Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Az állam besegít: Milliók a bábolnai ménesbirtoknak

A Bábolna Ménesbirtok Kft. 340 millió forint tulajdonosi kölcsönt kap a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től (MNV). A kormány azért fizet, hogy a ménesbirtok rendezhesse hitelét.

A piaci kamatokkal nyújtott hitelt a Bábolna Ménesbirtok Kft. a CIB Bank Zrt.-nél fennálló hitelének visszafizetésére fordíthatja, miután a hitelintézet úgy ítélte meg, hogy bizonytalanná vált a kölcsön visszafizetése, így a szerződésben foglalt jogával élve lejárttá tette azt.

December első felében Benedek Fülöp, az MNV Zrt. vezérigazgató-helyettese arról tájékoztatta az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságát, hogy a társaság a banki hitelt az alaptevékenységének finanszírozására, vagyis a lovaglás, a lovas kultúra, a turizmus elősegítésére és a műemléki épületek fenntartására vette fel.

Olvasóink írták

 • 3. Csajsziland 2008. december 31. 06:33
  „A probléma abban rejlik, hogy Bábolna - sok egyéb magyar lovas hellyel egyetemben - szak- és üzletemberhiányban szenved. A lótartás önmagában veszteséges. Akár csak a kutyatartás, persze a pénzügyi volumen arányos az ló és kutya közötti méretbeli különbséggel - egyenesen! Tehát akármeddig veszegetik fel a hiteleket, ha nincs jól átgondolt pénzügyi háttér, akkor lefelé megy a lejtőn. Ahogy a somogysárdi ménes (rendőrlovak - már bezárták a helyet, lovak és egyéb ing+ingatlan elherdálva) vagy a Kincsem Park - még üzemel. Jól megszervezett bevételi források (versenyzés, továbbképzés, oktatás, ló-árverés, turizmus vagy bármi ilyesmi), visszaforgatott pénz, lovakat szerető jó pénzügyi szakember, ezek a kulcs-szavak. És még ez sem biztos, hogy elég lesz. Lásd: Lázár-testvérek + CBA, Fábry + Showder, Geszti és a médiás tevékenységek. Tanácsot kérjenek, kölcsön helyett.”
 • 2. 13.István 2008. december 29. 16:35
  „Előbb a föld utánna a LÓ ?
  Már megint a FÜLÖP??? De kilóg csak föl ne rúgjon.”
 • 1. Poltergeist 2008. december 29. 12:35
  „A pofán leszakad tipikus magyar mutyi.Mondja már meg nekem eddig az állam több milliárdot biztosított a Bábolna ZRT és egyéb cégeinek.EMBEREK TÖBB MILLIÁRDOT KAPTAK MÁR ÉS MÉGIS TÖBB MILLIÁRDOS A MINUSZA.Azt nem is mondom,hogy egy mondjuk egy irodaház felújításakor érdekes módon a főnökök lakásain is tetők lettek cserélve ha csak a kissebeket említem.Szerintetek honnan volt a pénz?Az igazgatók 20 milliós audiával járnak amiken a felni csak másfél milla.Miről beszélünk ?Megint közpénzek nyilvános sikkasztásáról van szó amit persze ebben az országban törvényessen lehet csinálni.El tudom képzelni milyen kölcsön lessz ez,olyan mint a többi.Add ide a lóvét azt a többit megbeszéljük.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aláírásgyűjtés a jégpályáért

Győr - Szezononként harminc-negyvenezer ember használja a győri műjégpályát, a legtöbben az ünnepek… Tovább olvasom