győri Speciális Mentők, az ESZKESZ Speciális Mentőkutyás Egyesület, a pér–töltéstavai Barátság Polgárőr Egyesület és a veszprémi Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány tagjai. A kutatáshoz quadokat, terepjárókat, kutyákat vetettek be, többen lóháton keresték a nyomokat, sőt, egy sárkányrepülővel is berepülték a térséget, hátha onnan látnak meg valamit.

„Öt kukoricatáblát már átnéztünk, s utoljára hagytunk egy hatalmas darabot, mert azt gondoltuk, hogy a legkisebb esélye annak van, hogy abban találjuk meg. Mégis ott bukkant rá három óra körül az egyik rendőr. Az asszony a földön feküdt, s látszott, hogy az elmúlt napokban kukoricát próbált enni. Hatalmas élni akarás lehetett benne, hogy négy napot és hideg éjszakát kibírt" –  válaszolt kérdésünkre Mátis Csaba, a Győri Speciális Mentők vezetője, aki nem titkolta: sokakkal együtt nagyon kevés esélyt adott arra, hogy happy enddel zárul a történet.

A családtagok láthatóan mázsás súlyoktól szabadultak meg. A férj az elmúlt napokban szemhunyásnyit ha aludt, minden bóbiskolásból úgy ébredt, mintha kopogna párja az ajtón. Ő fáradt, még mindig remegő hangon csak köszönni tudta a sok segítséget. ˝Csoda, el sem tudom hinni, hogy ez sikerült. Van még emberség az emberekben.˝

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új térfigyelő kamera Győr-Marcalvárosban

A Nagy Testvér a PÁGISZ iskolánál figyel. Összesen már 87 kamera vigyáz Győrre. Tovább olvasom