Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Elítélték a lökdösődő polgármestert

Győrújfalu - Hivatalos személy elleni erőszak bűntettében bűnösnek mondta ki immáron jogerősen is a megyei bíróság Bognár József győrújfalui polgármestert, aki 2006 tavaszán az elődjét, Cserjés Lászlót szidalmazta és falhoz lökte. Bognár 75 ezer forint pénzbüntetést kapott.
A megyei kriminológiába minden bizonnyal nem a legjelentősebb ügyként vonul be Bognár József pere, akit 300 napi elzárási tételre, átszámítva 75 ezer forintra büntetett másodfokon a megyei bíróság. Bognár József pere azért kerül az újság hasábjaira, mert jelenleg ő Győrújfalu polgármestere, két évvel ezelőtt pedig éppen elődje, Cserjés László ellen követte el – jogi szakzsargonnal – a hivatalos személy elleni erőszak bűntettét.

Akkor, tehát 2006 márciusában még Cserjés László volt a falu polgármestere, akit Bognár József azért keresett fel feldúltan, hogy számon kérje Cserjéstől, amit az utolsó testületi ülésen róla mondott. Bognár keresetlen szavakkal kezdte mondandóját, ami miatt a polgármester azonnal a jegyzőhöz ment, hogy az rögzítse az elhangzottakat. Bognár József előbb a jegyző íróasztalát indulatosan félrelökte, majd pedig Cserjés Lászlót a falnak taszította, aki nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Az eset épp a választások előtt történt, azóta Bognár József a település polgármestere, ami külön pikantériát ad az ügynek, hiszen Cserjést győzte le törvényes úton. A bíróság azonban korábbi cselekedetéért – most már másodszor is – elmarasztalta. Első fokon a Győri Városi Bíróság több enyhítő körülményt is mérlegelt a javára, köztük azt, hogy a sértett (tehát Cserjés) a vádlottat a falu előtt megalázta, illetve hogy az esemény talán egy percig tarthatott. Első fokon megrovást kapott Bognár polgármester, de ügyészi fellebbezés miatt a per folytatódott. Mint a cikk elején írtuk, a megyei bíróság szerdán az első fokon hozott ítéletet megváltoztatta. A polgármesternek természetesen nem kell fogházba vonulnia, ha kifizeti a büntetést.

Olvasóink írták

 • 4. Bognár József 2008. május 11. 13:04
  „Hi, Kovár!

  Mire ne legyen ezek után kicsoda büszke talán?
  Merthogy szeretnék egyetérteni veled, csak még azt nem tudom pontosan a hozzászólásodból, hogy mivel is értsek egyet...”
 • 3. csoki72 2008. május 10. 17:49
  „Azért azt megkérdezném, hogy nagy nyilvánosság előtt Cs milyen szavakkal illette B-t. Lehet, hogy megérdemelte a "falnak nyomást"?... De úgy hallottam, amúgy is szereti a feljelentgetéseket...”
 • 2. kovár 2008. május 09. 17:40
  „De talán erre, ezek után büszke már mégse legyél...”
 • 1. zo 2008. május 09. 11:49
  „ami miatt a polgármester azonnal a jegyzőhöz ment, hogy az rögzítse az elhangzottakat.

  Meglepő mert ő mindig magnót szokott alkalmazni !
  Amúgy a falu lakossága másként döntött a választásokon!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisalföld Gyerekegyetem könyv dupla DVD-melléklettel

Győr-Moson-Sopron - A Kisalföld napilap a Széchenyi- és a Nyugat-magyarországi Egyetemmel, valamint… Tovább olvasom