Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Árkád: a parkoló ingyenes marad

Egyelőre nem lehet tudni, hogy az Árkádnak inkább előnyére vagy inkább hátrányára válik a tőszomszédságába költöző piac, erről a bevásárlóközpont centermenedzserét kérdeztük. Megtudtuk: a vezetés egyelőre nem tervezi, hogy fizetőssé tenné az Árkád parkolóját.

Máté Richárd, az Árkád Győr centermenedzsere szerint a bevásárlóközpont számára lehet előnye és hátránya is annak, hogy a piac melléjük költözik. Bizonyos, hogy van átfedés a vevőkörben, a kérdés csak az, hogy merre billen a mérleg: inkább a piac csalhat el vásárlót az Árkádtól, vagy pedig fordítva.

Máté Richárd szerint az Árkád számára "pluszfrekvenciát hozhat" a piac, mert mindenképpen van átfedés – ha nem is számottevően – a két vevőkör között.

Várható, hogy sokan úgy gondolkodnak majd: ha már úgyis itt járnak, hát körülnéznek a centerben, de ugyanez megfordítva is igaz lehet. Hiszen bizonyos termékek, amelyek megtalálhatók a piacon, kaphatók lényegében az Árkádban is, s bár két különböző minőségről beszélünk, elképzelhető, hogy például az Interspar zöldség-gyümölcs osztálya megérzi a szombati piacnapot.
Aggódnia emiatt azonban egyik bérlőnek sem kell – véli a centermenedzser –, hiszen észérvek szólnak amellett is, hogy a vásárlók nem pártolnak át kizárólagosan egyik területtől a másikhoz. Az Árkád immáron öt éve működik a Dunakapu térhez viszonylag közel, tehát eddig is megvolt mindkét területnek a maga vásárlóköre.

Hátrányt jelenthet még – mondja Máté Richárd –, hogy a piacra igyekvők is használni fogják az Árkád parkolóit. Hozzátette: az adott körülményeket tekintve ez egyelőre nem jelenthet problémát, hiszen "a Győr-Szol Zrt. igyekezett a legmesszemenőbben gondoskodni a piac ideiglenes jövőjéről, ezért megfelelő számú parkolóhelyet is alakított ki az új területen".

Ennek ellenére egy erősebb szombaton lehetnek nehézségek, hiszen már az is éreztetni fogja – ha e pillanatban még nem is érezteti – hatását, hogy a parkolóövezetek kiszélesítése óta a belvárosban az Árkádé az egyetlen ingyenes felület. S hogy ez így is marad-e, ezt szintén megkérdeztük Máté Richárdtól.

"Nem tervezünk egyelőre olyan lépést, hogy fizetőssé tegyük a parkolóinkat, és nincs tudomásom arról sem, hogy az Árkád befektetői köre tervezne ilyesmit" – mondta a centermenedzser.

Hozzátette: elődje, Hegyi Ferenc nagyon sokat dolgozott azért, hogy ingyenes lehessen a parkoló, mivel – helyesen – úgy ítélte meg: a bevásárlóközpont számára ez létszükséglet. Ez most sincsen másképp.

"Remélhetőleg az átköltöztetett piaccal sikerül szimbiózist alkotva még szélesebb szolgáltatási kört biztosítanunk látogatóink számára" – reagált végül megkeresésünkre az Árkád vezetője.

Olvasóink írták

 • 4. urbaniastapista 2011. július 07. 10:31
  „Az Árkád parkoló az első évben nem volt ingyenes, gondolom ezt a város kötötte ki a belvárosi kiskereskedelem érdekében. Eltelt egy év, és hopp, ingyenes lett a parkolás az Árkádnál, sőt, a parkolóórákat kidíszítették bevásárlóközpont felé mutató útjelzőkkel. Ezeknek a tábláknak a hátuljára pedig nem fért fel egy "Belváros" felirat....
  Megnéztem néhány városban, hol is van a piac, mennyire működik, stb.. Szinte mindenhol a Belvárosban, többnyire a buszpályaudvar közelében van, nagyon pörögnek (Szeged, Miskolc, Eger, Kaposvár, Fehérvár...). Győrben van kettő piac is, de egyik sem az igazi, mert a buszpályaudvartól-vasútállomástól mindegyik messze van. Ezen el kellene gondolkodni a városvezetésnek, különösen annak fényében, hogy a jövő a lokális gazdaságok erősödését hozza majd, mivel a szállítás és mobilitás költségei jelentősen emelkedni fognak. pl. - http://greenpeace.hu/hirek/p1/rkezdo/i332”
 • 3. Tündenéne 2011. július 06. 18:04
  „Szerintem egyik félnek sincs félnivalója (hehe) a másiktól. Az a heti két piacnap nem fogja tönkretenni az Árkádot, viszont aki eddig is piacon vette, amit vett, az nem fogja ezután az Árkádban venni. Ez az egész olyan mesterkélt felhő, amit pufogtathatunk, közben meg nem látja senki azt, hogy pl. a Dunakapu teret közel egy hete "ásatják", holott még mindig csak a feltört beton alatti homokot látni, amit rögtön július 1-jén is láttunk már. Nem lenne érdemesebb inkább azzal foglalkozni?

  Szúnyog, jobb is, ha nem repülsz be az Árkádba, nem bírnád a légkondis levegőt :)”
 • 2. pancser 2011. július 06. 07:27
  „Istenem, hogyan lehet egy szép kulturált bevásárló centrumot ilyen szavakkal illetni. Imádok az Árkádban nézelődni, vásárolni. A kép alapján ítélve, minden kocsit két személlyel számolva több tízezren lehetünk.”
 • 1. révfaluiszúnyog 2011. július 05. 22:30
  „Az árkád a süket menedzsereivel együtt biztos lehet abban, hogy a lábamat se teszem be a szutyok centerbe.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Továbbra is lemondható az óvodai étkezés Győrben

A győri óvodákban állítólag új szabályt vezetett be az önkormányzat. Tovább olvasom